Нано Ружин сонува за мултиетничка партија

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Pa eve VMRO e multietnicka, tamu ima Makedonci, srbi, bugari, turci i da ne gi redam site, a isto e i so SDSM, duri mpzam da kazam deka site t.n. makedonski partii se multi etnicki, kaj drugite ne sum siguren.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Kultuzin, sme go pravele bajagi pati muabetot i na dolgo sme se objasnuvale.
Ne, ne e problemot do clenovite na partijata i statutarnata definiranost, gledano od toj aspekt skoro site se graganski, tuku do opstestveniot poredok ( ako smeam taka da se izrazam ) i mentalniot sklop na toa opstestvo.
Sega za sega ne e realna takva stvar.

A partii ko onie na Serpico i rymz gi ima vo izobilstvo, i pravo da kazam mene poveke mi e milo za toa. :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Во Македонија НЕМА Политички партии , а камо ли етничка или не дај Боже граѓанска, има бе само Командитни Друштва , устроени по мустра на НАРКО КАРТЕЛ, кои тераат бизнис во народно име, а за своја сметка....некој да се собере и да работи на реализација на некоја општествено корисна доктрина, концепција...незнам што...ск'нн.. кој е будала да губи време со нешто што не е носи нешто во неговиот џеб...директно и без заобиколување....:)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Човекот кој изјави -во хороскоп сум лав, а заштитен знак ми е македонското сонце-, да биде за мултиетничка партија? Интересно.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Kultuzin, sme go pravele bajagi pati muabetot i na dolgo sme se objasnuvale.
Ne, ne e problemot do clenovite na partijata i statutarnata definiranost, gledano od toj aspekt skoro site se graganski, tuku do opstestveniot poredok ( ako smeam taka da se izrazam ) i mentalniot sklop na toa opstestvo.
Sega za sega ne e realna takva stvar.

A partii ko onie na Serpico i rymz gi ima vo izobilstvo, i pravo da kazam mene poveke mi e milo za toa. :)

Знам дека сме го правеле , туку еве му текна конечно на некој од политичарите, па макар и да спомне ваква идеја...
Инаку форсирам некој теми кој мислам дека се многу битни за иднината на сите нас и се надевам дека ќе се слушнат интересни коментари, па може дури и нешто конкретно да се вроди...
Зошто да не...
Факт е судејки према коментарите ваква партија би имала подршка...
Проблемот е само во квалитетот кој ќе го понуди...не е работата само да биде мултиетничка ....

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Факт е судејки према коментарите ваква партија би имала подршка...
Проблемот е само во квалитетот кој ќе го понуди...не е работата само да биде мултиетничка ....
Fakt e sudejki prema podatocite od terenot deka vakva partija ke dozivee debakl, ako voopsto se pojavi. :) :toe:

Patem, dobra ti e zabeleskata okolu problemot za kvalitetot koj ke go ponudi.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ако ваква работа се реализира (ама ептен да е мултиетничка не како што се сега) секоја партија во себе ќе ги има истите проблеми кои се случуваат во самата Македонија, само на едно помало ниво. :D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Што сака нека сонува се рекло во РМ ќе има борба само помеѓу две парти.Баш гледам на:tv: на митинзите по градовиве 2 без тројца.Гледам сега бројот на гласови за Бошковски расте тука се негде со Фрчко.

Kajgana Shop

На врв Bottom