Не алудирав на победите во регуларен дел, општо на цела сезона мислев. Мислам и прокрастинаторот спомна, веројатно Кер си ја научи лекцијата од лани и нема да форсира 34324324 победи у регуларен дел. И јас не очекувам рекорди да бутаат, ама за титула се главни фаворити без никаков сомнеж.Абе каков рекорд, јас имам мнение дека ќе бидат на нивото на Лејкерс кога склопувавме „дрим-тим“ прва петорка, затао хазардно им давам 0.650 макс процент на победи.
едит: еве пресметав 55 победи би ја имале границата од 0.650, толку нека биде.
Kobe Bryant Training with Russell Westbrook in OC.
Брат Како бе ова? Па Дурант баш е створен за тоа, имаа и во ОКС такви скринови за него, искача од три блока и рока скок шут или праи cut и иде на влез. Во САД да не спомнувам, сега на ОИ нарочито све за него се играше на тој начин, без многу изолации, со искачање од блокови и слично. Како нема кретња Дурант не заебавај, како газела е, страва играч. Затоа и реков дека ГСВ ќе биде пекол екипа сезонава кога ќе се уиграат, реално со сите тие сетови на акции не знам дали ќе се најде екипа што ќе може да ги прати. Секако, треба и дефанзивно да се уиграат, ама офанзивно Господ на помош нека им е на сите екипи. Рачунај до лани немаа скорер како Дурант, што може и со грб да изигра према кошот, што може и да закуца преку двајца, што може да погоди тројка преку 15 раце, едноставно немаа Коби/Леброн/Мело тип на играч. Кари повлекуваше кога треба, ама Кари е плеј, не е играч ко Дурантула што може во било кое време да ја извади утакмицата. Мислам дека Кер е доволно интелигентен и ќе му даде најголема слобода на КД во нападот.Јас мислам ќе чоукнат повторно ратниците. Дурент е труба, една асална кретња не знае да направи,с епак дивата кошарка у Оклахома која со години ја играа он и другар му RW му оставиле траги, не научил да се движи додека ја нема топката, него или ја има, или иде у корнер пошто се игра изолација за Рас, а ланскиот тим на ГСВ токму тоа го красеше, movement without the ball.
Ќе видиме у плеј-оф.
Играше само 4 минути од 4/4 ама не даде уопште поени. Заврши со тие 40 од крај на 3/4.Аи ДеРозан имаше добра утакмица не знам последна четвртина дали играл..