Geostrateski ste slabi, opkruzeni ste so neprijateli, plus i Evropa ne ve saka zaradi Grcija, isto i USA ne ve saka, sega i Turcija valda nema da ve saka i nema da ve podrzi, pa taka da osudeni ste za poraz, plus nie albancite imame dve drzavi, ALbanija i Kosovo..
Ako ima vojna ovoj pat ke si ostanete bez drzava, ova e realnost sto go kazav, i pokraj ovie dusmanski nameri sto si imate protiv albancite,jas pak ne sakam da se podeli Makedonija, no ako sakate vojna pa vojna togas nema problem..
Ти дечко си требал да се родиш едно 100 години порано, пошто психата гледам дека ти функционира како за тоа време, не за ова.
Вас никој не ве мрзи, или пак муслиманството, никој не го мрзи, сами си правите закачки и после кога ке го лапнете кукате дека друг ви мисли лошо.
Јас сум живеел и живеам со албанци, и мене не ми смета што сте друга вера која сакате бидете ако сакате и будисти бидете, само немојте да штитите криминалци, само затоа што сте иста нација со нив или вера, тоа не може да биде дозволено, што сакате правете.
Пет невини деца се убиени, и убиецот мора да се најде и да се обеси јавно на плоштад, како во иран/ирак, по муслимански закон.
Кој краде му се сече раката, кој силува му се сече патлакот, кој убива ке биде обесен. Точка на муабетот.
Никој не вика дека сите муслимани се терористи. Терористи се оние кои ги убија децата, тие што им помагале и тие што ги нарачале убиствата, а другите што си се муслимани, нека си се, се додека има мир ок е, на никој не му сметате, и не знам зошто би му сметале на некој.
Зошто браните убијци, правилно ли е да браните убијци?
Што ако твоите најдобри другари ги убијеа на таков кукавички начин, што ке правеше ти тогаш?