Наметната религија?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не мора секој ден точно во 18.30 да не поздравуваш, ти заврши работното време едноставно исклучи го компјутерот.:toe:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Вала јо! Уште сум овде.:pos2:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
„Вала јо!„ е турски израз?
А досега бев убеден дека е кинески.
А за цитати од „Кур’хан„-от (баш така се пишува а не „куран„), ќе се обратите на друго место, на пример, на друг,нов наслов од форумов.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ај и јас да ви речам дочитање:vozbud::pos2:

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Ај јас да дадам свое мислење за темава.
Секако дека религијата ни е наметната од родителите.Ако сме се родиле во семејство што е припадник на некоја религија самото воспитување не насочува да мислиме дека таа е вистинската.Еден поединец да знае во што треба да верува треба да расте меѓу атеисти и кога ке стане доволно зрел сам да одлучи кон која верска заедница ке се приклучи барем јас така мислам.Но веројатноста за такво нешто е скоро невозможна:pipi:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Цитат:
„Ај јас да дадам свое мислење за темава.
Секако дека религијата ни е наметната од родителите.Ако сме се родиле во семејство што е припадник на некоја религија самото воспитување не насочува да мислиме дека таа е вистинската.Еден поединец да знае во што треба да верува треба да расте меѓу атеисти и кога ке стане доволно зрел сам да одлучи кон која верска заедница ке се приклучи барем јас така мислам.Но веројатноста за такво нешто е скоро невозможна:pipi:
Коментар:
Оние кои се одгледани во атеистички семејства, најчесто и остануваат атеисти. Атеизмот им е единсвениот избор во добар дел од нивниот живот, разбира се, доколку не поверуваат во Божјото постоење.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ако сакате децата сами да си ја изберат својата религија би требало во училиштата да се воведе еден предмет нешто како веронаука во кој што учениците би се запознале со сите религии и со атеистичкото сваќање исто така па...ќе имаат од што да бираат...:toe:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да, ќе имаат избор, не велам не. Од друга страна, поеднинец да ги запознае СИТЕ религии или СИТЕ религии да им бидат понудени на учениците на „запознавање„, еден човечки живот е прекраток.
Оној кој е од мали нозе крстен, нема потреба од лутање по рано-разни будизми, шинтоизми, хиндуизми, брамизми, кришнаизми и се некои такви „изми“ до 101 и назад. Го има она кое му е дадено по раѓање, како бесплатен Божји дар, а тоа е Црквата Христова.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Не се пронаоѓаат сите во она што им е наметнато.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Хрситос дојде да ги бара токму „изгубените„ и да покаже КОЈ е вистинскиот Бог а кој лажниот.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Досаден си со цитатите од библијата. Кажи нешто твое у врска со тоа што го пишав. Нешто од твојата психа а не колективната библиска.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Точно, досаден сум.
За жал, односно за среќа, мојата психа не ми кажува дека имам познавање за Божјото постоење и учење па морам да се повикувам на Светото Писмо и богословската литература каде тоа знаење (знаењето за Бога) на верниците им е достапно и беслатно дадено, без труд, без напор и без „кршење на главата„.
Лични ставови можам да кажам по други пражања, а кога е во прашање вероисповеста, се исповеда она кое е веќе утврдено и проверено и вистинито.
„Личните„ ставови кои формуџиите ги пишуват, воопшто не се лични, и тие се нечии, од некаде слушнати, прочитани, научени.

Kajgana Shop

На врв Bottom