Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2014
Мислења
103
Поени од реакции
42
99% od lugeto tuka direktno ili indirektno toa tuka go izjavile,dali e razmisluvanje ili praksa ne znam.a dali razmisuvanjeto e ovco ili dietalno ti kazi mi?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Автоматски споено мислење:

Во контекст на оноа со театарот што им го дадоа на Шверцери, па овие го демолираа, сеа од ДУИ им рекле дека не е баш најбоољи момент да изјават дека навиваат за Косово.
Мене па вие не сте ми јасни, што сте очекувале да дојдат на стадион и да навиваат за Македонија па тука се глуми изненаденост, мене лично мило ке ми е на трибина и на улица подобри да се македонските навијачи, али со оглед на нивната организираност чисто сумњам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.434
Поени од реакции
84.786
Мене па вие не сте ми јасни, што сте очекувале да дојдат на стадион и да навиваат за Македонија па тука се глуми изненаденост, мене лично мило ке ми е на трибина и на улица подобри да се македонските навијачи, али со оглед на нивната организираност чисто сумњам.
Можда сум очекуел да се свестат тие Албанци у Шкендија и Шкупи и да кажат - кој ќе ни курац овие државни кафирски пари од Северна Мачедони? Харам се тие пари.

Член од
25 октомври 2012
Мислења
840
Поени од реакции
1.378
99% od lugeto tuka direktno ili indirektno toa tuka go izjavile,dali e razmisluvanje ili praksa ne znam.a dali razmisuvanjeto e ovco ili dietalno ti kazi mi?
Еве вака јас да ти кажам во устата да ве ебам јас сите гомна што сте таму во гетото,ради тоа што некој ќе си дошол да си навива за сопствената репрезентација,во сопствената земја,би можел да заврши кобно и да загине,леб јадите од таа држава гнаси едни.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Еве вака јас да ти кажам во устата да ве ебам јас сите гомна што сте таму во гетото,ради тоа што некој ќе си дошол да си навива за сопствената репрезентација,во сопствената земја,би можел да заврши кобно и да загине,леб јадите од таа држава гнаси едни.
Друже лесно е од Неготино да ги пцуеш, жално е што ја кажуваш баш вистината дека во сопствената земја може да настрада младо дете, и нема да биде прв пат ако се случи такво нешто.

Хиени се знаат што прават и што сакаат, нема кај нив глумење лудило, кодекси функционираат на нивниот стар систем и ни ја разјебаа државата.
Се чуствуваат доволно моќни односно подобро кажано знаат дека се чуствуваме послаби, прават што сакаат и реагираат на секој напад кон нив, само мене кога сум напишал нешто или сум реагирал на социјалните мрежи одма ми се пишувале нивни членови, ќе видиш шо ќе те најде, ќе јадеш ќотек, мислејќи дека тоа што сум фан на Вардар дека и живеам во Скопје, кај нас никој не се замара со ништо.

А ниту се повеќе силни ни па повеќе храбри од нас и жално е што од таков народ ја изгубивме државата.Да беа Курди, Израелци, Босанци па да не ни беше криво барем ама вака треба да ни е срам на кој народ му подклекнавме, не зборам за навивачките групи, тие се уште последните кои даваат отпор и еве гледаме дека и сега се единствени кои ги боли ако овие направат нешто на градски со што ќе ја посрамотат Македонија.На 90% од народот(општо во секојдневното живеење не само за утакмицава) му е гајле и у населба да им дојдат да им се посерат на главите пак нема да ги здоболи како што повеќето овде ќе ги здоболи ако на јужна видиме развиорено знаме "Шќипи Етниќе" или некои пароли каде што ќе ги величаат масакрите на Карпалак и Вејце, а оваа инцијатива реално е единствена пречка да не се случи такво нешто.

Затоа е оваа инцијатива добра и не гледам причина да се "саботира".

Член од
1 август 2015
Мислења
412
Поени од реакции
702
Не сум активен последни две години и не знам што се дешава, ама пишувате многу работи на форумов што треба да се држат во затворени групи а не да ве чита некој што сака да ве избоде на улица. Разбирам дека е дискусија ама не е ова конзули форум.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Не сум активен последни две години и не знам што се дешава, ама пишувате многу работи на форумов што треба да се држат во затворени групи а не да ве чита некој што сака да ве избоде на улица. Разбирам дека е дискусија ама не е ова конзули форум.
Другар на форумов 90% од членовиве не идат на утакмици и се пензионирани навивачи, така да не мењава многу. :D
А шошониве можат да си брцаат само во гз, незнам кој уште им се плаши само, приказни за мали деца. Шверцери срав и трепет не се ни во паркчето во Чаир.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Alo sljapkovci ,poleka. Sto slucajno da ne nema da nastradaat nekoi decki od Delcevo,Gevgelija i dr. ako slucajno pominat gore kaj Menada?Nema da bide kobno?od kaj znaes?znaes li kakov maloumen dzgan e toa?Batali toa,mnogu kurotresini pisuvaat gluposti tuka.Utakmicata ja dobija MVR i partiite politicki pred vreme . Ke ubacat nivni luge da provociraat , prvo ke napravat da se pokoljaat grupite megu sebe , posle so ljopive ako bide neso a nema , poso DUI ke gi turi na off sega.Ova mozese da se izvede diskretno ,tivko so sigurni luge i na "po fin" nacin da se zavrsi ovaa glupost.Ajt.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Alo sljapkovci ,poleka. Sto slucajno da ne nema da nastradaat nekoi decki od Delcevo,Gevgelija i dr. ako slucajno pominat gore kaj Menada?Nema da bide kobno?od kaj znaes?znaes li kakov maloumen dzgan e toa?Batali toa,mnogu kurotresini pisuvaat gluposti tuka.Utakmicata ja dobija MVR i partiite politicki pred vreme . Ke ubacat nivni luge da provociraat , prvo ke napravat da se pokoljaat grupite megu sebe , posle so ljopive ako bide neso a nema , poso DUI ke gi turi na off sega.Ova mozese da se izvede diskretno ,tivko so sigurni luge i na "po fin" nacin da se zavrsi ovaa glupost.Ajt.
Не ги гледај така работите. Тој од Гевгелија и во Аеродром да дојде може да го јаде. И јас кога сум идел во Куманово или Битола сум се пазел. Јас ти кажувам Шверцери се просечна група од 90% малолетници која незнам зошто ја гледате како страшило. Па дечките никогаш не нападнале група поголема од 3 ца низ град. За да пројдат камени мост мора да се соберат 10 луѓе, да не зборам да отидат подалеку негде. Групирани се во една населба, а дома секој е јак. Отиди и во Делчево курчи се и ке го јадеш. Така да приказниве остајте ги за по маало, ако идеш на натпревар и си навивач треба да бидеш спремен на се во секое време.

Член од
21 август 2014
Мислења
103
Поени од реакции
42
Nekolku casa po vaseto sobiranje.Za prv pat Plisat ke prisustvuvat na mec na Kosovo,no ne vnatre na mecot,tuku kako zastita nadvor pred stadion....
Kratki crti od kosovski vesnik.drugoto translate

Attachments

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Nekolku casa po vaseto sobiranje.Za prv pat Plisat ke prisustvuvat na mec na Kosovo,no ne vnatre na mecot,tuku kako zastita nadvor pred stadion....
Kratki crti od kosovski vesnik.drugoto translate
Овие Дарданија група на репрезентацијата на Косово ли се?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Da Dardanet,sobir na navivacki grupi od Kosovo,osven Plisat Prishtina.
А од Албанија нема најавено групи да идат сега за сега?
Ја не верувам дека на ваква утакмица ќе пропушти некој ултрас на Тирана или на Партизани да дојде во Скопје.

Член од
21 август 2014
Мислења
103
Поени од реакции
42
А од Албанија нема најавено групи да идат сега за сега?
Ја не верувам дека на ваква утакмица ќе пропушти некој ултрас на Тирана или на Партизани да дојде во Скопје.
Nema officijalno nisto,a ne veruvam ni ja.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom