Госпоѓице драга, те молам не се возбудувај. Воопшто немам намера предавања да држам на луѓе (и госпоѓици) кои сметаат дека по власта се плука
без основ, залудно е. Понатамошна дискусија со тебе може да правам на пазар, каде признавам, ќе ми кажеш кои домати се подобри.
А кога ќе созрееш како правник, тогаш ќе ти дозволам да ми се обратиш, на ниво секако
Понатамошна „дискусија“ можеш да водиш единствено пред огледало, само таму можеш да кажеш нешто кое има смисла. :wink: Знам дека немаш понатамошни аргументи кога почнуваш со лични навреди. Среќа, не сум комуњарка, па не те тужам за навредата.
Иако не може да ме навреди ниту тоа што знам да пазарам, ниту тоа што сум магистар по право.
Кога ке најдеш основ, како добар правник, образложи го, каде е власта крива што судот донел одлука во корист на опозиционер? Повели, и те молам, ова не го прерипувај
Луѓе кои ја бранат власта знаат зошто го прават тоа, имаат увид на работите, не си играат со „чув, на А1 кажаа“ каде чудесно, секогаш кажуваа нешто против власта. Комплекс, а? Не ги викаат на маало да си играат изгледа. Не е тоа страшно, обид за перење мозок кога не си доволно добар да те изберат е видена работа, ама колку треба да бидеш ниско интелигентен за да следиш такви морони, кои преку тебе и со манипулацијата врз тебе пробуваат да дојдат на власт.
Нормално е да се најде замерка, ама да се критикува власта по секоја цена, дури и кога на мало дете, како во случајов, може да му се објасни дека нема основа за плукање против власта, а не па на правник... тоа значи дека се работи за исклучително неинтелигентна личност или, секако, за некој кој е платен од одредена политичка опција, очигледно опозициона, за плукање по секоја цена по власта. Се надевам ги плаќаат добро тие луѓе, да не им биде залудно времето минато на форумот.