Насилства во Македонија

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
- Не му ставија ниту лисици на рацете. Го внесоа во комбето и му дадоа мобилен телефон да разговара. Реагиравме, ама џабе. Подоцна дојдоа „алфите“ и тие инсистираа да му стават лисици, но ниту нив не ги послушаа - велат очевидците.

Според нив, не е вистина дека убиецот признал дека го убил Ангел. Тие разбрале од полицајците дека наводно рекол оти не се сеќава што се случило. Затоа с` уште го барале оружјето оти тој не им кажал каде го фрлил.

Иако насловот на Дневник им е тапа (во стилот на срцепаратална приказна за соживот), сепак текстот е добро напишан. Инаку еве им го одговорот на оние кој рекое дека требало доживотен затвор за убиецот. Еве што добиваат пред затворот, па камоли во затворот.

http://www.dnevnik.mk/?ItemID=C65FD54866318747BDB07126DAE28299

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.522
Поени од реакции
9.393
Одма кажувај , мразам такви лицемерни ликови.[/qu
Роџер и Хереси не се едни од тие ликови, тоа можам да гарантирам, иако тука некои тераат мајтап во таа насока со нив (само затоа што не се согласуваат со нивните мислења).
znam deka ne se tie, doticniov za koj sto zboruvam tuka koristi drug nadimak ali sum siguren 99.9 % deka e toj na drug forum nesto moderator i del od postovite mu se e " xxxx воздржи се од говорот на омраза и етничка/верска дискриминација!" "Бан од тема за xxxxx" ..." +инфо

По ѓаволите, што се случува" ..... a ovde se nudese na nekoj da mu plati prevoz za da protestiral.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Кога удри рецесија иако се сите ЕУ, трите најјаки држави си го гледаа гзот, десетици држави ги оставија да паднат у таква криза длабока ко Пацифички океан. Друго, ќе ти опнат царински регулативи од кои ќе се крстите, медицински и фармацефтски регулативи од кои ќе лелекате, ќе опнат цени поскапи од било што си видел по продавници до сега, од што ќе плачете, енергетски стандарди и регулативи од кои коса ќе корнете на крајот од месецот. Да продолжам? СЗО и СТО не ги сакате да ви диктираат во државава што, како и зошто.

Да не почнувам со етничкиве проблеми. Очекувај десеткратно влошување.
Морони се овие. Тек откако ќе го приватизираат водостопанството ќе се освестат.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.067
Јасно. Знам дека апасат и кај нив. Но, ретко кој шип ги сносува последиците.

Вчера во Ѓорче на ненајавен протест имаше многу повеќе полиција отколку кога шипците протестираа за Смилковци. Пази, протестот на шипците беше најавен, со закажан термин и зборно место, и најважно бројката која ќе присуствува беше позната.
Ќе реплицирам со тебе, затоа што правиш нормален муабет, инаку намерно не пишував ништо до сега, знаев дека ќе има многу што ќе рипнат. Тие уствари ја креваа целата тензија по форумов...

Пак ќе ти кажам, многу двојни аршини има во нашава земја кога се во прашање БраЧава, ама јас (тука им се обраќам и на тие погоре што ме цитираа) стварно не разбирам што требаше полицијата да направи денес освен да спречи поголеми штети и катастрофи... Да ги остави ли да кршат и да палат дуќани, коли, контејнери и слично? Луѓе немојте ве молам, мирен протест никој не брани, финтата е што протестот не беше мирен, затоа и се реагираше. Се буните зошто солзавец употребиле, па што да употребат, тенкови, пушкомитралези? Пак ќе кажам, факт е дека и они работат со бројни пропусти, ете денес сигурно го изеле некои што не требало да го изедат, ама генерално ако гледаме вакво дивеење по улиците јас никако не оправдувам.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Добил инфаркт но преживел ( инфо од прва рака)

Член од
9 август 2011
Мислења
437
Поени од реакции
1.174
Некој од форумов што знае албански да ни прокоментира што слушаме овде?
Еве го и преводот: liceto sto govori ja zamoluva tolpata da si odat doma bidejki sostojbata e pod kontrola (сумирано се разбира)!

D

Daedalus

Гостин
Што ви тураат у водата што ја пиете у штаб?
Абе Даре, порано имаше една игра RaiderZ ја играв многу. Еднаш се погодив у инстанца со еден танкер што врска немаше како да ја игра инстанцата. И ја бев клерик, му објаснуем, му објаснуем на танкеров 15 мин на англиски како да пула крипови и во кое ќоше да ги однесе и зошто да го праи тоа. Типот, знаеш што ми кажа на крај? Љечи курwo (пољак беше). Ливнав од инстанцата.

И ти таков си сеа со другарчево погоре. Ви објаснуваме 30 мин некои ствари, за на крај врска да немате што сме ви кажале.
Да зборувавме сеа како Гвујо е ретард ќе речевте, вие ВМРОВЦИ сте, ама се инфилтрирате демек серете за него за да не ве фатиме.

Обожавам фаци ко тебе. :P

W

Werther

Гостин
Ќе реплицирам со тебе, затоа што правиш нормален муабет, инаку намерно не пишував ништо до сега, знаев дека ќе има многу што ќе рипнат. Тие уствари ја креваа целата тензија по форумов...

...
Мислам дека друг беше стравот на полицијата околу протестиве. Сите напори беа да не се пробие полицискиот кордон и да не се дозволи толпата да се упати кон Сарај. Денес имаше двојна блокада на патот за Сарај, па групата (демек) се упати кон Нерези. Јас стоев најнапред, многу малку недостасуваше да се пробие кордонот, но веднаш пристигнаа неколку од оние забарикадираните комбиња. Толку полиција на едно место во животов немам видено.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.445
Поени од реакции
35.132
Роџер и Хереси се во право. Ако мислите дека САД или ЕУ нема да ја искористат шансата ако падне сегашнава власт да инсталираат свое пиунче на трк и команда овде се лажете гадно.
Aууу човече, за посвесен те рачунав. Ако мислиш дека на Балканов (и во ЕУ, па и во поголем дел од светов) се дешава нешто што во некаков облик не е по мерка на САД, тогаш си навистина наивен.

Тука ако се деси паѓање на влада, тоа ќе може да биде заради две причини.
- Прва опција: Владава станала непослушна. (невозможно е да израснат кичма, ама ете ти ја првата можност)
- Втора опција: На САД им одговараат немири тука од други причини (да не искористат како алатка за посредно да се дестабилизира некој сосед)

Како што гледаш, и двете опции се многу неверојатни... првата никогаш нема да се деси, вторава моментално не треба. Ама не знаат кога може да им затреба таа втора опција, и затоа меѓуетничките односи се држат затегнати.

П.С. Трета опција би била, руското враќање во Балканот со поголема геополитичка активност... ама тоа во скоро време ни теоретски не е можно.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.067
Мислам дека друг беше стравот на полицијата околу протестиве. Сите напори беа да не се пробие полицискиот кордон и да не се дозволи толпата да се упати кон Сарај. Денес имаше двојна блокада на патот за Сарај, па групата (демек) се упати кон Нерези. Јас стоев најнапред, многу малку недостасуваше да се пробие кордонот, но веднаш пристигнаа неколку од оние забарикадираните комбиња. Толку полиција на едно место во животов немам видено.
Епа тоа ми беше муабетот кога реков поголеми „катастрофи“. Ако се десеше да пројде толпата накај Сарај не сакам да зборувам што се ќе се имаше издесено до сега. Само некои не го гледаат тоа на тој начин. Јас дури и сум среќен што не се случи тоа, бидејќи сега место за ова ќе пишувавме за нешто друго, пу пу скраја да е.

D

Daedalus

Гостин
Aууу човече, за посвесен те рачунав. Ако мислиш дека на Балканов (и во ЕУ, па и во поголем дел од светов) се дешава нешто што во некаков облик не е по мерка на САД, тогаш си навистина наивен.

Тука ако се деси паѓање на влада, тоа ќе може да биде заради две причини.
- Прва опција: Владава станала непослушна. (невозможно е да израснат кичма, ама ете ти ја првата можност)
- Втора опција: На САД им одговараат немири тука од други причини (да не искористат како алатка за посредно да се дестабилизира некој сосед)

Како што гледаш, и двете опции се многу неверојатни... првата никогаш нема да се деси, вторава моментално не треба. Ама не знаат кога може да им затреба таа втора опција, и затоа меѓуетничките односи се држат затегнати.

П.С. Трета опција би била, руското враќање во Балканот со поголема геополитичка активност... ама тоа во скоро време ни теоретски не е можно.
Што е тачно, ако им прдне да напраат немири ќе ги створат кога и да сакаат. Послем ќе им продаваат оружје на „револуционерите“ ко што прават увек.

Kajgana Shop

На врв Bottom