- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.770
- Поени од реакции
- 9.891
БлесавЈас нема да споменувам грујо и бранко, само мујо и хасо од сега ќе ги користам. Не знам за вас али јас сум осомничен уште од по одамна
БлесавЈас нема да споменувам грујо и бранко, само мујо и хасо од сега ќе ги користам. Не знам за вас али јас сум осомничен уште од по одамна
Сега ќе му напрам еден скриншат на постов, и за навреда одма те тушам... по член 173 од кривичниот законик и според амандманот триесет и четири под став девет, што беше усвоен од основниот суд на 13 јуни 2010 година, точно 2 години 6 месеци и 8 дена до крајот на светот (да не одам офтопик)... ќе треба да ми платиш оштета во парична надомест од 100 евра во против денарска или денарска против вредност (како ти одговара) и се разбира лично на мојата трансакциона сметка, а ако е блокирана на од комшијата ќе мора да пуштиш, сето тоа на уплатница ПП 40 од оние сивине, со цел на назнака : лична навреда блесавБлесав
За на форуми не важи,само на фејсукСега ќе му напрам еден скриншат на постов, и за навреда одма те тушам... по член 173 од кривичниот законик и според амандманот триесет и четири под став девет, што беше усвоен од основниот суд на 13 јуни 2010 година, точно 2 години 6 месеци и 8 дена до крајот на светот (да не одам офтопик)... ќе треба да ми платиш оштета во парична надомест од 100 евра во против денарска или денарска против вредност (како ти одговара) и се разбира лично на мојата трансакциона сметка, а ако е блокирана на од комшијата ќе мора да пуштиш, сето тоа на уплатница ПП 40 од оние сивине, со цел на назнака : лична навреда блесав
по ајпи ќе те најдат....Сега и ми текна ако некој е толку глуп да си остава целосно име,презиме и адреса на социјална мрежа тогаш и заслужува да го тужат зошто е глуп.
Не може треба да побараат од интернет провајдерот а за тоа треба судски налог.А и да имаат судски налог пак немаат сепак име и презиме и можеш да се вадиш.по ајпи ќе те најдат....
знам, се шалев. мада, до каде ни е државата - на мочање неможеш да одиш да не те разберат. ако саккат ќе си земат ајпи од кого сакаат, кога сакаат.Не може треба да побараат од интернет провајдерот а за тоа треба судски налог.А и да имаат судски налог пак немаат сепак име и презиме и можеш да се вадиш.
под услов комшијата да не е новинарЗначи веќе нема пцуење ни на форум, ни на фејсбук.
Само по дома, кафето додека го пиеш со комшиите
Никој не вели да си ја држиш устата затворена, ама тоа не значи дека треба да трубиш насекаде дека јас сум расипикуќа, жена ми ороспија или сл.И што има од уставното право на слободен говор.Да си ја држам устата затворена ?
Тоа е комплетна глупост.Секој во друштво имал еден што комплетно лаже и си измислува глупости.Дали некој од вас сретнал некого што тужел таква личност ?Никој не вели да си ја држиш устата затворена, ама тоа не значи дека треба да трубиш насекаде дека јас сум расипикуќа, жена ми ороспија или сл.
Ова, нели, саркастично, но ја сфаќаш поентата.
По правило, она што го тврдиш, треба да можеш да го докажеш.
Во спротивно, тоа нешто може да биде навреда или клевета.
Е сега, она горе примерот е навреда. Клевета би било кога би објавувал насекаде дека јас сум украл 1000000 евра од некоја си компанија или државата
Да али ти се покажуваш како малоумен и тоа е твој проблем.Не може некој да те даде на суд зошто си кретен.eпа добро сега,не мора некој ептен простачки да го вреѓаш,можиш и посуптилно да го отераш во мајчина му,преку сарказам ете да речиме можиш да го постигниш истиот ефект.
А некој отворено да вреѓаш,тоа не е слобода на говор туку електронско покажување малоумност и некултура
Зборуваме за јавно објавени лаги и глупости. Кои може да нанесат штета. И тоа сериозна.Тоа е комплетна глупост.Секој во друштво имал еден што комплетно лаже и си измислува глупости.Дали некој од вас сретнал некого што тужел таква личност ?
Јас сум сигурен дека одговорот е НЕ али затоа сите сте сватиле дека на тој човек не треба да му се верува и најверојатно и сте прекинале да зборите со него.
Не може да се тужат луѓе поради недостаток од докази кои во голем случај нема никаков начин да се добијат.
На пример новинаров што го тужел овој за Навреда дали при судењето полагал тест за "Животот и делото на Рацин".Одговорот е најверојатно НЕ.И сега целата обврска паѓа на другиов да се брани иако он првично и го обвинил другиов дека не знае ништо.Додека другиов само треба да си седи на столче и да си се смешка.
Клеветата е најглупата работа во нашиот законик заедно со и законов за навреди зошто комплетно го уништува концептот на СЛОБОДА НА ГОВОР:
--- надополнето: 13 август 2012 во 21:04 ---
Да али ти се покажуваш како малоумен и тоа е твој проблем.Не може некој да те даде на суд зошто си кретен.