Нарекувајте го исламот "ислам"

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Дарданелата да не случајно го осуди настаните? Или тргна по дифолт одма во одбрана на убијците?

Сигурен си дека сакаш цитати?
Дарданелата , и не само тој, сигурен сум дека не ги оправда убиствата. Секако дека сакам цитати како контра аргумент. Повели!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дарданелата , и не само тој, сигурен сум дека не ги оправда убиствата. Секако дека сакам цитати како контра аргумент. Повели!
Ај се кладиме дека Шкорпион ќе ти изнајде еден куп цитати:cool:

M

Muranyi

Гостин
За да биде поткрепено со уште појак доказ, бујрум најди ја темата за убиството кај Смилковското езеро и цитирај барем еден муслиман кој застанал во одбрана на убијците, во спротивно јавно ќе ти плеснам во лице дека си лажго и копиљ без граница и грижа на совест, исламомрзец со фашистички идеи. Промотор на невероватна омраза кон муслиманите во целост.
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:32 ---

Мислам дека коментарите под видеото разјаснуваат многу нешта. Благодарам!
Загор,батали коментари од Муслимани кои ги пецка вистината.Со тоа ли ќе се вадиш?Гледај го видеото и процени сам (со свој мозок) за каков лажго и преварант се работи.Башка нашол на неписмена раја памет да им соли.Баш би сакал еден дуел меѓу него и Ричард Докинс,да го направи ренде,нема да знае од каде да ја напушти просторијата.
Инаку да,признавам дека има познавања од Исламот и е главен пулен на СА за неговото белосветско ширење.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Zakir Naik не е арап и делува надвор од нејзините рамки, и има водено дискусии и со атеисти. И јас би сакал дуел меѓу него и Ричард Доукинс, ама кој да го организира?

M

Muranyi

Гостин
Zakir Naik не е арап и делува надвор од нејзините рамки, и има водено дискусии и со атеисти. И јас би сакал дуел меѓу него и Ричард Доукинс, ама кој да го организира?
Еве утре отварам една група на ФБ да ја иницирам таа средба:)Јас мислев Арап дека е.А што е?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Знаеш колку пати ги посочи убиствата со некои убиства порано што се случиле врз албанци? Демек, "eве сега на ваша страна кога се случи, криво ви е, епа нека ви е".

Посети ја темата и ќе видиш.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.166
Поени од реакции
83.988
За да биде поткрепено со уште појак доказ, бујрум најди ја темата за убиството кај Смилковското езеро и цитирај барем еден муслиман кој застанал во одбрана на убијците, во спротивно јавно ќе ти плеснам во лице дека си лажго и копиљ без граница и грижа на совест, исламомрзец со фашистички идеи. Промотор на невероватна омраза кон муслиманите во целост.
Прво, ме интересира зошто мислиш дека и најмалку би ме тангирало, кога некој со такви морални "квалитети" какви што презентирате тука, би ме нарекол "лажго и копиљ"?
Нели поругата од гнасните е всушност пофалба?
Јас ги охрабрувам Муслиманите, нас Христијаните да не нарекуваат каури. Бидејќи ако според нивните погледи кон религијата (и животот секако), ние сме каури, (неверници) тогаш тоа не е ништо друго туку знак дека сме на добар пат.
Како што е кажано - "ќе ги познаете по нивните плодови"
Вашите плодови ги гледаме богами секојдневно и тука и по светот.
Така да, нашиот мал форумски АлЗавахири може слободно да ме нарекува како сака. Тежината на неговите зборови е занемарлива.

Велиш да ти посочам некој Муслиман што застанал во одбрана на убијците...
Што знам, оние иљадници што излегоа да ги бранат, што бараа нивно ослободување со познатата премиса "невини се!", притоа тепајќи баби по аутобуски и извикувајќи "Смрт за Каури", се рачунаат ли тие Муслимани? А форумџиите Муслимани кои постојано ги подржуваа протестите и нивните барања за ослободување кај да ги ставам?
Признавам дека имаше еден - двајца кои рекоа ако се тие убијците нека скапаат.
Ги памтам и кои се (а може и да се провери)

Но сите други ги подржаа протестите за ослободување на невините убијци.

ене ти ја темана од 890 страни па барај си сам, иако и самиот си знаеш...

само нема да мораш многу да бараш, уште на 889 страна имаш у постот 13332 цитат од Rafiz-чо:"Ne se tie ubijcite, uste kolku pati treba da se povtori, do sega 99 pati povtoriv, ajde uste ednas neka bide 100.."

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
па нормално дека нема директно некој да каже они се ама ако ги убија децата ги оправдувам(иако колку и да звучи лудо тоа би било барем искрено). Вашиот пристап е секогаш кукавички, не знам кои се ама овие не се, албанци нема шанси да бидат и тн.
Можеби коренот се наоѓа во куранот
Qur'an (16:106) - Establishes that there are circumstances that can "compel" a Muslim to tell a lie.
од хадитот
Bukhari (84:64-65) - Speaking from a position of power at the time, Ali confirms that lying is permissible in order to deceive an "enemy."
и секако од животот на Мухамед муслиманите имаат убава инспирација дека лажењето е оправдано ако ги оправдува целите...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.166
Поени од реакции
83.988
Па ако ги браниш убијците, тогаш за мене го оправдуваш убиството.
Како ќе беше да беше обратна ситуација. На пример, му текне на некој исто ненормален да врати со иста мерка за Рамазан и потоа да излеземе и да викаме Невин е! Ослободете го!, притоа да кршиме и да викаме Смрт за Сечени!

Ако го браниме само затоа што е со иста вера како нашата, тогаш која е разликата меѓу нас и него кој го извршил тоа?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
КУРАН
30. Евреите зборуваат: “Узеир е син на Аллах”, а христијаните зборуваат: “Месих е син на Аллах”. Ете, тоа се зборовите нивни на устите нивни: ги кажуваат сличните зборови на оние кои не веруваа пред нив. Аллах нека ги отепа! Каде кинисуваат, навистина!

V

Vollstandig

Гостин
само нема да мораш многу да бараш, уште на 889 страна имаш у постот 13332 цитат од Rafiz-чо:"Ne se tie ubijcite, uste kolku pati treba da se povtori, do sega 99 pati povtoriv, ajde uste ednas neka bide 100.."
100 пати повторената лага, станува вистина.Валјда по тоа правило се водел.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.212
Поени од реакции
12.203
100 пати повторената лага, станува вистина.Валјда по тоа правило се водел.
Станува ПОЛИТИКА!
А исламот има закон со кој може да се уреди и државно уредување, нели?
Не е политика?

Kajgana Shop

На врв Bottom