- Член од
- 11 април 2023
- Мислења
- 15
- Поени од реакции
- 15
Чкембари поздравете го братот ваш што бегаше низ Струмица дан се има загинато во некоја уличка
Koga ke go jadete kurot ke placete po internet ce vikate Makedonci sme mnogu pocnavte da se kurcite a picki ste vo dusataЧкембари поздравете го братот ваш што бегаше низ Струмица дан се има загинато во некоја уличка
Сте напаѓале обични фанови на РК Пелистер? Срамота..Чкембари поздравете го братот ваш што бегаше низ Струмица дан се има загинато во некоја уличка
Васко Ефтов ти ли си?Ваше мислење за појавувањето на ЦПБ на прв тренинг и нивниот напредок како група од минатата сезона до сега?
Автоматски споено мислење:
Што мислите за стилот на новата генерација на Фемили во споредба со генерациите претходно?
Дали скопската ултрас сцена има прави мангупи? (Без имиња и посочувања)
Распадот на македонската ултрас сцена беше дојдена од мешање на “баби и жаби” во самите групи и дали затоа групите кај нас неможат да бидат наменети за тоа што вистински треба (љубовта кон клубот) и дали потајно се за други цели?
Форава ти е добра а уште подобро ќе беше да одговорите на прашањава зошто сепак имаме право да ја знаеме вистинатаВаско Ефтов ти ли си?
Само се на годишен одмор дечкитеИмаа и бар 15-тина Лозари вчера. Таман и они да запишат еден натпревар надвор од Кавадарци. Повеќе пати гостувале на натпревари во ракомет меѓу Вардар со Пелистер, отколку на Тиквеш во последниве 2 сезони (за мене многу негативно изненадување).
Како што видов сите поважни фаци од Лозари (и најважниот без кого ништо немаше ни да постои од тоа што го правеа до пред две години) што ја одржаа групата овие години, беа на трибина. Значи не е баш дека се отселиле од Македонија и затоа опаднала организацијата.
Treba da im se simne kapa. Derbi navivaci i toa go pravat odlicno. Iskreno alal da im e.Вчера и слепите луѓе увидоа колкава разлика постои, помеѓу едната и другата група.
Прво, во однос на тоа - кој се пали на дерби!
И двете групи сезоната ја започнаа од истиот град Струмица, пред месец дена. Комити на забрането гостување, дојдоа во иста бројка како вчера. Чкембари, со голем буџет и амбиции за ПМФЛ, дојдоа само 15 луѓе, за вчера во десет пати полош термин, да дојдат 150 луѓе. Во што е разликата дечки? Што толку се смени во месец дена? Или поточно - што толку ве мотивираше да дојдете?Си знаете и сами
И не е само ова вчера пример. Од почетокот сте навистина мизерни. Со години плачевте по стадионот, за денес да не можете да се соберете 20 врапчиња. Важно во Струмица, во среда од 18:00ч сите отидовте, за факинг Супер куп. Понебитен турнир амин.
На летниот турнир, кој требаше да биде најава за сезоната, ви дојдоа исто 200 луѓе, ама на натпреварот после недела дена, никој од таму не се појави.Тоа ви е за жал менталитетот, бицепси, АНТИ СК и дерби. Мислевте со ЛШ ќе ја спасите сезоната, ама вчера и те како разбравте дека таа тактика ви умре.
Второ, што кур правеа Чкембари во прво полувреме? Освен дечкото што неколку пати ја пушти фората "Држете ме да не ги тепам" нит видовме, нит слушнавме нешто друго. Што? Чекавте другите да дојдат за да почнете да навивате? Па можеа во 59-та да дојдат и? Боже господе, па баш тие моменти треба да се мотивација копот да искине до коска. Не само што не навиваа, туку и стариО си седна друже, разочаран од животот. Ај да не коментирам тоа, срамота е.
Умре времето кога можевте со 2-3 натпревари годишно да си ја извадите сезоната. Умре времето кога дерби натпреварите ве спасуваа од резил. Немате континуитет, за кој зборам цело време и тоа е она што ви се одбива од глава. Можете да учите само и од Рибари и од Фаланга Штип. Двете групи апсолутно ви држат лекции за тоа што значи континуитет и целокупно издание и функционирање на група. Може да го прифатите ова или не, но е неспорен факт.
Молете се гастрбајтерите да останат активни, зошто и ова малку што го имате, ќе отиде јабана
За крај, повелете фотографии, да не испадне дека зборам на памет. Чисто сами да си увидите колку сте за никаде.
Чкембари во Струмица
Термин: Сабота 17:00ч | Прв натпревар во сезона!!!
Чкембари во Струмица против Вардар
Термин: Среда 18:00ч | Факинг небитен Суперкуп.
Шо е срамота, тоа што вчера на негови 40+ години напраил 500км со свое возило, потрошил пари да го гледа својот тим и притоа имал 39/40 температура?туку и стариО си седна друже, разочаран од животот. Ај да не коментирам тоа, срамота е.
Не го руши бојкотот со извртени тези. Јас сто пати ја имам пофалено екипата на Чкембари која е 40+, затоа што да не беа тие, одамна немаше да постоите, односно ќе постоевте и толку. Контекстот на мојот муабет беше дека е разочаран од трибината, таму беше насочено пецкањето. Свесен е и тој самиот дека таа екипа ќе тера уште 2-3 год макс, а после? Секако не мислам да ја терам темава за вашата иднина, ме заболе. Само не подметнувај!Шо е срамота, тоа што вчера на негови 40+ години напраил 500км со свое возило, потрошил пари да го гледа својот тим и притоа имал 39/40 температура?
Не ти реплицирав на навивачки дел да нарушам бојкот. Те цитирам "стариО си седна.." Целиш на личност не на група, носиш заклучок зошто седнал и мене ми велиш не подметнувај. Тоа е, сега почнавте и психолози да изиграватеНе го руши бојкотот со извртени тези. Јас сто пати ја имам пофалено екипата на Чкембари која е 40+, затоа што да не беа тие, одамна немаше да постоите, односно ќе постоевте и толку. Контекстот на мојот муабет беше дека е разочаран од трибината, таму беше насочено пецкањето. Свесен е и тој самиот дека таа екипа ќе тера уште 2-3 год макс, а после? Секако не мислам да ја терам темава за вашата иднина, ме заболе. Само не подметнувај!