Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеа доаѓам од трибина па вака од лице место...

Имавме добро кортео од Рекорд до стадион , добра бројка извадивме 2.000 + ке има слики и видео сигурно ..
Дојдоа многу фаци што ги немам видено со години , разбирливо прослава е ..

На Запад околу 3.000 луѓе сигурно , цел коп доле од крај до крај полн беше ..
За Јужна 6.000- 7.000 беше добро
Вкупно значи околу 10.000

Околу атмосфера , на толкава бројка освен што е убаво за око за пеење и да контолираш толкава бројка е потешко затоа и имаше мали недоразбирања ...

Првата песна што се пееше во градот Скопје има само еден клуб ...можам да кажам дека беше најдобра , се пееше 15 минути сигурно и беше добра атмосфера , дури имавме и неколку девојчиња на трибина што првпат ги гледам навиваа со срце и скокаа како и сите.
Ми се наполни срцето како цел коп ја пееше таа песна 15 минути , ке има видео ке видите сите скокање ...:):):)

Корографијата сеа ја гледам на слики , мислам дека можеше и подобро на толку голема бројка можеше цел Запад да се покрие и ке беше поубаво за око ..

Навивањето според мене беше добро , само тој што не беше на стадион може од инат да каже дека не чинело , на моменти имаше мали падови ама во глобала 90 % добро беше со оглед толкава бројка и луѓе што идат на 5 години ...

Пиротехниката за чиста 10 ка , топ изведба ..

Краен заклучок
Бројка околу 3.000 луѓе топ , мило ми е што видов полн коп ради дечките кои трчаа 24/7 последните 20 денови , се исплатеше ..
Пиро топ
Навивање добро
Организација топ
Кореографија ок , можеше и подобро али здравје следен јубилеј
FB_IMG_1669236939607.jpgFB_IMG_1669242544615.jpg
FB_IMG_1669242529220.jpg

Последно уредено:
Одлична бројка без разлика шо навивањето не беше на ниво, разбирливо на вакви прослави има луѓе 10 год шо не виделе трибина, јако пиро не видено до сега во Македонија секоја чест, кореографијата , дечките се труделе секоја чест и за тоа но визуелно не ме воодушеви. Сепак за цела организација ова е ако сме ривали, браво за дечките :aplauz:
Ovaa e dobar komentar a ne sitenje i pocivanje so karanje...

Top brojka bravo za decata sho se zamarale celo ova vreme da go organiziraat cel nastan.
Sekogas ima podobro navivanje koga ke sme pomala brojka so lugje sho znaat zosto se dojdeni na tribina i za koj se dojdeni koga brojkata e pogolema se desava se i sesto kako i sekogas...
Zemete rabotete od utre ke ve izbrkat od rabota more jejjj
Blizi derbito vo Bitola dajboze da se uspej da se igra so 2 navivacki grupi da e praznik na navivacite za fudbal sekako se videlo...

Ќе се памети и прераскажува утакмицава со години!

За организацијата чиста 10ка. Раководството целосно го положи испитот.
Јас одам на трибина над 15 години, никогаш не сме успеале ваков ред на трибина да има. Имаше тупење, мачење да се наместат сите, ама никогаш не се успеало сите без тепање да влезат во коп и да следат инструкции како денеска.

Бројката невидена. Не знам што сте гледале на стрим, ама оваа бројка не ја очекуваше никој.
Замислете копот беше предвиден да биде 5-6 коцки помал.
Па кораа да се тргаат лентите. Цел долен дел крцаше, нека ме ве лажат некои слики каде што малку се подиспразни кога се палеа димноте за време на полувремето.
Имаше буквално 3000 луѓе на запад, гз преку глава, по двајца во ред. На крај дури и мораа некои да останат горе над шипките.
Не знам кој спомнуваше прослави на Варвари и слично. Ситна боранија :D
Некој пишал бројка солидна...
Ваква бројка во навивачки коп не вадат ни балканскиве групи на евро утакмици.
Не паѓамна гз, јасно е дека имаше секаков народ, ама мобилизацијата вроди со плод, едноставно смешно е некој да не се поклони за бројката.
Чисто информативно, тоа беше бројла за да се наполни цел стар запад, а знаете колку ср палиме на бројкитд од 90тите.

Од некој што редовно иде на утакмици низ сезоните, од луѓево кои беа на трибина 90% некогаш оделе на зашад барем по една сезона. Колку фаци видов иселени по цел свет, вратени специјално за утакмицата. Останатите деца помлади, некои дојдени да видат атмосфера, ама повеќето добро навиваа.

Од навивањето сум презадоволен, дааааалеку подобро од 2007.
Прослава е луѓе, не е компетитивен натпревар.
Песните се пееја воглавно по утврден редослед кој соодветуваше на гостите на прославата.
Не знаете што беше кога цела трибина скокаше на новите песни во прво полувреме.
Дај боже некогаш да доживееме сите повторно такво навивање во таа бројка. Ќе гледате клипови, Аргентинска атмосфера.
Да, во второ малку падна навивањето, ама се испукавме сите, се навиваше цел ден.

Јас се изненадив колку луѓе ги пееја релативно новите песни. Значи иако не се целосно активни, не беа дојдени ко индијанци, туку навиваа рамо до рамо со најактивните. Мислев дека само ќе ги пееме песни ко зига зага, тебе те сакаме, имаш вардар ти.

Имаше поздрав до гостите од Тетово, Гелзенкирхен и Пирин.
Имаше точка во која човек на клавир ја свиреше химната, ама се утна тајмингот затоа што беше на полувреме кпга се отиде по пиво. Во исто време запеја трибината и се запалија димните.
Гостуваа децата од златно славејче, со прекрасна изведна на ОД НОЗЕ МАЛИ :D
Натпреварот почна со пуштање гулаби и изведба на Ој Вардаре.
Од 65т минута навивање воглавно водеа играчите. Гача и Стефан Ристовски во главна улога.
Како за крај класика со Некст тајм.

Читам некој споделил коментар за инфилтрирани Шверцери. Не знам дали некој нормален верува тоа таква смешка, не вреди ни да се коментира.
Имаше една мала закачка на трибината меѓу поединци, а поголема фрка се направи за да се разделат, очеувано за натпревар каде што имаш толку луѓе. Се крена малку фама дека се случуваше на крај, инаку ништо страшно и небитно за спомнување.

На кортео имаше околу 1500-2000 луѓе. Во цел мој живот не сме имале подобро кортео. Грмеше цел град, фалеше уште некој да води навивање во втприот дел од колоната за да биде уште појако.

Кореото беше супер, а имаше и добри пароли.
Да, можеби се очекуваше повеќе затоа што дечките растураат со добри кореографии и на обични утакмици. На вакви утакмици е многу тешко да спроведеш кореографија како оваа, затоа и имаше толку монолози и тупење. Една минута да ги оставиш, ќе ги земат картоните и ќе ги преместат низ цела трибина.
Многу полесна варијанта ќе беше некое корео со покривно знаме, таму бар нема утка. Се извади покривно македонско на крај, со бакљи на цел стадион.

Пирото чиста 10ка, нема што да се коментира, газење.

Се' на се', срцево ми се исполни, се изнавивав до даска, од 15 часот се навива. Бројка и навивање далеку мад очекувањата, а исто и бројката на југ е за поздрав. Стварно ви посакувам некогаш да доживеете ваков настан, едноставно маалата скопски со повеќе староседелци, дишеа за настанов :D

Се надевам дека настанот ќе ја крене јавноста и ќе се најде решеное за ФК Вардар. Исто така, дека барем мал процент од луѓето ќе почнат поредовно да одат на трибина.

Okolu denesnata proslava: brojka super, navivanjeto stalno razocarva so ogled na tolkava brojka, megutoa ocekuvano e da bidi taka bidejki na tribina imas i kjoro i sakato. Pomala brojka (vistinski navivaci) podobro navivanje imas, dodeka vizuelno ne e dobro, i obratno, pogolema brojka vizuelno predobar izgled na tribina megutoa so golemi padovi vo navivanje. za piroto nema zbor cista 10ka, premnogu piro, teska para e investirana vo pirotehnikata. Koreografijata morase kartonite da bidat pogolemi za podobar izgled (tuka malce se kiksna).
Teski da ima vakvi derbi utakmici 2 pati gosisno so od sprotiva 500,600 gostinski navivaci pa da ne mora da odime nie zakoravenite navivaci na derbi vo grcija, srbija ili hrvatska:)

Ќе се памети и прераскажува утакмицава со години!

За организацијата чиста 10ка. Раководството целосно го положи испитот.
Јас одам на трибина над 15 години, никогаш не сме успеале ваков ред на трибина да има. Имаше тупење, мачење да се наместат сите, ама никогаш не се успеало сите без тепање да влезат во коп и да следат инструкции како денеска.

Бројката невидена. Не знам што сте гледале на стрим, ама оваа бројка не ја очекуваше никој.
Замислете копот беше предвиден да биде 5-6 коцки помал.
Па кораа да се тргаат лентите. Цел долен дел крцаше, нека ме ве лажат некои слики каде што малку се подиспразни кога се палеа димноте за време на полувремето.
Имаше буквално 3000 луѓе на запад, гз преку глава, по двајца во ред. На крај дури и мораа некои да останат горе над шипките.
Не знам кој спомнуваше прослави на Варвари и слично. Ситна боранија :D
Некој пишал бројка солидна...
Ваква бројка во навивачки коп не вадат ни балканскиве групи на евро утакмици.
Не паѓамна гз, јасно е дека имаше секаков народ, ама мобилизацијата вроди со плод, едноставно смешно е некој да не се поклони за бројката.
Чисто информативно, тоа беше бројла за да се наполни цел стар запад, а знаете колку ср палиме на бројкитд од 90тите.

Од некој што редовно иде на утакмици низ сезоните, од луѓево кои беа на трибина 90% некогаш оделе на зашад барем по една сезона. Колку фаци видов иселени по цел свет, вратени специјално за утакмицата. Останатите деца помлади, некои дојдени да видат атмосфера, ама повеќето добро навиваа.

Од навивањето сум презадоволен, дааааалеку подобро од 2007.
Прослава е луѓе, не е компетитивен натпревар.
Песните се пееја воглавно по утврден редослед кој соодветуваше на гостите на прославата.
Не знаете што беше кога цела трибина скокаше на новите песни во прво полувреме.
Дај боже некогаш да доживееме сите повторно такво навивање во таа бројка. Ќе гледате клипови, Аргентинска атмосфера.
Да, во второ малку падна навивањето, ама се испукавме сите, се навиваше цел ден.

Јас се изненадив колку луѓе ги пееја релативно новите песни. Значи иако не се целосно активни, не беа дојдени ко индијанци, туку навиваа рамо до рамо со најактивните. Мислев дека само ќе ги пееме песни ко зига зага, тебе те сакаме, имаш вардар ти.

Имаше поздрав до гостите од Тетово, Гелзенкирхен и Пирин.
Имаше точка во која човек на клавир ја свиреше химната, ама се утна тајмингот затоа што беше на полувреме кпга се отиде по пиво. Во исто време запеја трибината и се запалија димните.
Гостуваа децата од златно славејче, со прекрасна изведна на ОД НОЗЕ МАЛИ :D
Натпреварот почна со пуштање гулаби и изведба на Ој Вардаре.
Од 65т минута навивање воглавно водеа играчите. Гача и Стефан Ристовски во главна улога.
Како за крај класика со Некст тајм.

Читам некој споделил коментар за инфилтрирани Шверцери. Не знам дали некој нормален верува тоа таква смешка, не вреди ни да се коментира.
Имаше една мала закачка на трибината меѓу поединци, а поголема фрка се направи за да се разделат, очеувано за натпревар каде што имаш толку луѓе. Се крена малку фама дека се случуваше на крај, инаку ништо страшно и небитно за спомнување.

На кортео имаше околу 1500-2000 луѓе. Во цел мој живот не сме имале подобро кортео. Грмеше цел град, фалеше уште некој да води навивање во втприот дел од колоната за да биде уште појако.

Кореото беше супер, а имаше и добри пароли.
Да, можеби се очекуваше повеќе затоа што дечките растураат со добри кореографии и на обични утакмици. На вакви утакмици е многу тешко да спроведеш кореографија како оваа, затоа и имаше толку монолози и тупење. Една минута да ги оставиш, ќе ги земат картоните и ќе ги преместат низ цела трибина.
Многу полесна варијанта ќе беше некое корео со покривно знаме, таму бар нема утка. Се извади покривно македонско на крај, со бакљи на цел стадион.

Пирото чиста 10ка, нема што да се коментира, газење.

Се' на се', срцево ми се исполни, се изнавивав до даска, од 15 часот се навива. Бројка и навивање далеку мад очекувањата, а исто и бројката на југ е за поздрав. Стварно ви посакувам некогаш да доживеете ваков настан, едноставно маалата скопски со повеќе староседелци, дишеа за настанов :D

Се надевам дека настанот ќе ја крене јавноста и ќе се најде решеное за ФК Вардар. Исто така, дека барем мал процент од луѓето ќе почнат поредовно да одат на трибина.
Ehh sega malku i ti ja pretera ama ajde te sfakam pukas od adrenalin te drzi euforija uste opravdano vi e se vecerva a od utre pak koj ve e*a picinja edni skopski :D

Мразам големи коментари од типот на Коњаникот па ќе се обидам да скратам.

Бев на Јужна стигнав точно во 19:30, одма на влагање се осети поприлично пополнета Јужна и 2000+ на Запад(долниот дел од крај до крај). Од бројката беа изненадени и самите Комити со оглед што и корео и бакљада и дмнијада спремале за помалце луѓе.
Навивање просечно, многу долги монолози на микрофонот од тие што водеа навивање, тек во 7 ма минута почна да се навива, пред тоа на микрофон се делеа инструкции. Све некако споро и многу се одвлекуваше организацијата. Имаше моменти кога грмеше стадионот и скокаа сите во прво полувреме, ама имаше и моменти кога скроз не се навиваше и беше доста чудно. Од тоа што јас видов имаше 3 тепачки, првата кај Војводи, втората на крајот на Јужна и третата и најголема скроз до делот накај Северна. Кога и да се десеше некоја тепачка лошо беше што доле што беа дечките одма се затрчуваа натака и се пуштаа и други навивачи и одма паѓа и навивање и све, сите гледаат натака што се дешава.
За во иднина задолжително на вакви натпревари каде што сте 2000+ мора да ја промените поставеноста на трибина. Многу подобро би било да бидете од горе до доле на Запад и да фатите пола трибина, него ли од крај до крај како денес. Подобро затоа што ќе се има контрола поголема за организација, поубаво ќе изгледа, подобро ќе се навива и нема да трчаат воџите од еден крај до друг и да се создава фонија во навивање.
Све на све волку публика не видел Вардар од деновите кога играше во Лига Европа, а Комити со перформансите докажаа дека им нема рамни моментално на мак тифо сцената.
Поздрав
20221123_194447.jpg

20221123_195049.jpg

20221123_201348.jpg

20221123_203654.jpg

Кратко резиме од тоа што до сега видов а и нема многу да навлегувам дека и немам време навивачко за тоа, имам други преукапации на оваа тематика.

Она што најмногу ми се допаѓа мене лично за моево сфаќање на навивање е што Комити реагирале и не дозвувале да протекуваат информации на форумов , барем тоа заклучив по коментариве првични што ги прочитав, така си личи, а не ко радио милева се тука првично да споделуват, е тука веќе се гледа сероизноста на групата околку настанот каква што и треба да биде постојано.

За самата прослава :

Како прво за самото навивање нема да коментирам, не сум гледал, видеата не се секој пат мерило за навивањето, за тоа нема да навлегувам во дискусија.

За бројката, не знам дали била очекувана, ама знам дека апсолутно беше заслужена на трудот што бил вложен од страна на организаторите, си заслужија за се што направија за трибината, самата бројка е аргумент дека муабетите за иселување, празни градови не држат вода многу, влијаат ама не до толку, ако имаш квалитетна работа, интересна соодржина која привлекува народ, коповите ќе се полнат постојано, суштината е тоа да се прави постојано за да се привлекува народ, ние болесниците и без такви работи постојано ќе сме на трибините.

Кореографијата искрено сите очекуваа барем топ 3 во историја на Комити, Комити на оваа трибина имат правено каде каде подобри кореографии, но кога ќе се стави како факт дека оваа е прва кореографија на оваа екипа и водство на Запад, тогаш доста очекувано, се игра на сигурно , добро склопено, ама сепак Комити можат повеќе тука, треба прво враќање на матичната трибина за да може да се има рутина за поголеми зафати.

Пиротехниката колку пари толку музика, озбилни ултраси никогаш не се палат на пиротехника, самите знаеме зошто.

Како и да е квалитетот на сцената се дига од ден на ден, овој настан со се попратно пред тоа ќе биде еден од најзначајните во историјата на мактифото, предобар настан за тифосцената која покажува дека полека но сигурно одиме нагоре со стил, како се иселува народ така квалитетот ни расте и има се посериозни настани и случки во сцената како што немало никогаш пред тоа, само сите да продлжат да работат на тоа поле и догодина очекувам уште појаки настани, посебно што очекувам да се појави уште некоја група плус да дрма на сценава.

На толкава толпа на луѓе, не можиш да очекуваш сјајно навивање, колку поголема бројка, толку полошо ќе е навивањето, сепак не сме ние во Аргентина и далеку сме од тој круг, сепак е јубилеј и бројката е одлична, ама на вакви настани дали 30% се навивачи, иди ќоро и сакато, пијано/дрогирано, мочано/серено и зато е многу тешко да влези во ритам цела група, пример да беа 300 навивачи стандард шо одат, ќе направеја 300 пати подобро навивање отколку ова (давам пример само, за вакви настани знајме сите шо луѓе идат), после то тепачките сами по себе си идат, кој ќе ги допрати толку луѓе ???
Друга работа и јас мислев ќе има некоја многу појака кореографија, ама шо е тука е, респект за дечките и трудот шо го вложија тие си знат, за од после сите знајме за кажвање...
И на крај за бакљадата, многу подобро ќе изгледаше црвено/црни димни со стробови во позадина и плус надополнето пак со бакли во друг тајминг, сепак имавте еден тон пиротехника :D пак вие си знајте, ама и вака за око изгледа добро.

Јас само ќе пишам ЧЕСТИТКИ за организаторите, имам многу забелешки и пропусти шо видов, ама од почит спрема тие деца шо овај месец животот го посветија за ова ќе си преќутам!
Трудот се исплати.

Мак тифо сцената е во подем и то многу ме радва, да ги тргниме децата од пред компјутери и ТикТок, да ги однесиме да се калат на трибина. Се дури пак не му засметаме на државата.
:pijani:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom