Навала од Македонци во Грција

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Секој прв Македонец е задолжен и пак имаме соросоиди кои во интерес на добрососедските односи јадат ла*на против нас убедувајќи не дека грешиме.

Зошто ако народот грчки е арен не создаде една критична маса од грчки соросоиди па да им објаснуваат на останатите грци дека грешат кон нас.
mislis deka ne se sozdava? se osvestuva i Grckiot narod i toj ja sogleduva ovaa manipulacija od ovie familii

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Како те нарекуваат истите? МАКЕДОНЕЦ? Можеби не ти вртат политичкоисториски теми или сл. работи меѓутоа и за нив си еден обичен "фиромец" и уште пообичен турист (да не речам втора класа). Ебати бизнисот кога ти го уриваат достоинството.
а бе кој прави такви муабети кога иде доле ?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
а бе кој прави такви муабети кога иде доле ?
Поентата на муабетот ми беше дека и обичниот угостител (кој по правило не треба да меша политика) со самото добредојде ти укажува што мисли за тебе и за твојот народ. Тоа може да биде и ненамерно бидејќи тој стекнал таква слика за тебе без да те познава и да те види, не е ни самиот крив што живее во држава доилка на националисти и фашисти.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Сите од една страна се прајте патриоти мие Македонија името не го даваме Грција не одиме више ваке таке све против Грција а од друга страна дојде лето куферите визата и Грчка на одмор јас стварно неможам да ги сватам Македонциве

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
па тоа е глупата грчка политика... квази демократија
Колку би сакал во ова време и ние да имаме таква „квази“ демократија.... веројатно нивната квази сега ќе имаше помалку повод и аргументи против нас.

jas imam i vpecatok i informacii
Сепак не е фер така љубоморно да ги чуваш :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.421
јас прашав за лични искуства .... не за другарму на братти што ти кажувал....
Не за другар му на оној. Директно се јавував во полициска станица во не знам кое место во грција, човекот го удри грк со кола и си избега, а овој нашиов заглави затвор (еден ден ама вреден). А тој е постар и секако не може да седне на форумов и да пишува. Ниту отштета, ниту ништо, среќен е што не го осудија како виновен.

Па и лично, бев еднаш и толку. Сарти, едвај најдовме место и газдата не сакаше да не прими (маџир беше, после разбравме). Не прими на триста молби од жена му (која беше македонка од егејот). Додека бевме таму, моја колешка преспаа во кола со фамилијата -причина -нема место :toe:
А да не зборам на граница дека м не смееш да спомнеш, не па Македонија.

Има примери но што фајде ако ги набројуваме.

А лани Албанија никој не не застана (забрането им е на цајкани да зауставуваат и малтретираат туристи од надвор), никој не ни направи проблем, ниту албанците од Албанија, ниту албанците од Косово.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Колку би сакал во ова време и ние да имаме таква „квази“ демократија.... веројатно нивната квази сега ќе имаше помалку повод и аргументи против нас.

Сепак не е фер така љубоморно да ги чуваш :toe:
Јас би сакал ние Македонците да научиме нешто од нашите соседи, да бидеме упорни и посложни (бидејќи за тоа ни водат со години), да бидеме доследни на нашата кауза и истата да ја спроведуваме на дело.

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Јас би сакал ние Македонците да научиме нешто од нашите соседи, да бидеме упорни и посложни (бидејќи за тоа ни водат со години), да бидеме доследни на нашата кауза и истата да ја спроведуваме на дело.
Токму тоа и го напишав во постот.:smir:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
А лани Албанија никој не не застана (забрането им е на цајкани да зауставуваат и малтретираат туристи од надвор), никој не ни направи проблем, ниту албанците од Албанија, ниту албанците од Косово.
Малку офтопик ќе одам, морам: Албанија братче 10 евра и поминуваш ако сакаш и атомска бомба носи во колата. Корупција, мито ама подобро така отколку милион малтретирања и нервирања пред јужната граница.

Токму тоа и го напишав во постот.:smir:
Не сум забележал убаво, во секој случај потребно е да учиме од непријателот (не мислам на целиот грчки народ, туку на негаторите на македонската нација), да учиме и од нашето искуство и од малиот милион на грешки што ги направивме изминативе 20 години сувереност, самостојност и независност.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Не за другар му на оној. Директно се јавував во полициска станица во не знам кое место во грција, човекот го удри грк со кола и си избега, а овој нашиов заглави затвор (еден ден ама вреден). А тој е постар и секако не може да седне на форумов и да пишува. Ниту отштета, ниту ништо, среќен е што не го осудија како виновен.
па супер поминал.... замисли да му се случило истото во Бугарија ... ке си одел си такси 90% ..... додека е он у притвор колата се расклупува во некоја гаража.

Тоа може да ти се случи во секоја балканска држава.

Додека бевме таму, моја колешка преспаа во кола со фамилијата -причина -нема место :toe:
Mислиш ли дека не и дале соба затоа што е македонка ????

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Море мамичето у пиче :sekss:на сите кои отидоа и кои допрва се спремаат да одат. ГЛУП НАРОД:uvo::uvo::uvo::uvo::uvo:- поглуп немам сретнато. Како не ги жигосаат таму, та кога ќе се вратат :drk:.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Море мамичето у пиче :sekss:на сите кои отидоа и кои допрва се спремаат да одат. ГЛУП НАРОД:uvo::uvo::uvo::uvo::uvo:- поглуп немам сретнато. Како не ги жигосаат таму, та кога ќе се вратат :drk:.
Тоа им е во психата бе, тие таму сигурно им се додворуваат и паѓаат пониско отколку што можат да замислат. Не смејат ни да зуцнат за тоа од каде се, а не пак ШТО СЕ. Одмор од кој повеќе ќе се замориш.

Kajgana Shop

На врв Bottom