Насилства во Македонија

Член од
22 мај 2014
Мислења
3
Поени од реакции
16
Oва го зборев сабајле, значи планинците, не е битно каде се, и дали државата е со лоша економска ситуација (оправдувањето зошто има инциденти) или дека истата не функционира како што треба генерално, дури и на Хаваи да ги однесеш, и све да им обезбедиш за најдобри можни услови за живот пак ќе прават проблеми, тоа им е во гените, во крвта дивљачка.
Стохлом и Копенхаген се многу подобри за живеење и од Хаваи{Барем за мене} ама проблемот е што ти кога ќе ги ставиш нив во рајот{Еден од овие градови} они се групираат по гета како стока и од елфска градина прават веце шоља.Место да ги уживаат убавините на овие градови они претвараат дел од градод у шоља што личи на блискиот исток.

Оние што сакаат да не обвинат за расизам можат да ни се фатат бидејки кај и да отидеш повеќето луѓе од етнички заедници живеат пријателски во една држава иако можеби не се сакаат.Пример ние со Грците,можеме нејкеме да ги видиме грците{И јас сум еден од тие што не ги сака многу}, и они нас, ама во 90 посто од случајите нема никој на никого да му истера очи без причина пошто сме цивилизирани,така да немаме проблем со различностите,имаме проблем со племе правено од инцест.Имаме вистински проблем а не проблем предизвикан од фантазија,како на пример делење на црни и бели, или проблем предизвикан од усијани политички глави.Не,имаме рак во државата.

Последно уредено:
Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Vojnata zavrsi...

Selfie vo Centar kolku sakas..

Svaki cuda 3 dena trae

Член од
22 мај 2014
Мислења
3
Поени од реакции
16
Другар, странци ќе бидеме се додека не почнете сите да искачате на улица и прекинете со тоа срање за соживот.Не зборам лично за тебе,може си бил во Ѓорче ама 200 страници на кајгана не се пишуваат туку така за три дена.Поголемиот број од луѓето кои ги викнав да дојдад со мене ми го свртеа грбот, а шаторот успеа да ги собере сите во рок од два саати за да гласаат за смешката од претседател.Истото се однесува и на комуњарот што бркаше гласови по косово и тие што рекоа дека ќе бидат од другата страна на барикадите во Грчец.Отсекогаш сум имал слични сфаќања ама завчера за првпат ја почуствував огорченоста и омразата кон полицијата и кон нивните владини пулени.Ова ти го кажува човек што учествуваше на предходните два полициски конкурска а беше одбиен за да има место за небањатите и партиската стока.[DOUBLEPOST=1400793790][/DOUBLEPOST]Уште еднаш луѓе, да не се објаснуваме туку да се организираме.Кажете ни кој што знае,како што.
ЌЕ СЕ СОБИРАМЕ ЛИ УТРЕ.

Последно уредено:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Дајте сериозно не лупетајте дека имаше само луѓе од Ѓорче.Еве јас сум од Ѓорче и одговорно тврдам дека имаше скоро од секоја населба,почнувајќи од Аеродром,па се до Влае.Поентата на протестот не беше само да бидеме од Ѓорче,поентата на протестот беше да види поголемиот дел од слепиот народ и власта дека народот може да биде единствен и со огромна моќ кога ножот ќе дојде до грло.А со убиството на другарот наш дефинитивно дојде ножот до грло,со следниот потег веќе ќе ни отиде вратот јабана и нема назад од тоа.Не оди веќе вака,за петте убиени кај Смилковско сеуште нема ништо.Во секоја нормална држава такво убиство се решава во рок од два дена,а кај нас се влече и се влече по судови.Не сакаме така да биде и за другарот наш,не го заслужува веќе народот тоа.Да биде мочан и ебен у здрав мозок на сметка на соживот у наводници.Не го заслужуваат тоа родителите на убиените кај Смилковско и родителите на Ангел.Само потешко им е така,не дека и ако ги осудат ќе им олесни,но сепак колку толку е пријатно да се знае дека таквите се зад решетки на долго време,ќе им паѓа сапунчето во затвор секој ден.
Утре можам да бидам јас избрцан или изгазен со кола,може да биде секој,да не дозволиме тоа да им прерасне во хоби,бидејќи со секое неосудено злосторство тие добиваат се повеќе и повеќе сила да прават се повеќе и повеќе злодела.Ќе дојде и денот кога тие злодела нема да може повеќе да се контролираат.Тоа се нарекува војна.А денеска тоа,во овие тешки времиња е недозволено и незамисливо.Но како што реков,кога ќе дојде ножот до грло...

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Смешен е атакот против 24 вести. Јас не гледам ништо лошо во видеото.
Нејсе @Awake како беше денес ( од оправдани причини не дојдов ) и што е планот за утре.
Денес немаше ништо.

Тие што најавуваа или галамеа не дојдоа. Пар луѓе се собраа и тоа беше тоа. Има некои најави за утре и задутре за пред влада али неможам ништо да ти потврдам.

Мое мислење е дека протестите завршија. Можеби ќе чекаме уште некое дете да ни настрада за да Македонијава се свести. Болна и жална реалност.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Мое мислење е дека протестите завршија. Можеби ќе чекаме уште некое дете да ни настрада за да Македонијава се свести. Болна и жална реалност.
:)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Денес немаше ништо.

Тие што најавуваа или галамеа не дојдоа. Пар луѓе се собраа и тоа беше тоа. Има некои најави за утре и задутре за пред влада али неможам ништо да ти потврдам.

Само најавете дека ќе има пак собири, потенцирајте мирни. Кој сака да дојде, ќе се појави спонтано таму каде што треба (не каде што до сега беа). И тоа со организацијата претходно што спомнав за да немате непожелни индивидуи таму кои намерно или ненамерно да ви ја заебат ситуацијата. Не давајте да згасне ова туку така.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
.

Убијците - и во овој случај, и во смиљковскиот, и во сите останати случаеви на овој свет - можат да ги излажат сите медии, сите адвокати , ... и сите судии од овој свет, но Најважниот Судија засигурно нема да можат да го излажат!

Само на тој Судија потполно да се надеваме и само на Него (потполно) да Му веруваме!!!

Возљубени, самите немојте да се светите, туку дајте место на Божјата освета.
Оти е напишано: „Одмаздата е моја. Јас ќе отплатувам – вели Господ”.
И така, ако непријателот твој е гладен, нахрани го; ако е жеден, напој го!
(Римја. 12:19+)
.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Само најавете дека ќе има пак собири, потенцирајте мирни. Кој сака да дојде, ќе се појави спонтано таму каде што треба (не каде што до сега беа). И тоа со организацијата претходно што спомнав за да немате непожелни индивидуи таму кои намерно или ненамерно да ви ја заебат ситуацијата. Не давајте да згасне ова туку така.
Протести од ваков тип не се организираат. Луѓето треба самоиницијативно да добијат свест и да излезат.

Кога славевме со победата против Литванија, никој никого не тераше ниту организираше. Така и ова. За жал таа свест на македонците е на претерано ниско ниво. Жал ми е што е така. Утре ќе умре нечие друго дете, а тогаш тие истите од таа населба ќе зборат како ние сме клет народ и не дава никој подршка.

Јас не сум од Ѓорче, ама можев Јас да бидам, можеше ти или било кој друг да биде убиен. Таа е реалноста.

Моја животна желба е македонецот да застане на своја нога и да крене глас како заедница, како единство, како ебани 2 милиона луѓе. До тогаш.. ќе читаме овде многу, многу празни и тажни работи.

Член од
27 октомври 2013
Мислења
135
Поени од реакции
201
Не сум се логирал од којзнае кога ама сега се вклучив поради случувањава.Предходниве два дена бев во Ѓорче, а вчера немаше никаков собир.Се запознав со некој од локалните дечки тамо искочени со иста намера,{Поздрав до нив,ке се препознаат} a после пат под нозе и пешки до населба пошто автобуси нема после 12 нема.Претпоставувам имало и луѓе од други населби кои што отишле и се вратиле одма дома.

Доста ни е од оваки срања и доста ни е од повици за мирољубие.Јас сум тој што највеќе несака да повреди друг ама не сум глуп за да незнам дека клин со клин се избива.Сакате мирољубие,чекајте ја следнава жртва,а и за вас браво родители од цела Македонија, а особено Скопје што го слушате тумурот Јанко, а не доаѓатате каде што треба.Од 20 луѓе на кои што се јавив еден успеав да убедам да дојде.Испрани мозоци.

Факт е и дека неможеме повеќе да се шетаме без оружје.Воспитувајте ги децата да не се тепаат на навивачки групи,Македонец на Македонец, аме неможеме веке без оружје.Секоја гнида од нив има барем нож, а вие очекувате вашите деца да се бранат со ку... во рака.Сватете ме како сакате ама ова е реалност,не промовирам насилство,едноставно и така и така, они ке не напаѓаат.Епа стајте малку и вие челик во себе.
Како за пример ке ја дадам само Америка.Во државите во Америка каде што е оружје тешко да се добие,сите убиства и масакри се случуваат.Може и факти од интернет да извадиме.Во државите каде што законите за оружје се полабави,бројот на убиства е помал, а во државите каде што е дозволено оружје да се носи на отворено,како каубојци,убиства скоро не ни има.Што нема убиства нема, него нема ни тепачки.Страв лојзе чува.Нешто како "Причината за која што нема повеќе светски војни се нуклеарките"
Гнидите и така и така ќе добијат пушки,без разлика на колку закони,па тогаш имајте и вие.

Гледам дека работава се заборава и дека се се прави само да нема нови протести.Не дозволувајте да се случи ова.Ѓорчевци,кажете кога да доаѓаме утре.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Pa sto ne go banira nekoj? Mi se odmili i tema i se od ovie gnasni provokatori , aman veke da se nemalo oset sto se pisuva.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom