Нападнат борецот за македонските права во Грција

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Никодим Царкњас е еден од најголемите борци за македонските права во Грција. Поради тоа честопати се соочувал со притисоци и бил затворан поради богослужење на македонски јазик.

06.04.2008 19:00
Никодим Царкњас
Во два наврата со камења и јајца нападната е куќата на борецот за македонските права во Грција, архимандритот Никодим Царкњас.
Групи малолетници и до 30-мина во четвртокот и петокот ја каменувале куќата на Царкњас без причина. Никој не е повреден, но во нападот во местото Арибија, Воденско, оштетена е куќата, искршени се прозорците и уништена е фасадата.
„Фрлаа камења и стотина јајца. Излеговме надвор, видовме што направиле, повикавме полиција и ја исчистивме куќата. Утрото пак исто така“, изјави архимандрит Никодим Царкњас.
Архимандритот Никодим Царкњас по двете каменувања отишол во гимназијата каде што учеле малолетниците. Бил дочекан од 600 деца кои по него викале, а професорите од училиштето го навредувале и од него барале да се врати во Македонија.
„Професорите ми викаа, да бегаш оттука, да одиш горе. Им велам, каде ќе бегам. Јас им велам да не ги учат децата да бидат националисти и фашисти. Тоа е срамота што го прават“, рече Царкњас.

А1 вести

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А што друго да се очекува од нецивилиран народ и дечурлана.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Да даде господ да си фрлаат со сопствените јајца педерите.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Тие го прават тоа 100 години, па сега не ќе го прават! ММЕ!

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Никодим Царкњас е еден од најголемите борци за македонските права во Грција. Поради тоа честопати се соочувал со притисоци и бил затворан поради богослужење на македонски јазик.

06.04.2008 19:00
Никодим Царкњас
Во два наврата со камења и јајца нападната е куќата на борецот за македонските права во Грција, архимандритот Никодим Царкњас.
Групи малолетници и до 30-мина во четвртокот и петокот ја каменувале куќата на Царкњас без причина. Никој не е повреден, но во нападот во местото Арибија, Воденско, оштетена е куќата, искршени се прозорците и уништена е фасадата.
„Фрлаа камења и стотина јајца. Излеговме надвор, видовме што направиле, повикавме полиција и ја исчистивме куќата. Утрото пак исто така“, изјави архимандрит Никодим Царкњас.
Архимандритот Никодим Царкњас по двете каменувања отишол во гимназијата каде што учеле малолетниците. Бил дочекан од 600 деца кои по него викале, а професорите од училиштето го навредувале и од него барале да се врати во Македонија.
„Професорите ми викаа, да бегаш оттука, да одиш горе. Им велам, каде ќе бегам. Јас им велам да не ги учат децата да бидат националисти и фашисти. Тоа е срамота што го прават“, рече Царкњас.

А1 вести
more kolku se budali ovie "pederite" ..... sto treba sega nie da mu gi paslime sivalnicite , kaficite ( vo trgovskiot vo strumica ima pederski kafic .. ) / mnogu ja preteruvaat , pa i obrazovnata bransa se zanimava so nacvzam i politicki populizam ... cccccccc
pozZ

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Жал ми е за човеков , само не ми е јасно зашто никој не ја гледа и добрата страна на ваквите случки? Наместо да се фрли некоја паричка и да се направи кампања со елитните ТВ куќи во светот , ова ке остане како една информација на дел од медиумите во РМ. Зашто еднаш не се освестат овие политичари и не направат стратегија за борба против циганите .

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Жал ми е за човеков , само не ми е јасно зашто никој не ја гледа и добрата страна на ваквите случки? Наместо да се фрли некоја паричка и да се направи кампања со елитните ТВ куќи во светот , ова ке остане како една информација на дел од медиумите во РМ. Зашто еднаш не се освестат овие политичари и не направат стратегија за борба против циганите .
Е ајде де.... така ќе е најдобро да се изигра со нивната педерска стратегија... па уште некоја фотка од попот како е повреден, исплашен итн.

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8

Во право си друже и јас ја подржувам истава идеја сега треба да се пушти ова по светските медиуми за да се види колку години македонците во гејлада биле угнетувана доста е со овие педери мора да се тргне по оштро спрема нивната политика народе и ние треба по интернет да ги пуштаме овие изјави по светските медиуми и ние сложно како никогаш до сега да се обединиме и да за станеме зад МАКЕДОНИЈА.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Потполно си во право,наши новинари не се ни потрудија да отидат таму и лично да се сретнат со господинот, да снимат и да го имаат тоа како видео запис кој ќе може да се искористи против „лудине“, а тие само воспоставија тел.врска каде човекот си се пожали , а вести кој гледал кој не гледал и за ден два ќе се заборави.Сетете се само за билбордот колку нивни сликаа, снимаа и каде уште не ги испратија , а плус тоа и онаа вест од вчера за репортажата во Битола, ... луѓе мои тие измислуваат, од ништо прават нешто, А НИЕ?

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
da apsolutno ste pravi , ima prikazka , ima motivi ima sila treba samo publicisticka realizacija na nestava : t.e ekipa od 2/3 , piskotnici , placovi i surovata vistina , dokumentirano , spakuvano i prezentirano vo svedski medium !
pozZ

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
абе свестете се еднаш, па не ли гледате кој ситни души и изроди се намножиле во Македонија... нашиве политичари не се во состојба да го заштитат Македонскиов народ овде, а камо ли Македонците во грцка, бугарија или албанија... само веднеме глава, и секој не ебе...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Потполно си во право,наши новинари не се ни потрудија да отидат таму и лично да се сретнат со господинот, да снимат и да го имаат тоа како видео запис кој ќе може да се искористи против „лудине“, а тие само воспоставија тел.врска каде човекот си се пожали , а вести кој гледал кој не гледал и за ден два ќе се заборави.Сетете се само за билбордот колку нивни сликаа, снимаа и каде уште не ги испратија , а плус тоа и онаа вест од вчера за репортажата во Битола, ... луѓе мои тие измислуваат, од ништо прават нешто, А НИЕ?
Имаат друга работа , да ни ги отечат тестисите и п.чните жили со разно разни издркани "експерти" , пропаднати политичари , новинарски слуги ,околу разни предвидувања за тоа колку ке јадеме кавијар со НАТО , а вака ке си цицаме штикли од скинатите ни кондури талкајки по сојузници и пријатели. Не ги прашувај зашто , ке ти кажат не ни дадоа виза .Ама и они не се криви , сироти вазали ,сите се на платен список на некоја партија .Да прошетаат сиротите низ Европа ако пукне некој самит или состаноче на министерски совет , па владата да ги стави на крило во авиончето што нашиот народ го пумпа со керозин. Ајде може Геровски ке го спомне во неговиот весник утре во рубриката "секс во ќоше ", или нема таква а ?:kesa:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ОК.

Пошто ние сме цивилизирани, ќе ги оставиме на раат тука.

АРНО АМА, интернетот е медиум, распишете го ова на сите страни кај што стигнете, да види светот каква демократија има во Грција...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A be Trn...koj cita takvi raboti na internet...kogo toa go interesira.???
Ostanuva samo JAKA DUSA na Makedoncite vo Grcija, Bugarija ,Albanija...i ako "ostanal" nekoj vo Srbija....I TVRDA VOLJA NA GRUJO I BRANKO koi sudbinata vo ovoj moment gi stavi na mestoto na koe gi stavi........I NASATA NADEZ DEKA KE SE RAZBUDI MAKEDONECOT VO NIV........

......, a nasava "mladina"....???...... sepak treba da najede nekoe rasipano jajce za nekoi individui ovde....gledam Fuere uste se setka naokolu so svoite soveti ,onoj krizniot Dzozef pak nekoj burek jade,..., a Spak ?? ...Spak samo mracno ke ja pogledame,...ne e za e...nje, a zeni nie ne tepame... :)

Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1

I jas toa go pomisliv preska koga slusnav.Ova sramota treba da ja slusnat i novnite ,,kolegi demokrati,, od EVROPA. A i da im sepomogni na site nasi tamu da se osokolat i takvite slucai da gi prijavuvaat do evropskite instituci pravni.,ili bar po mediumite..
Izgleda tamu sega pak ke se vrakat stravot pomegu nasite...strav kako so bese pred30 godini koga ne smeeja da izustat zbor makedonski ili nedaj boze da kazat deka se MAKEDONCI.
GRCIJA-- LULKA NA DEMOKRATIJA

Ajde ednus da im se pomogne na lugeto

Kajgana Shop

На врв Bottom