Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Член од
25 март 2012
Мислења
6.075
Поени од реакции
2.305
Не знам зошто ги симпатишете западњациве, нек рокаат бомби муџахедини што повеќе тоа подобро, со скромна надеж дека еден ден народот во тие држави ќе избира политичари кои нема од блискиот и средниот исток да прават растур-систем, да обараат секуларни лидери и да вршат фелацио на Ал-Сауд кланот и нивните колеги по сечен пенис - Израел.
Настрана што културолошки, Балканот е поблизок со Бејрут него со Берлин :) Сарма, манџа, баклава, дупки по патишта, корупција, мито, поблиски сме до Сирија него до Немачка, не, сериозно, кој ги ебе западњациве, бомбардираа на педа до нас 1999 за да остварат творевина која е бр.1 по регрутирање во ИД по глава на жител. Јас не гледам причина за емпатија кон западните народи.
Запад не не` запишуе, тоа ви е :)
Вината на западот е во тоа што според нивни интереси интервенираат, селективно интервенираат.
Според нивни интереси интервенираа во Косово, ама не значи дека не беше праведно.
Според нивни интереси не интервенираа во Грција кога вршеше етничко чистење над албанците и македонците, што е неправедно.
Ако западот интервенираше во Грција, дали ти ќе викаше исто како за Косово?
Случаевите се слични, скоро исти.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
29.512
Поени од реакции
37.795
Вината на западот е во тоа што според нивни интереси интервенираат, селективно интервенираат.
Според нивни интереси интервенираа во Косово, ама не значи дека не беше праведно.
Според нивни интереси не интервенираа во Грција кога вршеше етничко чистење над албанците и македонците, што е неправедно.
Ако западот интервенираше во Грција, дали ти ќе викаше исто како за Косово?
Случаевите се слични, скоро исти.
Не интервенираа ни на Косово за етничкото чистење на Србите.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
29.512
Поени од реакции
37.795
Па кажав дека за свои интереси, ама се поклопи со праведноста.
тоа кога интервенираа за Србите да не направат етничко чистење врз Албанците
но, не интервенираа после, кога се случи обратното
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.075
Поени од реакции
2.305
тоа кога интервенираа за Србите да не направат етничко чистење врз Албанците
но, не интервенираа после, кога се случи обратното
Кое обратно, изгледа сум бил во кома, албанците избркаа 1000000 срби од Косово, убија над 10000 срби, силуваа 20000 србинки?
Во целата историја на соседство албанците нема да можат да ги изедначат овие бројки.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
29.512
Поени од реакции
37.795
Кое обратно, изгледа сум бил во кома, албанците избркаа 1000000 срби од Косово, убија над 10000 срби, силуваа 20000 србинки?
Во целата историја на соседство албанците нема да можат да ги едначат овие бројки.
Србите праеја геноцид, ама Албанците - не.
Но,ние не живееме на Марс и ги имаме Албанците до нас, со сето она што секојдевно ни го приредуваат, така да, тие муабети на некој од Луксенбург прај му ги.

Србите само праеја геноцид, ама состојбата на Косово денес е таква да Србите се тие кои се избркани и ги нема онаму кај што ги имало. Они праеле геноцид ама Албанците се како никогаш во поголем процет присутни на Косово, во однос на Србите. Човек да се помисли да побара од Србите и него геноцид да му напраат. Добро би било еден таков геноцид над Македонците да се напраи, после кој тие би биле како никогаш до сега мнозинство во земјава.

Можете ти и роботон Дарданија ова да го декламирате на некој кој не живее тука, не викам не. Али не на народ на кој секојдневно му тепате деца, сквернавите цркви, уништувате гробишта, народ кој го пљачкосувате и тн. (не дека самиот тој народ нема одговорност за тоа што ви дозволува така да му праите)
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.075
Поени од реакции
2.305
Србите праеја геноцид, ама Албанците - не.
Но,ние не живееме на Марс и ги имаме Албанците до нас, со сето она што секојдевно ни го приредуваат, така да, тие муабети на некој од Луксенбург прај му ги.

Србите само праеја геноцид, ама состојбата на Косово денес е таква да Србите се тие кои се избркани и ги нема онаму кај што ги имало. Они праеле геноцид ама Албанците се како никогаш во поголем процет присутни на Косово, во однос на Србите. Човек да се помисли да побара од Србите и него геноцид да му напраат. Добро би било еден таков геноцид над Македонците да се напраи, после кој тие би биле како никогаш до сега мнозинство во земјава.

Можете ти и роботон Дарданија ова да го декламирате на некој кој не живее тука, не викам не. Али не на народ на кој секојдневно му тепате деца, сквернавите цркви, уништувате гробишта, народ кој го пљачкосувате и тн. (не дека самиот тој народ нема одговорност за тоа што ви дозволува така да му праите)
Србите и без војната бројката во Косово им паѓаше, како што им паѓа денденеска во јужна Србија. И нормално е да се плашат да седат во слободно Косово, затоа што беа директни колаборатори на српската машинерија за етничко чистење, секоја чест на исклучоци на села кои криеа албанци кои и денденеска живеаат мирно во Косово и никој не ги чепка.
Вие не сте непристрастни за Косово, затоа што сте ткиво на србите, култоролошки сте поблиску вие со србите отколку албанците од Куманово со тие од Тетово, па и јазично. Затоа и ги браните иако тие војуваа со Хрватска, Босна, Косово, ги почнаа двете светски војни, го окупираа повеќе пати скоро целиот Балкан.

Бујрум жалете се кај НАТО да ги бомбардираат албанците затоа што ви ги тепаат децата, ви ги оштетуваат гробиштата и црквите.
Не мора од србите да бараш геноцид, си имавте од грците вашите браќа по вера, вероватно нешто сте читале од историја за тоа.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
29.512
Поени од реакции
37.795
Ми е гајле за Србите, но ги разбирам потполно, во моментов.
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
2.982
Поени од реакции
2.466
Вие не сте непристрастни за Косово, затоа што сте ткиво на србите, култоролошки сте поблиску вие со србите отколку албанците од Куманово со тие од Тетово, па и јазично. Затоа и ги браните иако тие војуваа со Хрватска, Босна, Косово, ги почнаа двете светски војни, го окупираа повеќе пати скоро целиот Балкан.
Кој ти ги кажа овие глупости?
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
29.512
Поени од реакции
37.795
Ама не ги разбираше косоварите тогаш, кога за малку ќе поминаа како вас во Грција.
Е тука си грешка. Јас тогаш го подржував бомбардирањето на НАТО, затоа што сметав дека ќе спречи геноцид. Но, не знаев дека е со осиромашен ураниум.Тоа беше време кога сеуште мислев дека Албанците можат да ни бидат сојузници во некаква хипотетичка борба со српскиот експанзионизам. Нормално, после Албанците докажаа дека Србите биле во право за нив.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.075
Поени од реакции
2.305
Кој ти ги кажа овие глупости?
That part is a joke.
Автоматски споено мислење:

Е тука си грешка. Јас тогаш го подржував бомбардирањето на НАТО, затоа што сметав дека ќе спречи геноцид. Но, не знаев дека е со осиромашен ураниум.Тоа беше време кога сеуште мислев дека Албанците можат да ни бидат сојузници во некаква хипотетичка борба со српскиот експанзионизам. Нормално, после Албанците докажаа дека Србите биле во право за нив.
Значи денеска мислиш дека е ок Србите да успеваа во тоа што сакаа да го постигнат во Косово?
Избркање на албанците од таму, од кои барем половината ќе дојдеа во Македонија?
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
1.118
Поени од реакции
1.669
Вината на западот е во тоа што според нивни интереси интервенираат, селективно интервенираат.
Според нивни интереси интервенираа во Косово, ама не значи дека не беше праведно.
Според нивни интереси не интервенираа во Грција кога вршеше етничко чистење над албанците и македонците, што е неправедно.
Ако западот интервенираше во Грција, дали ти ќе викаше исто како за Косово?
Случаевите се слични, скоро исти.
Западот интервенираше во корист на фашизоидна Грција во граѓанската војна 1944-49. Грчките комунисти и македонските им браќа по оружје беа истребувани.

За Косово, мораше и можеше да се најде мирен пат, референдум, било што. Но ангажирање на цел НАТО пакт за воена интервенција во корист на косоварите, тоа не. Нешто не штима тука.
Србија одамна ја загуби демографската "битка" така да, требаше да си се помират и да го поделат Косово и готова ствар. Ама тоа е веќе во доменот на што кога светот би бил порационален.
А во светов каков што е, можна е и Илирида во наредниве 10-15 години, или барем откако ќе умре Аљи и Дуи ќе стане минато. Исто, демографска битка. Само нека не пробуваат во Епир, пошто 180 Ф-16, 45 Мираж-2000 и 400 М1 Абрамс.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
6.075
Поени од реакции
2.305
Западот интервенираше во корист на фашизоидна Грција во граѓанската војна 1944-49. Грчките комунисти и македонските им браќа по оружје беа истребувани.

За Косово, мораше и можеше да се најде мирен пат, референдум, било што. Но ангажирање на цел НАТО пакт за воена интервенција во корист на косоварите, тоа не. Нешто не штима тука.
Србија одамна ја загуби демографската "битка" така да, требаше да си се помират и да го поделат Косово и готова ствар. Ама тоа е веќе во доменот на што кога светот би бил порационален.
А во светов каков што е, можна е и Илирида во наредниве 10-15 години, или барем откако ќе умре Аљи и Дуи ќе стане минато. Исто, демографска битка. Само нека не пробуваат во Епир, пошто 180 Ф-16, 45 Мираж-2000 и 400 М1 Абрамс.
Кога Грција стана фашизоидна?
Албанците по мирен пат бараа поголема автономија, не независност, автономија. Но србите му ја укина и тоа што ја имаа, всушност све му укинаа, после тие барања Косово стана подтотална контрола на србите.

Вие по мирен пат ќе потпишевте рамковен договор?
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.331
Поени од реакции
4.816
Кога Грција стана фашизоидна?
Албанците по мирен пат бараа поголема автономија, не независност, автономија. Но србите му ја укина и тоа што ја имаа, всушност све му укинаа, после тие барања Косово стана подтотална контрола на србите.

Вие по мирен пат ќе потпишевте рамковен договор?
Сметаш дека војната шо ја почнавте 2001 беше неизбежна само за потпишување на еден глуп рамковен договор?
 
На врв Bottom