ДРЖАВАТА Е НАРОДОТ, А НАРОДОТ СМЕ НИЕ ! Со ваква реченица ќе го започнам моето мислење после прочитани 162 страни
Не ми е јасно едно,како не ви се смачи толку да брчите на интернет? Читам коментири од типот не бива од нас народ вака така,па не бива пишите тука место да излезите и да пробате да стигните некако во Ѓорче? ( не прајте филмој дека е се блокирано ) Можеше порано пред протестот да стигните таму и има уште 300 начини, сигурен сум !
Шо мислите дали ќе имаше приведени и дали ќе тепаше вака полицијата ако сите вие шо пишите тука земевте по неколку другари и замините за Ѓорче? Па уште читам некој таму живеј и од дома гледал шо се дешава, ЕТЕ БАШ ЗА ТО НЕ БИВА ОД НАС НАРОД... Јас сум од Битола и планирав да идам денес, испадна нешто и не дојдовме, и цела вечер пукам од нерви шо не сум таму !
Проблемот со шконите е нешто шо нема шанси да се реши, и ќе биди многу многу потешко се дури ги држат од горе,а најтешко ќе биди за вас во Скопје,Тетово,Гостивар,Кичево,Струга итн итн...Незнам дали има некое решение ама можам да го кажам следното : Се дури не се напрај голем притисток врз власта НИЕ ЌЕ БИДИМЕ ГРАЃАНИ ОД 2 РЕД !
Сега треба праење НАЈМАСОВНИ ПРОТЕСТИ,
кршење и палење,како шо шконите влеаја страв во вас за слободно движење во Скопје,така и ние треба да му докажиме на власта дека НИ Е ДОЈТЕНО ПРЕКУ ТАКВОТО и од то шконите да имат сегде поголеми привилегии од нас !
Сигурен сум дека ако се прат уште протести ќе имате подршка и од другите градој !
ПОЗДРАВ ОД БИТОЛА
БИТОЛА 2001
ПРОТЕСТ БИТОЛА - МАРТИН
ПРОТЕСТ БИТОЛА - ПЕТМИНА ДЕЦА УБИЕНИ