НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.190
Друже види го ростерот во Торонто сезонава... Какви ротации? :)
Се заглавија тие со трејдовите, иако па барем една титула земаа за тој влог. Сега им е време за рибилд и тука ниеден тренер не може ништо да промени. За мене и до сега беа overachiever-и, требаше уште пред неколку години да почнат со рибилд.

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Ke se gradi mnogu jaka ekipa okolu Durant i Buker.

Najverojatno noviot trener na Feniks ke bide Nik Nurs ili Mike Budenholzer.

Ayton so garancija ke bide trejdan, ke donesat pojak centar.

Verojatno ke menuvaat i na plej pozicijata i ke go trejdaat Kris Pol, i toa sea za brzo, do krajot na Juni.

Suns will try to trade Paul before June 28, which is when his guaranteed salary goes from $15.8 million to $30.8 million.

Ova leto Harden e sloboden agent, kako bi legnal na plej vo Feniks, perverzija.
Ne veruvam deka ke se sluci toa, kako prvo ne znam ni dali imaat pari za da go platat bradata.
No bradata povekje saka da osvoi titula odkolku leb da jade, moze da se nafati da igra i za pomalku pari, kako sto bese slucaj ovaa sezona, prifati 15m pomala plata.
Prasanje e samo vo kakva relacija se sea so Durant.

Isto taka i Irving e sloboden agent letovo, ama od toa nema nishto bidekji neli samo shto se razdelija so KD.

Da ne si pravam mnogu bajrami na umot, potajno se nadevam Harden da pristigne vo Feniks.

Durant Buker i Harden = podvizni 100 poeni.
Ako se zdravi edinstven nacin kako da se cuva ovaa trojka e protivnickiot kosh da go napravat malku potesen.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Друже види го ростерот во Торонто сезонава... Какви ротации? :)
Се заглавија тие со трејдовите, иако па барем една титула земаа за тој влог. Сега им е време за рибилд и тука ниеден тренер не може ништо да промени. За мене и до сега беа overachiever-и, требаше уште пред неколку години да почнат со рибилд.
Каков ребилд бе,немаат играчи со глупи вртоглави договори и имаат кап спејс.Паскал што има само 29 години другите главни играчи им се под 25 ОГ,Скоти,Трент со огромен суров неискористен талент.Имаа одлично јадро само им треба саглам тренер.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.190
Каков ребилд бе,немаат играчи со глупи вртоглави договори и имаат кап спејс.Паскал што има само 29 години другите главни играчи им се под 25 ОГ,Скоти,Трент со огромен суров неискористен талент.Имаа одлично јадро само им треба саглам тренер.
Дап, капирани се. Одлично јадро, за медиокритет и немање шанса барем со драфт да направат нешто.
Не е до тренерот работава. Едино за развој на играчи ако зборуваме, ама тоа е рибилд а не идење на титула.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Дап, капирани се. Одлично јадро, за медиокритет и немање шанса барем со драфт да направат нешто.
Не е до тренерот работава. Едино за развој на играчи ако зборуваме, ама тоа е рибилд а не идење на титула.
Да не е до тренерот,нека се соберат само 12 играчи и одма идење на титула како што велиш.Не е до тренер изгледа затоа на сите им ја удрија клоцата годинава.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.190
Да не е до тренерот,нека се соберат само 12 играчи и одма идење на титула како што велиш.Не е до тренер изгледа затоа на сите им ја удрија клоцата годинава.
Преголеми очекувања и необјективност, газдите се склони кон тоа знаеш?
Рапторс не се играч-два до титула, уште мање тренер, туку се просечен кон потпросечен ростер кој редовно правеше преголеми успеси заради вонсерискиот тренер. Сега кога не успеаа да се пласираат во плејоф, го отпуштија тренерот. Супер за некој друг тим, јас со години се надевав во Лејкерс да го видам.

Ама ете ако не сум во право, тогаш Рапторс сега со нов тренер ќе растураат. Па живи здрави и ќе видиме.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.355
Поени од реакции
11.812
Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Драфт лотаријата е во 2. Со оглед на то шо првио пик е најдобрио проспект последни 20 години, вечерва за еден тим се менва се од корен.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.931
Поени од реакции
17.937
Што знам, не мора да значи. Се сеќавам каков хајп имаше за Зион и на крај испадна курчина. Мада има време да се консолидира...во главата прво.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Што знам, не мора да значи. Се сеќавам каков хајп имаше за Зион и на крај испадна курчина. Мада има време да се консолидира...во главата прво.
Не зборам за хајп, хајп имаа и Блејк, Вигинс, Дончич, Дејвис итн.. Но како проспект со каква висина, вештина, брзина, шут досега немало..

Член од
16 април 2014
Мислења
7.355
Поени од реакции
11.812
Нека клај некое килце и веднаш ќе го смениш тимот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom