Насилства во Македонија

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Како човек од Ѓорче на форумов должен сум да дадам мислење на темава после сето тоа што беше вчера.
Ова што се случи вчера во Ѓорче е насобран гнев кај народот од низа други случки со нив кои кулминираше со убиството на Ангел вчера. Палестина со еден збор. Хаос. Народот овде е со таков менталитет, не ќути за ништо а посебно кога се работи за ваква работа. Кога ја видов веста дека наше дете е убиено знаев каков ќе биде епилогот на вечерта овде.
Никој не е крив во случајов ни Слаткарата кај општината, ни Сендвичарата со донер од карши, ниту кафанџијата на пазарче, ниту менувачницата до неа, ниту тие со колата што ги превртеа...Ѓорче не е Ѓорче ако не врати и тоа им е јасно и на газдите на објектите.
Народот овде е таков. Постарите генерации од Сарај, Кондово, Грчец знаат порано што било Ѓорче него не им пренеле на младиве генерации какво знае да биде Ѓорче кога ќе му прекипе на народ. Знаат кога им ставија рампа кога неможеа да отидат у град па дојде оџата да моли, знаат за убиството у Смилковци дека им го запалија мостот ама памет не им доаѓа. Тоа е насобраниот гнев.
Не се криви ама го изедоа зошто беше порака кон сите од Грчец, Сарај, Кондово зошто треба еднаш засекогаш да бидат мажи и да го напуштат тоа педерското да носат ножеви и АКО СЕ ТЕПААТ ДА СЕ ТЕПААТ СО РАЦЕ МУШКИ А НЕ КО ПИ*КА НЕКОЈА. Во секоја куќа фали по некој точак или мотор и бегаат преку мост у паркот у Сарај. Сите правиме муабет, оправаме криви дрини тука ама џабе....младо дете ни отиде од раце заради некој ку*оглав сецикеса што крадел точаци. Бегал ко пи*ка и кога видел дека ќе јаде ќотек ко магаре го извадил ножот. Сите вријат ама детето не се враќа назад.
Да кажам и едно ГОЛЕМО РЕСПЕКТ кон нашиов народ во Ѓорче што само ''Лепи'' не го чепнаа со слаткарата. Ни во војната не го чепнаа.
''Лепи'' за Ѓорчевци е секогаш староседелец исто ко наш да е.
Цело Ѓорче денес, тмурно, тишина, тежок е воздухот...секој збор кажан е залуден. Греота за семејството за судбината што така си поигра со нив.

B

Borg_Drone

Гостин
Еве, сега ме копка најискрено непроверената информација што ја напиша @Hip.Hop_MKD .Сега човек не знае што да мисли, дајте ако имате некои поточни информации во врска со таткото на детево нека напише нешто повеќе во врска со тоа.

isoffProd

pluskavec
Член од
21 февруари 2011
Мислења
371
Поени од реакции
162
.

Јас зборувам за вистински Христијани, а не за такви коишто се прават попаметни од Евангелието БОЖЈЕ (Христос) и Неговите вистински Апостоли и следбеници!

.
АМА ОДИ ЗБОРУВАЈ ВО РЕЛИГИЈА, КОЈ ТЕ ВИКНА/САКА ТУКА?!

ве молам ако има некој нови инофрмации од ѓорче нека пише, неќам да гледам уште еден пост од грков.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
80% од коментарите се тинејџерски коментари, достате бре деца оладете се малку,, се уште сте малолетни за политички дискусии..

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Kako e momentalnata sostojba vo gjorce?
Запалени контињери кај Жито Велес и полно специјалци. Сега ќе дојде мајка ми да каже подетално и чичко ми излезе на главна.
Еве, сега ме копка најискрено непроверената информација што ја напиша @Hip.Hop_MKD .Сега човек не знае што да мисли, дајте ако имате некои поточни информации во врска со таткото на детево нека напише нешто повеќе во врска со тоа.
Еве и во продавница зборат истото. Затоа пишав, не се знае ете уште официјално.

Член од
20 мај 2014
Мислења
3
Поени од реакции
4
Ама малце приглуп си ти, така?
Зашо сакаш на 1200 матуранти да им го заебеш најубавиот период од животот? Шо се должни луѓето кои не се поврзани, ниту сакаат да се поврзани да глумат жалост и да ги ра
Se nadevam deka na tebe prv ke ti go skrsat nosot, za da naucis sto e solidarnost, kolektivitet, drugarstvo, prijatelstvo...
I ako mislis deka Jas sakam da im ja rasipam zabavata na 1200 maturanti, ajde da otvorime anketa, pod itno, pa da vidime koj evo pravo... Ili ti otvaraj anketa, ili nekoj koj e na moja strana... Jas nemozam, premnogu me krsat vo srceto vakvi idioti bezcuvstvitelni...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Доаѓам на кајгана, гледам 110 страни темава, залудно се понадевав дека нешто конструктивно излегло од тука и се решило (освен можеби собирот, за кој ќе видиме што ќе се случи). Се останато овде? Препукување, сеирење, серење, замајавање, изговори зошто ништо да не се преземе, оправдувања зошто треба да ќутиме, ширење на паранои да не се организира ништо, because Big Brother Macedonia, обвиненија за фашизам и национализам, за на крај и религија да дозволите овде да се дрнда и дебатира. Се надевам нешто од нешто позитивно ќе излезе од собиров денес што се организираше.

Со вас не бива да се дискутираат решенија. Само опашот под нозе и шетај. Не ми се верува со какви без'рбетници делам не само нет простор, него и кислород. Поголем кукавичлук насобран на едно место не сум видел до сега. Ај институциите што си праат што си прават, ама вие сте биле бетер бе. Виткајте кичма и понатаму, ко полжав нека ви стане. И така се криете ко полжави за вакви работи, чим органите направат некаква акција, одма сите наоѓате изговори.

Срам ми е што сум дел од оваа држава. А вие не заслужувате да имате држава. Изгубив секаква надеж дека на некои од вас ќе им дојде свеста и ќе направите нешто, ај не за други, него за себе бе, за вас да направите нешто, за вие да се осеќате како граѓани повторно. Јас ставив планови за селидба на hold, ама време е да почнам да планирам во таа насока повторно. Да си заминам на време, дур бродот уште не потонал.

Срамота. Трагедија.

Што убаво се смиривте, се до наредната сторија, кога пак ќе урлате тука, ќе пцуете, и ќе се заканувате. И така до неповрат. Толку од мене на темава. Се читаме пак на наредниот "инцидент", со "шта сада пичкице?" парола од моја страна.

Последно уредено:
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
А овие што протестираат имаат некакви барања или?
Не, сите сакаат да се минира мостот бетонски за во Парк Сарај и Дрвениот Мост што иде за Лака (Крушопек) и некои имаат желба да се пази на кои се се доделуваат социајлни станови.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Borjan Jovanovski ‏@BorjanJovanovsk 4m
На протесото сега во Ѓорче неколку души се уфрлаат со инфо за смртта на таткто на Ангел...екипа на НОВА беше кај семејството..не е точно 1/2

Borjan Jovanovski ‏@BorjanJovanovsk 4m
кутар човек на седативи е...а овие се обидуват со неговата мака да разгорат гнев 2/2

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Не сите сакаат да се минира мостот бетонски за во Парк Сарај и Дрвениот Мост што иде за Лака (Крушопек) и некои имаат желба да се пази на кои се се доделуваат социајлни станови.
Мислам дека е глупо да се уништува патна инфраструктура. Треба да извршиме притисок да се направи рација во тие села, да се стави албанскиот народ под контрола.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Зошто оделе по него ако не успеал да го џопне точакот? Да му кажат дека не е убаво да се краде и дека ја прекршува x-тата Божја заповед?
Да му го удрат ќотекот шо си го заслужи и да му прикажат дека не смее да се краде од МАКЕДОНЕЦ, сиг немало да го заколат... ПЛЕМЕ БЕ , ебаве Ш ИПТАРСКИОТ

B

Borg_Drone

Гостин
Богами и мене ми олесна ова што го напишаа за таткото.За поздрав е оваа информација.

Kajgana Shop

На врв Bottom