ArhangelOFDeath
Immortality
- Член од
- 3 септември 2008
- Мислења
- 1.906
- Поени од реакции
- 126
Мудроста е стремење да не Го налутиме Бог или нашиот ближен со нашите дела или зборови
пола саат се смеам заради твојот пост, Рабине,Проповедниче или што си:baeh:Мудроста е стремење да не Го налутиме Бог или нашиот ближен со нашите дела или зборови
Поискусна е вистинскиот зборСамо искуството не го прави човекот мудар. Може да доживее различни искуства и пак да биде теле. Сметам дека мудроста е комбинација од знаење и искуство, кое може да го има една повозрасна личност, да не речам постара.
Одлично. Мудроста е пред се во сите нас, искуствата само помагаат но и одмагаат таа да излезе на површина, зависно. Некого искуствата можат да го претворат во човечки отпад, зависно од менталниот склоп.Па не би рекол така дека искуството е најбитно...Сепак тоа е меѓу главните за донесување добра одлука во животот.Искуството не се мери со годините,може помладиот да е посикусен од постариот во многу случаи.На пример во љубовта,дали старите знаат колку нас??
Јас пак ви се смеам на двајцатапола саат се смеам заради твојот пост, Рабине,Проповедниче или што си:baeh:
ја мислам човекот мудар се рага
јас ни сега не сум мудра. ама он го меше оној што не постои во мубатетотЈас пак ви се смеам на двајцата
Прво, ма дај не го мешајте тој Господ у муабетов.
Второ ти на 2 години мудра беше?
Мудроста се стекнува со искуството а исто така и знаењето се стекнува со искуството.
Мудроста е искуство и знаење заедно,не едното или другото.
Од аспект од каде што стојам јас, не иде едното без другото, ако сакаш да се наречеш мудар. Познавам луѓе кои се буквално интелектуалци, имаат во себе знаење за многу теми, за многу сфери во животот, а сепак, не знаат како да го искористат тоа. Дел од нив заглавиле на дното на животот, а дел од нив сеуште се татини и мамини галеничиња.Велат ѓаволот не знае многу затоа што е ѓавол, туку затоа што е стар! Кој се помудри постарите кои имаат искуство или помладите кои имаат повеќе знаење т.е оние кои веќе преживеале се или оние кои што го водат светот? Ве молам напишете ги вашите мислења...