НБА драфт 2009

Статус
Затворена за нови мислења.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
За Кваме Браун мислам дека имаше операција на срцето и не се разви како што треба, може и грешам?!? Инаку драфтот сега гледав започнува во 01:00. Може некој да каже зошто Сакраменто нема да бидат први туку 4-ти пошто не сум баш во тек со настанива?
Немаше срцеви проблеми... од средна школа одма се пријавил на драфтот, Вашингтон го избраа како прв пик, ама таму не се снајде како што треба, се развиваше некако во првите 3 сезони ама после изиграваше мајмун и не сакаше да потпише нов договор, после беше дрво, се повредуваше редовно а згора на тоа и се спречкал со Аринас, ни фановите на Вашингтон не го сакаа.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
1 Клиперс - Блејк Грифин
2 Мемфис - Хашим Тибет
3 Оклохома - Џејмс Хареден
4 Сакраменто - Тајрики Еванс
5 Минесота - Рики Рубио
6 Пак Минесота, и повторно плеј земаа, во името на Џони Флин

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Касно ми текна да гледам секако од несреќниот настан кој се случи, али сеа уклучив и пиковите идат вака:
Клиперс - Griffin
Мемфис - Thabeet
Оклахома - Харден
Сакраменто - Еванс
Минесота - Рубио
Минесота - Флин
Г.Стејт - Кјури
едит: Ддиме ме претркал

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Update:

8. New York Knicks -- Jordan Hill, F -- Arizona
9. Toronto Raptors -- DeMar DeRozan, G -- USC

Член од
28 јануари 2009
Мислења
238
Поени од реакции
37
А линк да даефте зашо неможам да најдам а и го утнаф почетокот :salut:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.932
Поени од реакции
23.390
1 Клиперс - Блејк Грифин
2 Мемфис - Хашим Тибет
3 Оклохома - Џејмс Хареден
4 Сакраменто - Тајрики Еванс
5 Минесота - Рики Рубио
6 Пак Минесота, и повторно плеј земаа, во името на Џони Флин
Џони Флин е бек шутер, не е нити бил плеј, така ќе си одговараат одлично со Рики Рубио и ќе направат страшен тандем на 1 и 2 со Кевин Лов на центарската позиција Минесота гради добар млад тим, уште 1-2 искусни играчи да донесат преку некој трејд да им помогнат на овие двајца за година две ке бидат редовна плеј-офф екипа

Сакраменто ме изненади со изборот на Тајрис Еванс, очеував да го земат Рики но сепак се решија за американски плеј

Оклахома потајно се надеваше дека Мемфис ке го земе Рубио и ке дојдат до Табет но не им успеа така ке се задоволат со Хардин кој и не го знам баш, не го гледав по страниве и на јутуб

Мемфис го зема според мене најдобриот играч на овој драфт Хашим Табет 220 цм играч кој има потенцијал да стане доминантен центар во лигата само да не има проблеми со колената дечкото е звер, одличен блокер, скокач и дефанзивец.

Блејк Грифин, очекувано прв во Клиперси, нив и им требаше солидно крило, па ке видимо што ќе биде од него

Исто и дечкото што го земаа ГС од Дел Кари син му Стивен очекував да биде погоре но сепак 7 на крај, најдобриот шутер овдека го гледав на јутуб дечкото гаѓа тројка кога сака :vozbud:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
...

10. Milwaukee Bucks -- Brandon Jennings, PG -- Compton, CA/Italy
11. New Jersey Nets -- Terrence Williams, F -- Louisville

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.932
Поени од реакции
23.390
Добро де , које онлине моментално го гледа, немора да ја пуните темава за свекој избор, утре ке се видат свите и ке проанализирамо, ионака 90 % од нас не ги знаел ни 2-3 играчи од овие,

Првите 10 завршија овие наредниве се само бутање постови без врска :smir:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Добро де , које онлине моментално го гледа, немора да ја пуните темава за свекој избор, утре ке се видат свите и ке проанализирамо, ионака 90 % од нас не ги знаел ни 2-3 играчи од овие,

Првите 10 завршија овие наредниве се само бутање постови без врска :smir:
Па некој може го интересира а нема кај да следи :)

12. Charlotte Bobcats -- Gerald Henderson, G -- Duke
13. Indiana Pacers -- Tyler Hansbrough, F -- North Carolina
14. Phoenix Suns -- Earl Clark, F -- Louisville
15. Detroit Pistons -- Austin Daye, F -- Gonzaga

Еве Детроит твој, Остин Деј го одбра, од тоа шо го имам гледно по јутуб и слично, интересен играч е, има солиден шут од поле а и снаодлив е у рекет, ќе видиме дали ќе го биде :smir:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Филаделфија моја го одбра Jrue Holiday. Не ги пратам овие ептен, некој да каже повеќе за дечково ако не му е тешко?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.932
Поени од реакции
23.390
Филаделфија моја го одбра Jrue Holiday. Не ги пратам овие ептен, некој да каже повеќе за дечково ако не му е тешко?
Да беше лани на драфт ке беше топ 5 избор сигурно, во средно беше прогласен како играч број 2 од неговата генерација, според нба.ком

Но реши да иде на факултет една година и да не влезе у нба директно од средно

Но таму имаше некои проблеми со тренерот и ви негова (не)милост немаше некоја минутажа, 23 мин по натпревар, сепак не минутажа која ја заслужува и имасе просек оод 8,6 по натпревар 4 скока и 5 асистенции. Игра 3 но солиден шутер е и може да слезе и на 2

19 години има еден од најмладите е тука

у средно имаше просек иначе од 28,5 поени по натпревар :smir:

15. Detroit Pistons -- Austin Daye, F -- Gonzaga

Еве Детроит твој, Остин Деј го одбра, од тоа шо го имам гледно по јутуб и слично, интересен играч е, има солиден шут од поле а и снаодлив е у рекет, ќе видиме дали ќе го биде :smir:

Хел јеа, од 15 позииција подобар играч здравје, ја сум задоволен, играч многу сличен на Тејшон Принс, што може да значи дека Тејшон може да биде трејдуван летово со оглед на неговите 2 години преостанати од договорот за кои треба да земем нешто преку 20 мил долари.

Само малце е подобар од Тејшон у офанзива, а е исто толку добар ко него у одбрана има 1,9 блокади по натпрепар за негова висина супер.

Само ми е слабичок малце мора да го здебелат :) :)

Minesota направи парче вчера еј, го зедоја како 18 и Тај Лаусон , дефинитивно според мене најдобар пазар направија вчера

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Хел јеа, од 15 позииција подобар играч здравје, ја сум задоволен, играч многу сличен на Тејшон Принс, што може да значи дека Тејшон може да биде трејдуван летово со оглед на неговите 2 години преостанати од договорот за кои треба да земем нешто преку 20 мил долари.

Само малце е подобар од Тејшон у офанзива, а е исто толку добар ко него у одбрана има 1,9 блокади по натпрепар за негова висина супер.

Само ми е слабичок малце мора да го здебелат :) :)

Minesota направи парче вчера еј, го зедоја како 18 и Тај Лаусон , дефинитивно според мене најдобар пазар направија вчера
Деј мe потсеќа на Кевин Гарнет на негова возраст, многу се слични по конституција, а и стилот на игра не му е така различен, дечкото шутира како мало крило а има висина за големо, само му фале бааѓи маса, ќе го утепаат вака :)

Минесота едвај чекам да ги видам право да ти кажам, мојот фаворит Рики и Флин се екстра бекови, мада има скептици околу тоа колку Рики ќе успее во НБА. Како и да е, се неколку измени во постоечкиот ростер плус новите играчи од драфтот, ќе бидат солидна екипа, мислам дека за 2-3 години ќе бидат редовни во плеј офот.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Само има една интересна работа што ја прочитав...Мајка му на Рики Рубио не сакала тој да оди во Минесота и да живее таму претежно поради лошото време, неповолната положба на државата, и немањето голема можност да се снајде...
Се шушка и за некој трансфер па се е уште можно...

Занимливо е што секоја година има се помалце европјани на драфтот...Пред едно 3,4 години беше најголем бројот на пријавени неамериканци , ама после тоа бројката како да опаѓа...Како и они полека да гледаат дека се се помали разликите помеѓу европската и американската кошарка па остануваат на ''стариот континент'' со можност за поголем напредок...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom