НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.291
Поени од реакции
113.341
Абе каков рекорд, јас имам мнение дека ќе бидат на нивото на Лејкерс кога склопувавме „дрим-тим“ прва петорка, затао хазардно им давам 0.650 макс процент на победи.

едит: еве пресметав 55 победи би ја имале границата од 0.650, толку нека биде. :D
Не алудирав на победите во регуларен дел, општо на цела сезона мислев. Мислам и прокрастинаторот спомна, веројатно Кер си ја научи лекцијата од лани и нема да форсира 34324324 победи у регуларен дел. И јас не очекувам рекорди да бутаат, ама за титула се главни фаворити без никаков сомнеж.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.441
Поени од реакции
5.564
Јас мислам ќе чоукнат повторно ратниците. Дурент е труба, една асална кретња не знае да направи,с епак дивата кошарка у Оклахома која со години ја играа он и другар му RW му оставиле траги, не научил да се движи додека ја нема топката, него или ја има, или иде у корнер пошто се игра изолација за Рас, а ланскиот тим на ГСВ токму тоа го красеше, movement without the ball.

Ќе видиме у плеј-оф.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.291
Поени од реакции
113.341
Kobe Bryant Training with Russell Westbrook in OC.
:cool::cool::cool:
[DOUBLEPOST=1477525787][/DOUBLEPOST]
Јас мислам ќе чоукнат повторно ратниците. Дурент е труба, една асална кретња не знае да направи,с епак дивата кошарка у Оклахома која со години ја играа он и другар му RW му оставиле траги, не научил да се движи додека ја нема топката, него или ја има, или иде у корнер пошто се игра изолација за Рас, а ланскиот тим на ГСВ токму тоа го красеше, movement without the ball.

Ќе видиме у плеј-оф.
Брат :pos::pos: Како бе ова? Па Дурант баш е створен за тоа, имаа и во ОКС такви скринови за него, искача од три блока и рока скок шут или праи cut и иде на влез. Во САД да не спомнувам, сега на ОИ нарочито све за него се играше на тој начин, без многу изолации, со искачање од блокови и слично. Како нема кретња Дурант не заебавај, како газела е, страва играч. Затоа и реков дека ГСВ ќе биде пекол екипа сезонава кога ќе се уиграат, реално со сите тие сетови на акции не знам дали ќе се најде екипа што ќе може да ги прати. Секако, треба и дефанзивно да се уиграат, ама офанзивно Господ на помош нека им е на сите екипи. Рачунај до лани немаа скорер како Дурант, што може и со грб да изигра према кошот, што може и да закуца преку двајца, што може да погоди тројка преку 15 раце, едноставно немаа Коби/Леброн/Мело тип на играч. Кари повлекуваше кога треба, ама Кари е плеј, не е играч ко Дурантула што може во било кое време да ја извади утакмицата. Мислам дека Кер е доволно интелигентен и ќе му даде најголема слобода на КД во нападот.

Последно уредено:
Член од
18 септември 2011
Мислења
5.441
Поени од реакции
5.564
Како игра Минесота, дечкиве се луди!

Иначе @Stefan-kobe такво мислење имам, ќе видиме што ќе се деси и Коби играше со Двајт и Неш па ништо не направија.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Па немаат лош тим факт е тоа. Само добар плеј да најдеа,Рубио си е просек според мене .

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.441
Поени од реакции
5.564
Мавс и Пејсерс го играат првото продолжение оваа сезона, Харисон Барнс на 2 секунди до крај погоди тројка.

Ентони Дејвис 39 поени од 68 на Пеликанс...

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.259
Поени од реакции
5.310
Аи ДеРозан имаше добра утакмица не знам последна четвртина дали играл..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom