Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.986
http://www.estradaplus.com/index.php?option=com_content&view=article&id=328:500---&catid=1:2011-11-05-23-59-59&Itemid=11

Toше педерот оваа работа ...
Инаку човекот има помогнато на многу семејства и самиот има инсистирано тоа да не излага во јавност иако веќе беше познато дека доста хумана личност, а меѓу нив имаше и многу албански семејства кој му се обратиле за помош, не се ни замараше со националностите, воопшто не му ни беше битно тоа.

Памет во глава и тргнете ги овие скандирања од трибина и ако веќе некој ве провоцира вратете на соодветен начин а не да мешате некој кој на трагичен начин загина и остави ужалостено семејство и нација а кога ќе кажам нација не алудирам само на оние со македонска националност, нема смисла и ваков случај како што реков претходно не памтам да се десил на трибина, лешинарски е, тотално непотребен.
На Штул имам студирано во Тетово, знам многу албанци што го слушаа у кола, што го пуштаа у кафич, се вртеше у Бифе и воопшто не им беше сеедно кога почина.

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
http://www.estradaplus.com/index.php?option=com_content&view=article&id=328:500---&catid=1:2011-11-05-23-59-59&Itemid=11

Инаку човекот има помогнато на многу семејства и самиот има инсистирано тоа да не излага во јавност иако веќе беше познато дека доста хумана личност, а меѓу нив имаше и многу албански семејства кој му се обратиле за помош, не се ни замараше со националностите, воопшто не му ни беше битно тоа.

Памет во глава и тргнете ги овие скандирања од трибина и ако веќе некој ве провоцира вратете на соодветен начин а не да мешате некој кој на трагичен начин загина и остави ужалостено семејство и нација а кога ќе кажам нација не алудирам само на оние со македонска националност, нема смисла и ваков случај како што реков претходно не памтам да се десил на трибина, лешинарски е, тотално непотребен.
На Штул имам студирано во Тетово, знам многу албанци што го слушаа у кола, што го пуштаа у кафич, се вртеше у Бифе и воопшто не им беше сеедно кога почина.
Ne ne interesira kaj si studiral i sto slusnale Albancite nekogas!

Sto ne objavuvate skandiranjta ALLAH P... , komitite pcuea po bog na natprevarot Vardar-Shkendija .. Napadnale nasa uprava tamu i nisto od toa...

Da ti kazam samo nesto tebe zasto gledam deka pisuvas samo taka ..

Ovie skandiranja Tose P... bea na natprevarot Teteks-Shkendija 0-2 , pred 2 nedeli .. Nemase da ima vakvi skandiranja , no "fraerite" pri pristiguvanjeto na Gradski pocnaa so frlanje kamenja so provokaci i anti albanski pesni .. No im vratime DUPLO na teren i TRIBINA , i mnogu SLATKO IZGLEDASE ..

Ajdee pozz

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Како неутрален навивач ја глеав утакмицава и сум воодушевен од пристапот кон навивањето,дисциплината и менталитетот на Соколат... Дефинитивно покажаа дека се далеку пред сите проалбански навивачки групи (Балистет,Шверцери,Кастриотет Гостивар) единствено проблем што Дебар е мал град па немаат голем бројчан потенцијал :)
Јас сум од Дебар и имат и тоа каков бројчен потенцијал, одам секоја утакмица да ја гледам и Кораб имат гледаност највише во Македонија во 2 Лига.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.986
Ne ne interesira kaj si studiral i sto slusnale Albancite nekogas!

Sto ne objavuvate skandiranjta ALLAH P... , komitite pcuea po bog na natprevarot Vardar-Shkendija .. Napadnale nasa uprava tamu i nisto od toa...

Da ti kazam samo nesto tebe zasto gledam deka pisuvas samo taka ..

Ovie skandiranja Tose P... bea na natprevarot Teteks-Shkendija 0-2 , pred 2 nedeli .. Nemase da ima vakvi skandiranja , no "fraerite" pri pristiguvanjeto na Gradski pocnaa so frlanje kamenja so provokaci i anti albanski pesni .. No im vratime DUPLO na teren i TRIBINA , i mnogu SLATKO IZGLEDASE ..

Ajdee pozz
Читај поназад пред да изнесуваш некакви заклучоци и не ми глуми лудило со оправдувања на тавки скандирања само зашто некој скандирал нешто контра вашата вера што нема никаква допирна точка со семејство кое загубило свој син и што јавно на телевизија и самите гледавте низ колкава болка поминувале ...
Реков, ако ви чачкаат вера, вратете со иста мера а не со нешто што нема никаква допирна точка со овие ваши навивачки преписки.

Не постои нешто кое би можело да го оправда ова, и скандирањата на верска основа ги осудувам но за жал во фудбалот сме секојдневно сведоци на расистички, националистички и верски навреди што не значи дека по автоматизам вие треба да враќате со нешто што е вон тоа дефектно и девијантно однесување.

Срамота е дури и да се црта зашто МОРА да го отфрлите ова скандириање од вашата група зашто реков Тоше помогнал на многу албански семејства а ништо чудно дел од нив да имаат некаква роднинска поврзаност со одредени членови на Балистите или одредени навивачи на Шкендија што не се членови на таа навивачка група.

Ја само ви укажувам да го отфрлите стриктно ова скандирање, за останатите не се мешам бидејќи доволно сум упатен што Се се случува во навивачкиот свет па не сум будала да глумам некое лудило и да ширам хипи муабети на вас, навивачите.

Ако нешто може да се отфрли тоа е ова, грев од Господ е, без разлика за кој Господ правиме муабет, истото важи и за верата, мртов човек е, никад непреболен од своето семејство, остајте го да почива во мир.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105

deka e loso, loso e, nikoj od nas vo tribina ne go mrazi tose do toj stepen taka da go pcueme taka, ama taka se skandira samo za da se vozvrati na kaurskite skandiranja protiv Albancite, znaci allah peder i toa sranje (ako go pcues allah go pcues i tvojot bog, zatoa sto allah znaci bog vo arapski, nisto drugo) nie ne pcueme po vera zatoa sto isus e isa kaj nas, znaci se e isto plus toa sto nie go imame muhamed, nisto drugo. se pcue po tose samo da navredi protivnikot, ne go opravduvam, samo objasnuvam

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.986
Mхм, ок, фала на објаснување но во секој случај сметам дека некаде треба да се пресече, пак ќе кажам, немам намера да ширам хипи муабети на членови на навивачки групи ама со оглед на фактот дека многумина од нив го почитуваат Тоше мора нешто да се превземе за да се искорени таквото скандирање.
Апсолутно го осудувам и скандирањето против другите религии, покрај албанците се вреѓаат и турице и бошњаците и ред други па не гледам логика во таквите песни ко што не гледам логика и во оноа Тоше - педер. На крај краева се создава една лоша слика за самите клубови и се создава една бариера контра играчи од муслиманска, православна вероисповед, што не смее да биде случај во спортот.

За останатото пак ќе кажам, не задирам, нема поента тоа, ама овде сметам дека има основа да се реагира и да се повлече таквото контрирање на трибини. (y)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Mхм, ок, фала на објаснување но во секој случај сметам дека некаде треба да се пресече, пак ќе кажам, немам намера да ширам хипи муабети на членови на навивачки групи ама со оглед на фактот дека многумина од нив го почитуваат Тоше мора нешто да се превземе за да се искорени таквото скандирање.
Апсолутно го осудувам и скандирањето против другите религии, покрај албанците се вреѓаат и турице и бошњаците и ред други па не гледам логика во таквите песни ко што не гледам логика и во оноа Тоше - педер. На крај краева се создава една лоша слика за самите клубови и се создава една бариера контра играчи од муслиманска, православна вероисповед, што не смее да биде случај во спортот.

За останатото пак ќе кажам, не задирам, нема поента тоа, ама овде сметам дека има основа да се реагира и да се повлече таквото контрирање на трибини. (y)
Оваа сезона скандирањата на Тоше беа сведени на минимум за разлика од лани.

Игравме и против Вардар и против Тетекс и не само за Тоше туку воопшто не пеевме такви песни, ама дојде натпреварот пак со Тетекс, тие со самото влегување на стадион почнаа со тие песни, не возвративме веднаш ама кога почна целата трибина да пее тогаш не можеш да контролираш а башка кога и од спротивната страна има разни провокации тогаш се гледа да се пее нешто што го боли најмногу спротивната страна.
Сум кажал на стадион пола или повеќе од пола од луѓето не го сакаат ова скандирање. Ама тоа е....и јас сакам да го нема ова скандирање.

Значи не дека стварно се има нешто против Тоше или неговото семејство туку знаејќи дека тоа предизвикува болка кај твојот противник исто како кога и они ќе навредуваат религија.

B

Beck's

Гостин
Rabotava e ko sto kaza drugite pred mene, oni ne navreduvaat kaj sto ne boli najmnogu(iako u denesno vreme tesko da najdes nekoj sto mu cue za religija, od pomladite), a nie posto ne pcueme po vera( posto nasata vera ne ni dozvoluva toa, kao sto kaza on Isus e isto prorok na Allah). Avtomaticno vie si pcuete po vasiot gospod.

Go osuduvam izvikuvanjeto za Tose, no sakam i od drugata strana da se osudi istoto.

Off topic: koe vreme studirase u Stul, i sto smer si bil?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Rabotava e ko sto kaza drugite pred mene, oni ne navreduvaat kaj sto ne boli najmnogu(iako u denesno vreme tesko da najdes nekoj sto mu cue za religija, od pomladite), a nie posto ne pcueme po vera( posto nasata vera ne ni dozvoluva toa, kao sto kaza on Isus e isto prorok na Allah). Avtomaticno vie si pcuete po vasiot gospod.

Go osuduvam izvikuvanjeto za Tose, no sakam i od drugata strana da se osudi istoto.

Off topic: koe vreme studirase u Stul, i sto smer si bil?
За Алах когај си чул у последно време скандирања од нас? Ја немам слушнато такво нешто одамна, зошто има и такви без памет па не размисљуаа што збора. Ама одамна го нема тоа скандирање на наша трибина.

B

Beck's

Гостин
За Алах когај си чул у последно време скандирања од нас? Ја немам слушнато такво нешто одамна, зошто има и такви без памет па не размисљуаа што збора. Ама одамна го нема тоа скандирање на наша трибина.
Ja ni odamna veke ne sum tamu pa taka ne mozam da ti odgovoram, nego ona go kazav onaka opsto. Poentata mi e deka kako ednoto taka i drugoto pred se e grev, ne covecko skandiranje. Ke prestane i toa se nadevam

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Zasto pri doaganjeto na stadion ( Teteks-Shkendija 0-2 ) pocnavte taka.. ve fati nekoja Euforija deka mozete nesto ili pak sto?

Stvarno , nema da imase skandiranja kao T.. , ili Makedonsko ... no ete.. sami prvi pocnuvate.. Sea ti ne odi pak vo 2011 2010 kako bilo i sto sme napraile i skandirale .. Zbori go toa sto sea e

I baram da mi kazues , zasto vikavte : NADVOR KE VE CEKAME , se uste ne mozam da go razbiram , vlezefte u Movie Action nekoj ili sto :D

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Zasto pri doaganjeto na stadion ( Teteks-Shkendija 0-2 ) pocnavte taka.. ve fati nekoja Euforija deka mozete nesto ili pak sto?

Stvarno , nema da imase skandiranja kao T.. , ili Makedonsko ... no ete.. sami prvi pocnuvate.. Sea ti ne odi pak vo 2011 2010 kako bilo i sto sme napraile i skandirale .. Zbori go toa sto sea e

I baram da mi kazues , zasto vikavte : NADVOR KE VE CEKAME , se uste ne mozam da go razbiram , vlezefte u nekoj Action Movie ili sto :D
Сум кажал сто пута дека таквото навијање нема никоаш да прекине. Муабетов е за скандирањата на верска основа и за мртви људи што немаа никаква допирна точка, а не за вреѓање на национална основа.

И доста со тоа да не почневте вие, мие немаше ништо да скандирамо. Со самото тоа што ги извадивте паролете докажавте дека нема врска тоа што го зборите. Или тогај у моментот ги напраевте паролете? Да не се праемо глупи со сила.

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Сум кажал сто пута дека таквото навијање нема никоаш да прекине. Муабетов е за скандирањата на верска основа и за мртви људи што немаа никаква допирна точка, а не за вреѓање на национална основа.

И доста со тоа да не почневте вие, мие немаше ништо да скандирамо. Со самото тоа што ги извадивте паролете докажавте дека нема врска тоа што го зборите. Или тогај у моментот ги напраевте паролете? Да не се праемо глупи со сила.
Se ok e :) a ne mi odgovarase za " I baram da mi kazues , zasto vikavte : NADVOR KE VE CEKAME , se uste ne mozam da go razbiram , vlezefte u nekoj Action Movie ili sto "

Ako sakas , ako ne e problem nesto okolu grupata :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom