Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Г

Господ

Гостин
Иам едно гитаристичко прашање :pos:
Имено иам Ibanez grg270 со 1 single coil pickup на средина,1 хамбакер на врат и еден на бриџ.Сакам на врат да ставам Dimarzio Liquifire 227 а понатака на бриџот планирам Dimarzio Superdistortion DP100.Прашање ми е дали би имал проблеми со звукот да не има нешо ко компатибилност на pickups или нешо слично или комбинацијава е возможна...и добра?
Ииии на пример колку би ми земале за да ми ги стават во гитара зашо сум цреп и ќе заебам нешо ако пробам сам.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Има некој да ми каже нешто за марката на гитари LAGUNA?
-Добри се?
-Колку пари да одвојам?
-Како да набавам?
Се бара Х-С-С комбинација на магнети , по можност со тремоло.

Член од
27 септември 2009
Мислења
81
Поени од реакции
0
Сакам да купам ваква...па казите каква дали е добра и како работи тоа со USB? позз gitarre-bass-e-gitarren-e-gitarre-behringer-iaxe624-bk-usb.jpg

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.765
Поени од реакции
11.265
Можеш директно преку звучна (екстерна), преку усб влез на писи/лаптоп, на миди исто, сето тоа со еден единствен аут - појачало или монитори...се друго е amateur :icon_lol:
Btw како што дојде 21ви век, така и на се и сешто ставија усб (појачала, радија...) па свири ја кај сакаш :)

Член од
27 септември 2009
Мислења
81
Поени од реакции
0
значи може и на pc и на појачало ?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.765
Поени од реакции
11.265
Ме интересира дали некој знае каде можам да најдам audio usb (нешто вакво) ?

Член од
8 мај 2009
Мислења
57
Поени од реакции
20
Ме интересира дали некој има(л) искуство со Ibanez GRG 170 dx ?Читам дека често се раштимувала ради tremolo-to...Било каква информација би ми користела...

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Ме интересира дали некој има(л) искуство со Ibanez GRG 170 dx ?Читам дека често се раштимувала ради tremolo-to...Било каква информација би ми користела...
Секоја гитара која нема флојд роуз се раштимува со користење тремоло....гитарата е солидна за 200 евра или поефтина е сега незнам..За 200 евра е супер ..

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Сакам да купам некоја електрична гитара,за да ги излудувам комшиине....:):):)
Вака нешто:
Electric_Guitar.jpg
:eek:jea::eek:jea::eek:jea:

Г

Господ

Гостин

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Смекси , чим си земал РГ (Џио) , ваљда си по настроен за модерните ствари (техничар си погаѓам) , земи си EMG за сингл , а негледам зошто да не ставиш и ДиМарцио во средина...:salut:

F

FallenHypaspist

Гостин
Дечки фала за препораките за слушалките, баш ќе разгледам и ќе изберам :)) Инаку сега имам уште едно нешто што ме мачи а не го знам. Екстерна звучна карта брате....м?? Има некој идеа?:toe:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.765
Поени од реакции
11.265
Дечки фала за препораките за слушалките, баш ќе разгледам и ќе изберам :)) Инаку сега имам уште едно нешто што ме мачи а не го знам. Екстерна звучна карта брате....м?? Има некој идеа?:toe:
Профи звучна > Tascam us144 mk2

Е сега зависи колку пари си спремен да фрлиш...

Kajgana Shop

На врв Bottom