performansi/atletski sposobnosti VS. koreografija/maskenbal
imashe period koga zabivanjata navistina bea golem predizvik, trebashe mnogu hrabrost(madinja) prvo da se prijavish (so ogled na toa deka veke se beshe probano i imajki predvid koj se bile pobednici-respekt i golem pritisok) a potoa i ushte poteshko da go realizirash na teren zamislenoto
pred se tie koi se prjavuvaa mnogu seriozno si ja svakaa rabotata (vo minatoto, dalecno )i ne slucajno zabivanjata se ostaveni za posledni i odsekogash bile vo programata so toj redosled
da bideme realni, onie klasicnite zabivanja odsekogash bile poatraktivni, za mene (izvedeni besprekorno, do perfekcija , a kako takvi sekoj ne moze da gi realizira, realno), Bile ednostavni no sepak realno ostvarlivi vo tekot na igrata megu dva tima, t.e na teren kako del od samata igra- sosema normalno samo na edno povisoko nivo = mene ne mi treba nekoj da mi izmisluva nova kosharka !!!!!!!
ovie klasicnite iako prosti i navidum lesni, sepak baraat mnogu golema spremnost, fizicka(performansi) i ne moze sekoj kolku i da proba da gi napravi ( od slobodni retki se i tie vo NBA koi moze da zabijat !!!)
plus ednostavni, no zatoa barem moze lesno da se izgradat kriteriumi(benchmark) za ocena na natprevaruvacite (primer ja kucam od slobodni edvaj so edna ama brat mi moze so dve bez problem, ili eden cekor pred slobodni itn.......slicno ko vo trojki pucanje .........toj so povek poeni/trojki postignati tepa i gotovo.......nema dilema tuka, dali topkata bila zolta ili plava ili fluoroscentna) a srede utakmica , vo NBA, ne veruvam deka nekoj so motor ke go pustat na teren (toa ne sme go videle moze ima takov nesaglam , a pilinja barem preletuvale)
poslednive 5-6 godini mnogu svrtea na koreografija i scenska izvedba , ednostavno premnogu sminka, odela(superman), razni pomagala (koli, traktori, zaprezni koli so seno), nalepnici (koj ke ja cisti tablata be, aloooooo, se grebe) i zabivanjava stanaa ko panagjur, ko karnevalot u Vevcani i se smeni epten karakterov na shouto, vo Paljaco circus contest slam into my ASS !!!
natprevarov vo zabivanje e veke natprevar vo toa koj poveke ke go odvlece vnimanieto na gledacite so gluposti i sitnici (dzidzi midzi), samo ne so samoto zabivanje/performans = stavrno da gi impresionira................tipicno za klovnovi
za mnogu od predhodnite pobednici i onie koi ucestvuvale (baagi poodamna) i se macele ova e potsmev i navreda golema, jas taka go gledam (iako celiot all star e gubenje vreme i pred se zabava, no poslednive godini epten ZABAVA BEZ VKUS !)
plus poslednive godini epteeeeeeeeeeeeen se optegna zabivanjevo ......pocna po 2 saati da trae, da se shlaat na terenov ko na modna revija i so po 10 obidi da se glupiraat.............nikogash ne bilo taka..............drugar ili ja zabivash od slobodni ili ne mozesh...........dzabe mi ripash celo sabajle,,,,,,ne te biva......toa e ......PRIJATNO......METLATA I samo LOCKOUT ZA TEBE ......duri i ke treba da ne obeshteti so ni go abe vekot
============================================================================
konkretno za ovaa vecer:
toj so shamijata , belecot od houston, ke go ootepaaaaa covekot za malce (ja ne znam so koj mozok se nafati),koga trcashe ko da mi secka grafickata.....se posra ......... a i trebashe na toa kopileto P diddy da mu opne edna kloca so jade trici white man ova ona (ako ne ispadnat takvi marmaladi na nekoe show ne biva bez niv )..............
toa so policiskoto odelo/makedonija pat (fluoroscentno) beshe epten glupost a i tie so gledaa na nekoj kumur strim vidoa neshto u mrakot ??????!!!!!, ovoj so kamerava levo /desno so ni go pokaza obracot da go vidime(oti ne sme videle obrac u zivo) ko da beshe prenos od Mesecinava od 60-te.........Houston ...... koi smeshki..............ULTIMATE zagreovi
od minesota ajvanot - on ne moze da ripne a ne pa duri i pod nozi i od tabla !!!!! kade beeeeeeee (edno e na youtube da go gledash Jason Richardson)........
dunk meter intensity ?????!!!!!......kako drugarce, de povtori ?!........na DISCOVERY MYTHBUSTERS moze da napraat nekoja epizoda za ova sranje.......peceno e za tamu.........i za taa epizoda da ne se bara dozvola od roditel/staratel koga ke se gleda!!!
na kratko : ovie gluposti so gi gledame ni na JACKASS timot ne moze da im teknat...........
najdobro zabivanje (edinstveno koe kolku tolku vredi neshto) beshe na Paul George so lepenkata , takva rabota sekoj ne moze i bara mnogu dobra zadrshka i pred se odlicen timing, zatoa sto lepenka e na edna strana a zabiva na sosema druga strana od obracot/tablata so drugata raka ( da go izvedese od prva ke beseh epten eksplozija.......toa e)
za trojkite , i tamu e epten padnat kriteriumot, so godini nanazad, mnogu nekonzistentno.............morrow mi oblekol dres na Petrovic a ne moze 5 trojki da dade (abe drugarce koga veke si go oblekol toj dres i so nego nastapuvash se so e ispod 22/23 e utka,,,,,,,ne e samo da go oblecesh .......treba da go opravdash...arno od ray allen ne oblece ili miller.....)
za mene se sto e ispod 20 poeni kaj trojkite e slabo !!!!!!!!!!!!
milo mi e Love so tepashe ..........kako PF ubo gi e_a.............a James Jones nema vrska ............ne moze ednash 22 posle utka, ko baba mi................konzistentnosta e najbitna kaj sutot od dalecina.........zatoa edni se ray allen i reggie vo NBA ......niv ne im se trefnuvaseh pogolem del od karierata so trojkite vo igra so nacukaat tolku trojki!!!!!!!!!
rondo mozeshe da tepa.........i tony e dobar.......navidum mnogu spor........ama so lesnotija se dvizi (stara koska penzionerska)
============================================================================
koga sme kaj zabivanjata, benchmarkot za toa sto e covecki nevozmosno vo igra go postavi Vince Carter, Syndey 2000 USa - France....................preku Frederic Weiss 2.18 i toa od igra ............najdboroto zabivanje vo istorijata na kosharkata .TOCKA.drugo vakvo nema da ima !!!!!
vredi da se potsetime
vakva rabota nikoj nema da napravi drug..........nitu ke se osmeli ..........od igra
"Le dunk de la mort"
Weis is known for having been "posterized" by the United States' Vince Carter during a basketball game between the two teams at the 2000 Summer Olympics on September 25, 2000. After getting the ball off a steal, the 6'6" (1.98 m) Carter drove to the basket, leaped, spread his legs as he jumped over 7'2" (2.18 m) Weis, and ferociously dunked the ball. The French media dubbed the slam "le dunk de la mort": "the dunk of death." The US won the game 106-94.[5]
1990s
The Slam Dunk Contest had always been a big hit with fans, but interest in the contest began to wane in the 1990s. Initially, it was because many players lost interest in competing; some cited concerns of injuries, while others felt that the full repertoire of humanly-possible dunks had already been exhausted.[citation needed] With most of the superstars choosing not to participate, lesser-known players began to compete, leading to either watered-down competitions or surprises. Fans[who?] complained that players were beginning to win contests with boring or unoriginal dunks (witness the relatively forgettable early-'90s wins by the likes of Cedric Ceballos and Brent Barry). Harold Miner was a standout in 1993, winning the contest with a reverse power dunk, reaching between his legs and down to his feet in mid-air before sending the ball down. In 1994 and 1997 respectively, Isaiah Rider and Kobe Bryant won the contest. Rider would win with a spectacular, between-the-legs dunk, reminiscent of the Orlando Woolridge effort in the 1984 contest, but wasn't able to repeat in 1995, missing the same dunk on several tries, opening the way for Miner to grab his second slam dunk title in three years. In 1999, there was no All-Star Game due to the NBA lockout.