- Член од
- 24 октомври 2011
- Мислења
- 71
- Поени од реакции
- 28
Има многу и искусни и полни со знаење и знаат тоа да го применат на дело. Но според мене мудриот е првенствено свесен за Вистината.
... zatoa shto znaenjeto e samo zbir na informacii a mudrosta e sposobnost istite da se raspoznavaat kako vistiniti ili neИма многу и искусни и полни со знаење и знаат тоа да го применат на дело. Но според мене мудриот е првенствено свесен за Вистината.
nikogash za nishto ne e kasno, od celiov post samo so toa ne se slozuvamMудрост се стекнува со мислење, знаење се стекнува со учење, но мудроста е поважна од знаењето. Mислење = Фантазија, а тоа најдобро го кажал А.Einstein дека фантазијата е поважна од знаењето. Но искуството не те прави мудар, ако ги искусиш работите веќе е касно, мудар си ако ги предвидеш нештата пред да се случат и ако успееш да ги направиш вистинските потези. Целта е да станеш мудар додека си млад зашто кога ќе остареш веќе е касно
nikogash za nishto ne e kasno, od celiov post samo so toa ne se slozuvam
ne e tocno...Касно е на пример на 60 години да сватиш дека животот ти поминал 24/7 со алкохол дека жената те напуштила со децата и сега наместо да живеете среќно и весело со сопругата децата и внуците ти си сам осамен и уништен, сега твојата мудрост можеш само на други да ја делиш, а за твојот живот е касно, не те сака ниту жената ниту децата, а внуците не си ги ни запознал, си се уништил себеси и твоите најблиски
Зависи кој како гледа на работите сепак поголема мудрост е да ги предвидеш работите отколку да дозволиш истите да се случат.ne e tocno...
ako na 60 god svatish deka zivotot shto si go pominal ne te napravil sreken, toa znaci deka imash moznost do ostatokot na zivotot da si ja barash srekata, a i istata da ja pronajdesh
mnogu podobro otkolku nikogash da ne go svatish istoto
tocno, ama sekogash moze neshto da te iznenadi neli...Зависи кој како гледа на работите сепак поголема мудрост е да ги предвидеш работите отколку да дозволиш истите да се случат.
Точно и со искуство се стекнува мудрост и можеш да го искористиш, но многу постари луѓе и покрај своето искуство не се стекнале со мудрост и повторно ги прават истите грешкиtocno, ama sekogash moze neshto da te iznenadi neli...
a dokolku se sluci neshto neposakuvano i nepredvideno, mozesh istoto iskustvo da go upotrebish mudro
tuka veke se raboti za zaspanost, zaspanost vo golema mera...megutoa kako shto idat godinite, novite generacii se se porazbudeni, veke na starosta nema da se gleda takaТочно и со искуство се стекнува мудрост и можеш да го искористиш, но многу постари луѓе и покрај своето искуство не се стекнале со мудрост и повторно ги прават истите грешки
Eве ти едно клипче погледни го интерсно е. Дечково преживеал авионска несреќа (пред две години во Hudson river во New York) и се стекнал со голема мудростtuka veke se raboti za zaspanost, zaspanost vo golema mera...megutoa kako shto idat godinite, novite generacii se se porazbudeni, veke na starosta nema da se gleda taka