Навредливи билборди во Скопје

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Затоа што Камбаните/Минарињата биле тука со години пред ја (можда и ти) сме родени, а трендот на атеизам е по актуелен. Не ме разбирај погрешно не викам дека и порано немало атеисти/атеизам, но секојдневно се среќавам со такви фаци што се атеисти и константно се рчкаат без никаква провокација.
Хмм, па и со години мајка ти, татко ти, татко ми, мајка ми, баба ми, дедо ти и така натаму, ги шамареле нашколо,клечеле на коленици во песок, ги мкнеле за уши и слично, а разбирањето со зборови,комуникација и договор се довело покасно што не значи дека сега треба да се вратиме на тоа што било. Поентата ми е дека незначи ако е ново дека не е подобро или поправилно

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Затоа што Камбаните/Минарињата биле тука со години пред ја (можда и ти) сме родени, а трендот на атеизам е по актуелен. Не ме разбирај погрешно не викам дека и порано немало атеисти/атеизам, но секојдневно се среќавам со такви фаци што се атеисти и константно се рчкаат без никаква провокација.
Заеби минарињата.
Зашо ние не може билборд, вие може телевизија?
Зашо ние не може музика дома, вас може од црква да ви трешти/од минаре?

Демократија? How yes no.

Член од
18 јули 2008
Мислења
636
Поени од реакции
122
Заеби минарињата.
Зашо ние не може билборд, вие може телевизија?
Зашо ние не може музика дома, вас може од црква да ви трешти/од минаре?

Демократија? How yes no.
Телевизија? Има црковен канал некаде? Билбордот има навредлива порака за верниците, телевизорот (доколку постои црковен канал) можеш да смениш канал. Со музиката не разбирам што сакаш да кажеш али ја кога сакам, каква сакам си слушам (доколку мислеше на ова во спротивно игнорирај го последното (y)).

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Телевизија? Има црковен канал некаде? Билбордот има навредлива порака за верниците, телевизорот (доколку постои црковен канал) можеш да смениш канал. Со музиката не разбирам што сакаш да кажеш али ја кога сакам, каква сакам си слушам (доколку мислеше на ова во спротивно игнорирај го последното (y)).
Ма немој. Телевизијата не е ваша, па на телевизија тролаат со филмови за Исус, околу празници има рекламни спотови со религиозни муабети, на вести зборуваат за некакви ми ти чуда итн. Да сменам канал? Замижи кога поминуваш покрај билбордот. Мене ме навредуваат вестите каде што има религиозни содржини, трпам. Трпете и вие.
Иначе мислам на гласната музика од црквите за празници (најчесто Ѓурѓовден) и рокаат и молитви и музики после тоа, џандари не реагираат. Ако јас рокнам музика, ќе ми дојдат џандари.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.907
Телевизија? Има црковен канал некаде?
Ќе има. Го заговараа пред некој месец, религиски канал или канали. На кои МПЦ и ИВЗ ќе можат 24 часа да маваат пропаганда.

Дали ова што го пиша значи дека кога ќе има, ќе бидеш против тоа?

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Poloso od komunist e ateist , komunistite bile prisiluvani da bogohulat i da neveruvaat vo nisto osven vo toj niven eben sistem a veruvajte deka i ateizmot ima svoja pozadina renesansa na ona predhodnotoo sakaat da naprat ednoumie kako vo vremeto na drugarot stalin i negovata ebena kominterna ...ako nekoj ne goo gledal filmcevo ete neka pogledne i se ke mu stane jasno i ke vidi dali ima razlika od kom.do ateist...Vo sto veruvaat ateistite ...aa da vo gakickite na drugarkata Olivera toa im e sakrament svetinjaa ...Bolsevistiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.907
Poloso od komunist e ateist , komunistite bile prisiluvani da bogohulat i da neveruvaat vo nisto osven vo toj niven eben sistem a veruvajte deka i ateizmot ima svoja pozadina renesansa na ona predhodnotoo sakaat da naprat ednoumie kako vo vremeto na drugarot stalin i negovata ebena kominterna ...ako nekoj ne goo gledal filmcevo ete neka pogledne i se ke mu stane jasno i ke vidi dali ima razlika od kom.do ateist...Vo sto veruvaat ateistite ...aa da vo gakickite na drugarkata Olivera toa im e sakrament svetinjaa ...Bolsevistiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Филмот е одличен, штета што тебе поимите ти се измешани.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
drugar poimite se tuka i filmot e so edna cel mnogu jasna ....
Толку ти фаќа црпката...
...па уште нео-нацист се потпишал... абе оди цицај весла - рано ти е и за дефиниции.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
а целта е...?
pa gledajgo mozebi ke ti tekne ....ednoumieto vladee malce povise mi nalikuva sistemot stalinisticki na noviot trend koj go sirite vie ....
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 10:21 ---
Толку ти фаќа црпката...
...па уште нео-нацист се потпишал... абе оди цицај весла - рано ти е и за дефиниции.
da ja fatis mojata crpka taa dole ...bolsevist

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.907
pa gledajgo mozebi ke ti tekne ....
Гледан ми е братче, сега те прашувам тебе пошто го постираше, да ни го рецензираш, да видиме што си разбрал од филмот.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 10:22 ---
Болшевист :pos:

оф леле, што трпи земјава...

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Гледан ми е братче, сега те прашувам тебе пошто го постираше, да ни го рецензираш, да видиме што си разбрал од филмот.
a stotie tolku tebe bitno kako i sto sum go razbral jas filmot , koj go razbiraa toj i znae ama ocigledno ti deka uporo sakas da me nateras da ja izvrtam recenzijata >:
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 10:24 ---
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 10:22 ---

Болшевист :pos:

оф леле, што трпи земјава...
prijatel jas taka ve gledam poinaku nemozam da ve definiram

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.907
a stotie tolku tebe bitno kako i sto sum go razbral jas filmot , koj go razbiraa toj i znae ama ocigledno ti deka uporo sakas da me nateras da ja izvrtam recenzijata >:
Те боли Тасе, барем успеа некако да ја составиш реченицава.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 10:25 ---
prijatel jas taka ve gledam poinaku nemozam da ve definiram
Толку имаш во главата, затоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom