НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.837
Поени од реакции
4.471
Еј после прво толку одиграно полувреме цела серија, да земеш да се посереш у второ као и у претходните 2 утакмици. Може да се каже и среќа имаа у првата оти толку лошо шутираа Милвоки иначе и таа ќе беше blow out.
Честито за Милвоки, далеко подобар тим за разлика од лани и заслужено добиени сите утакмици. Мајами кур ташак си играа у одбрана, на сите утакмици Милвоки имаше најмалце 10-15 отворени шутови за 3ка, катастрофа. Батлер разочара, Адебајо исто, Хиро исто, Робинсон исто...
Надевам се дека добро ќе се спремат сга за Нетс и ќе ги исфрлат и нив.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.436
Поени од реакции
35.119
Браво за Бакси, а Мајами после онаква инспирирана игра лани не ми е јасно што им се случува годинава...

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Браво за Бакси, а Мајами после онаква инспирирана игра лани не ми е јасно што им се случува годинава...
Лани Мајами во плејоф балонот играа против тимови што не сакаа да бидат во балонот Орландо,Милвоки,Бостон.
Играа со дебитантот Хиро,не драфтуваните Нун и Робинсон и факинг Кели Олнук.
Толку им се можностите последниве години само влез во плејоф.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.436
Поени од реакции
35.119
играа против тимови што не сакаа да бидат во балонот

Тоа се тие Скип Бејлес „анализи“. На пример еве и Денвер во моментов губат со 30 коша разлика пошто... пошто... пошто не сакаат да бидат во Портланд. :LOL:

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
  • James Harden became the first Nets player with a 40-point, 10-assist playoff game in Nets history.
  • James Harden’s seven 3-pointers made have tied a Nets Playoff record, previously set by Joe Harris in Game 2 of this series and Deron Williams in Game 4 of the First Round series vs. Atlanta on 4/27/15.
  • James Harden (41 points) and Kevin Durant (39 points) are second set of teammates in Nets playoff history to score 30+ points in same game. Vince Carter (33 points) and Richard Jefferson (33 points) did in Game 5 of Eastern Conference Semifinals on 5/16/06 at Miami
  • Kevin Durant has moved past Jerry West in career points per game average in the post-season. KD is now averaging 29.15 ppg to West’s 29.13, putting him third all-time behind Michael Jordan (33.45) and Allen Iverson (29.73). Earlier in Game 1, KD surpassed West in number of playoff games with 25 or more points (now 108). He now ranks fifth all-time.
  • Kevin Durant (25 points) tallied 25+ points in each of the first three games of Nets’ series vs. Boston. KD is first Net to score 25+ points in three straight playoff games since Vince Carter did so in Games 3-5 of Nets’ first round series vs. Toronto in 2007.
  • James Harden’s second 3-pointer of the game was the 325th of his playoff career. Harden moved past Manu Ginobili (324) into fifth place in NBA Playoff history in 3-pointers made. Harden is now fifth all-time in 3-pointers made for both the regular season and playoffs.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.923
Поени од реакции
17.904
Ponizheni ?
Bradata 41 poen 10 asistencii 7 skoka a Durant 39 poeni. Znaci zaedno isturija 80 poeni, toa ako e ponizuvacki togas ok.
Na mene pak ponizuvacki mi izgleda celata sezona na Lebron koj ne moze 20 poeni da stavi cela sezona. A pak 30+ poeni posleden pat ima staveno pred nashata era.
Patem labavo im e na Nets i edna izgubena utakmica nisto ne menuva.
Друже секој пораз на Бруклин од било кој со онаков тим е понижување. Да не зборам за осакатениот Бостон без Браун.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.157
Поени од реакции
11.851
Друже секој пораз на Бруклин од било кој со онаков тим е понижување. Да не зборам за осакатениот Бостон без Браун.
Брате, изгубија натпревар - не титула. Не го ребри илз до толку :D

Едноставно требаше повеќе внимание да посветат во одбрана на Тејтум, ако треба удвојување и утројување... па остави го тристан или било кој друг што е во игра нека шутира.

Од друга страна, прекрасна сезона за Тејтум и апсолутно најдобар играч е во тој тим, без разлика на Браун.

п.с. Следната ИЛЗ нека го товари Кајри пошто има да им ја дупне главата.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.923
Поени од реакции
17.904
Брате, изгубија натпревар - не титула. Не го ребри илз до толку :D

Едноставно требаше повеќе внимание да посветат во одбрана на Тејтум, ако треба удвојување и утројување... па остави го тристан или било кој друг што е во игра нека шутира.

Од друга страна, прекрасна сезона за Тејтум и апсолутно најдобар играч е во тој тим, без разлика на Браун.

п.с. Следната ИЛЗ нека го товари Кајри пошто има да им ја дупне главата.
Ја мислам спротивно. Ке се појави кајри со кандило, со коски и на загревање ке излезе со глогов колец и лук околу вратот за да ги смири духовите во ТД Гарден. Мада секако психички го пореметија вчера. :D

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.157
Поени од реакции
11.851
Ја мислам спротивно. Ке се појави кајри со кандило, со коски и на загревање ке излезе со глогов колец и лук околу вратот за да ги смири духовите во ТД Гарден. Мада секако психички го пореметија вчера. :D
Тоа сигурно дека ќе се појави така, луд е тотално :D Но си има тој во главата некое чоече што му прави шушуру-бушуру. Мислам дека следен натпревар ќе им дрмне едно 30-че.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.174
Поени од реакции
13.447
Реално бајги чоук ќе е за Портланд ако не ги поминат Денвер. Јокиќ е од година во година се подобар, ама па горе долу сам е човеков, од друга страна истите овие Портланд (плус засилени со Пауел, кој делува како подобра карика од Худ) успеаа да ги победат во 2019. Си Џеј исто може само да крева форма во нагорна линија во серијава, се делува како да би прошле Портланд. Ама ако уште една елиминација во прва рунда доживеат ќе си набијат комплекс на лузерски менталитет и би можело да се очекуваат поголеми промени во овој ростер, пред се и на тренерската позиција.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Lakers i Fili se gore dolu sigurni finalisti vo konferenciite..ke vidime kolku ke mozat da se drzat milvoki so bruklin.. holiday gi napravi dosta pojjaki od lani ama janis i natamu e tele vo plejofot.. nemat odbrana za trioto na bruklin pa ke mora bash da se raspucat za 3.. dalas, juta i clippers imat podednakvi sansi za da go vidat lebron vo zivo

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.436
Поени од реакции
35.119
Jaс не се осмелувам (за Лејкерси) ни подалеку од прво коло да прогнозирам. Променливо играат и многу повреди се дешаваат, мора да ја преживеат серијава со Санс а во моментов се најранливи. Уште не се уиграни како што треба, куп стари повреди плус КЦП и АД се свежо повредени. Кој ја гледаше 3-тата лејкерс-феникс, видовте второ полувреме Леброн „во од“ како го промени пристапот, со повеќе влезови покрај задната линија. Тоа ги фати неподготвени Феникс, им ја разби шемата во одбрана против АД/Драмонд, не реагираа никако и изедоа куп поени под кош. Не ми се верува дека нема да се адаптираат вечер, посебно АД ако не игра.
Плус Феникс не се готови како што ги прават... Лејкерс ако не се уозбилат вечерва, ќе имаме два два и ресетирана серија во best-of-3. Навистина претераа со славење и заебавање на третава утакмица, што се виде и од намерните фаули од Феникс. Посебно од Краудер ми е страв, ликот е докажан психопат со серија прљави потези од кои најзаебано е кршењето нога на Гордон Хејвард (графичка содржина).

Инаку штета за Букер, добар дечко беше пред да му влијаат и да го превоспитаат барабите Крис Пол и Краудер. Крис Пол не за џабе го прати така лоша карма и несреќа со повредите. Краудер е обичен силеџија кој последно време почна да шутира тројки... Букер и Ејтон се добри, посебно Букер ако во иднина почне подобро да шутира тројки.
Автоматски споено мислење:

Ник е Лејкерс хејтер, ама ОК му се видеата. :)

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.157
Поени од реакции
11.851
Ајде бато, добро почнавме, Дерек на ниво со 12 поени во прва, Рендел срцка се разбуди, Берет се чека и одимееееееееееее :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Рендел е распаднат, ништо не изигра у плејофов.
на почетокот само форсира

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom