Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Vakvo navivanje imalo vo Skopje vo 70 godini ,kade e vo 85 godina zanameto ckembari????? Ne mi zbori za nekoe partalce sto ne se gleda ni so dovogled sto i kako e napisano.Na zapadna tribina imalo navivanje i pred 87 so partalcinja kako ovie ti sto gi vikas,daj slika od 85 kade ima udarno zname kako sto bese primer kaj nas na tribina.
@Џони От Ти постира погоре слики од Мате со навивање во сала во 70-тите години и во Битола. Многу, многу архива има за тие години, полни сали, навивање карактеристично за тој период. Сигурно и 1985-та прв пат не биле луѓето на ракомет, ако по ништо не се разликувала 1985-та од претходно, зошто Чкембари ете не зеле и датум пред 1985-та?? Екипата, т.е. првата генерација на Чкембари, на 25.09.1985 прв пат организирано под нивно знаме бмчм, за подоцна да остани само Чкембари биле на таа утакмица. Екипата која ја организира групата, истата таа екипа која жари и пали во 90-тите е таа иста од 1985-та, многу познати имиња меѓу постарите навивачи а и сегашните. И таа екипа го зема 25.09.1985 за датум за почеток на навивачката група.
На западна трибина вервам дека имало и пред 1987 навивање, но дали имало знаме комити во било која форма?? И Звезда имала пред 1989-та навивачи, но Делије се 1989. Е кај нас Чкембари на транспарент(ваков или таков) се појави 1985. И тоа напраен од екипата која 10 години ги води Чкембари.
https://www.youtube.com/watch?v=3sWV6Jdjsj0 еве ти ја цела утакмица, гледај и слушај дали не се навива, песни тапан, свирење, скандирање... Ако и после ова не ви е јасно, поинаку не знам да ви објаснам.
Автоматски споено мислење:

Колку шо знам, вие сте 06-ти месец 1987.
Објасни ми каде имате на видеотa знаме комити
https://www.youtube.com/watch?v=ZSaVnnMZvWU утакмицата е на 23.08.1987
https://www.youtube.com/watch?v=Sf2nnLevIqo 25.11.1987
Барем од видеата колку шо се гледа на западна трибина нема ништо.

Последно уредено:
Член од
11 април 2023
Мислења
2.167
Поени од реакции
7.283
Eve video 1986 kako bilo na zapadna tribina i kakvo navivanje imalo so znaminja so se.Gledaj od 1:20 ....ima malku fateno kamera.

Член од
23 септември 2023
Мислења
26
Поени од реакции
62
od lo6 spid mu e

abe huLultras ako ti treba pokvaliteten javi se….o_O:misticen:
Ako mozes da bides pojasen sto mislis da obrazlozis super bi bilo
Ako mozes da bides pojasen sto mislis da obrazlozis super bi bilo
Дај ми адреса ќе ти пратам плико со образложение

od lo6 spid mu e

abe huLultras ako ti treba pokvaliteten javi se….o_O:misticen:
И вака сум издрогиран замисли да земам спид

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2021
Мислења
480
Поени од реакции
3.018
Како сите паметно си преќутувате за кореографијата ископирана од шверцери, а пред 3 дена Комити беа распнати на форумов за таурунум фонтот притоа игнорирајќи го човечето кое е оригинално напраено. Изгледа братството лозари-чкембари ви се заснова на крадење кореографии.
Пс. Кога ќе сфатите дека ако ставите боксирачи на дизајнот не ве прави опасни туку некреативни.

Последно уредено:
Член од
27 март 2023
Мислења
75
Поени од реакции
777
:bravobe:

Иако сеуште нема пристигнато официјално одговор, верувам дека сте издејствувале да биди одобрено. Треба можеби еден договор меѓу сите групи околу ова прашање. Доколку некоја група сака некаде да гостува, и ако истата добие забрана, тогаш домашната група(секако доколку домаќинот има навивачи) да им овозможи логистика гостите да дојдат на стадион.

Attachments

Член од
2 февруари 2023
Мислења
124
Поени од реакции
696
Форумов е станат жива мизерија. Каква атмосвера владеее овде тоа е страшно. Прашав културно, напишав дека не ми е целта никого да провоцирам сакав да видам, да се започне дискусија да се извадат ретро материјали да тргне возот кон некоја нормална дебата....

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.560
Поени од реакции
29.153
Форумов е станат жива мизерија. Каква атмосвера владеее овде тоа е страшно. Прашав културно, напишав дека не ми е целта никого да провоцирам сакав да видам, да се започне дискусија да се извадат ретро материјали да тргне возот кон некоја нормална дебата....
Касниш за таква дискусија едно 10 години :)

Член од
30 август 2012
Мислења
3.627
Поени од реакции
6.389
Иако е поќе пати дискутирано на темата и е објаснето зошто е 1985 не знам шо толку ви боди очи .
Значи имало организирано навивање без да има посебен идентитет таа група шо навива се до 85-та.
После тој натпревар е формирана навивачка група.
Инаку еве пример и 71-ва имало еве со слика навивање но немало произлезена посебна навивачка група .
Инаку РК Пелагонија настанал како спојување на ФК Пелистер и ФК Работник во 67-ма и во наредни години бил шампион на СР Македонија , а во 71-ва е прв македонски клуб кој влегол во Прва Југословенска Лига.
После во 75-та РК Пелагонија е сменето име во РК Пелистер.
Тогаш еве зошто не се земи дека незнам 71-ва дека е формирана кога не е така , него првата дистинкција кај што се спомнува на транспарент името Чкембари е баш 1985, а до тогаш имало навивање најпрво неогранизирано без некој што ќе води , па после таа улога да ја превземи Мате во 70-тите. IMG_20230928_191512.jpg
IMG_20230928_185924.jpg

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.869
Поени од реакции
9.933
Малце ретро од Велес, не е конкретно навивачко видео, меѓутоа од тие времиња само тоа и останало, на пати ја даваат трибината во кадар каде што се сместени Вампири, а и навивање се слуша во текот на целата утакмица.

Член од
29 август 2022
Мислења
139
Поени од реакции
480
Без никакви зли намери, ниту пак ќе коментирам за прославата. Имам едно прашање. Дали Чкембадија има видо или фото записи од периодот од 1985 до 1990? За гостувањето има и слики од сала и пред тргнување. Чисто ме интересира дали било едно појавување или се одржал конитинуитет од тогаш па до денес.
Мене ме интересира дали има некој инфо слика од лавови од 90 до 2002/3 или можеби бил ги гледал а немаат слика , постојат од 1992 а нигде немам ништо видено за нив пред 2005/6

Член од
11 април 2023
Мислења
2.167
Поени од реакции
7.283
Мене ме интересира дали има некој инфо слика од лавови од 90 до 2002/3 или можеби бил ги гледал а немаат слика , постојат од 1992 а нигде немам ништо видено за нив пред 2005/6
Jas koga sum idel kako dete na stadion 95/96 pamtam deka na utakmica Vardar Makedonija Asiba taka se vikaa imase navivaci e sega dali bea Lavovi ili ne ,ne mi teknuva ama sigurno bea prisutni na istok.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom