Морал

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Aaaaa ne hepta... jas ODMA 2 biram...

Bidejkji cim me izneveruva ona mene ne me saka...
Ona so mene ne e od ljubov... od navika i potreba za sigurnost e...

Nemoralna e i ona a i nejziniot onaduvac... nego pa ic ne mu e gajle deka rasipuva dinamika vo edno semejstvo - on e sebicen...

Jas sum hepta aktivist za covekovi prava i kako takov se boram protiv devijantni pojavi... pedofilija ovo ono :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Твоја волја... не можеш поинаку гледаш!
Веднаш ќе бираш тоа :)
Така и ќерка ти ако сака некој што е муслиман, ќе мора да одстапиш бидејќи љубов е во прашање!
А не религии и поделби...

Ете, ти беше посветено внимание од мене, мислам дека е доста.
Биди ми поздравен сега... и намали со глупите сказни задскриени под терминот „хипотетички“ ;)

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Aktivist sum hepta... cim razvijam somnez a nekoj ne se trudi da me uspokoi jas pocnuvam... toa e mojata volja, sushtina... pottiknata od ljubov... imam empatija...

Moralot mora da se sogleda preku prakticni ednostavni primeri... taka kje dojdesh do sushtina...

Fala ti za vnimanieto, jas kje prodolzam so svojot aktivizam i sekoj den kje pishuvam nova hipoteticka situacija...

Pa mozebi zaedno poleka kje dojdeme do sushtinata... bidejkji se povekje veruvam deka vo univerzumot postojat apsolutni moralni pravila do koi moze da se dojde so ednostavna percepcija, dedukcija...

No do togash te molam da ne zaboravime... Z vo krug....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Што е ова Z во круг? Загор? :cool:

Секој има право и слобода да пишува на форумов, не може никој да те спречи, но не може да бараш од било кој да ти ги следи лудостите и да ти реплицира :)
ДА не глумиме лудило...

Морално е да се сподели нашето размислување и кој се препознае, да не поддржи или да не критикува - толку. Да не промени, потешко... :)
Сепак е ова форум...
За 10 години искуство - барем нешто научив за овој форум тука и луѓето.

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682

Што е ова Z во круг? Загор? :cool:

Секој има право и слобода да пишува на форумов, не може никој да те спречи, но не може да бараш од било кој да ти ги следи лудостите и да ти реплицира :)
ДА не глумиме лудило...

Морално е да се сподели нашето размислување и кој се препознае, да не поддржи или да не критикува - толку. Да не промени, потешко... :)
Сепак е ова форум...
За 10 години искуство - барем нешто научив за овој форум тука и луѓето.
Da te promenam nemam namera....

Jas sum hepta anarhist vo dusha... se boram protiv ideologii...

No go praktikuvam kako primer so moeto semejstvo...

Z vo krug e simbol za mojata anarhija... ne ovaa shto se prezentira...

Z vo krug kje go nosi samo kjerka mi za da znaete od kade doagja... deka jas sum ja odgledal Hepta ... po mojot anarhizam...

E sega sho e fintata.... bidejkji znam kako se programira umot osoznavajkji shto pravele ovie vo zapadot i rusija...

Jas Z vo krug kje go povtoruvam vo sekoj razgovor...

I so toa kje te programiram hepta da koga eden den ja vidish kjerka mi tvojot mozok bidejkji kje bide kondicioniran od mene... vednash od potsvesta im isprati informacii na tvoite noze da begaat....

Bidejkji hepta sakate prostitutki da ni bidat kjerkite... za da moze da iskusite sex....

Vie hepta ubeduvate vo toa jas se boram protiv toa :)

Ajde pomogni mi da svatam zoshto sakash prostitucija, nadvor od introvert nemoze sex... :)

Vididh hepta jas sakam da filosofiram...
Ova e forum za toa.....

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Z vo krug e simbol za mojata anarhija... ne ovaa shto se prezentira...
Z vo krug kje go nosi samo kjerka mi za da znaete od kade doagja... deka jas sum ja odgledal Hepta ... po mojot anarhizam...
E sega sho e fintata.... bidejkji znam kako se programira umot osoznavajkji shto pravele ovie vo zapadot i rusija...
Jas Z vo krug kje go povtoruvam vo sekoj razgovor...
I so toa kje te programiram hepta da koga eden den ja vidish kjerka mi tvojot mozok bidejkji kje bide kondicioniran od mene... vednash od potsvesta im isprati informacii na tvoite noze da begaat....
Значи по Скопјево еден ден ако видам човек со Z во круг и девојка до него исто така, ти и твоето семејство сте - да бегам бидејќи многу јаки, со тоа моралот кога ќе почнете да ме мавате, ни слобода ни Телема ни ништо - има да биде како ти преку војата идеологија за анархизам ги разбираш стварите од пусти страв немој да ја убеди некој ќерка ти да биде она што таа не би сакала да биде!

Ти дадов пример ако ќерка ти сака да љуби муслиман ти ништо не можеш, дали ме разбираш? Секаде го примени овој пример и ќе видиш... ќе те отпише од нејзиниот живот ако и застанеш на нејзиниот пат! Не е ова пусто турско - таткото, нај јача особа у фамилија!
Потребно е разбирање, почитување на слободата итн итн...
За купишта христијани и муслимани е неморално да се мешаат религиите, бидејќи боговите многу гледаат на тоа! Како тоа маж ќе се вљубува во муслиманка, па треба да стане муслиман и слични бладања... тоа беше неморално (па донекаде и денес во оваа дупка сеуште така се гледа на овие ствари).

Се читаш ти воопшто што пишуваш или доаѓаш да ми кажеш како саде зло е ова новото време? Не се плаши од слободни луѓе, диши!

Јас пак си велам што ли ќе е ова Z во круг, Зоро или слично... тоа да ти било личен симбол за некаков си личен анархизам, една идеологија ;)
Ок. Old school панкер :D
Пак си далеку од темава, ама таков е и овој подфорум - лабав :)

Последно уредено:

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Hepta, do sega neli svati deka jas nema da ima problem so muslimani deka oni mi se jasni, so niv mozam da se vrzam ODMA so samo alah go sozdal zivotot... imam prijateli muslimani... oni se olabavuvaat dosta
Jas i vo dzamija kje vlezam....

Ama ti hepta mene ne mi odgovori na mnogu hipoteticki situacii... dali ti za kjerka ti kje go baknesh krstot..

Ti mi deluvash deka imash omraza razvieno prema religiite i zatoa te prashuvam...

Koga kje ja vidish kjerka mi so Z vo krug, kje znaesh deka znae da se odbrani hepta i nema da probuvash da i davash knigi.... za tebe mi e da ne gubish vreme....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Хипотетички прашања може да добијат секаков одговор, не се валидни такви размисли... ти имаш проблем што јас сум Телемит и тука не можам да ти помогнам. Ќе се борам секој да биде слободен и да знае дека никој не може да им стое на патот ако одлучиле да бидат она што им е во приорода, нормално знаејќи ги последиците, бидејќи не може да се дејствува а да се нема последица од тоа! :D
Сонце :)
Измислуваш сказна, јас треба да измислам одговор :)
Такви гнасни ствари јас игнорирам, не можам да се спуштам на тоа ниво...

П.С. Јас не давам книги :) Книгата е богатство, а јас не го расфрлам моето богатство ;) Ќерка ти ако намириса, ќе ги најде истите книги што јас ги читам... така е тоа... дали ќе и се допаднат или не, се зависи од внатрешниот свет на една индивидуа, не од тоа што ја учат :)
Исто и со моралот кој што доаѓа од надвор!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ti mi deluvash deka imash omraza razvieno prema religiite i zatoa te prashuvam...

Koga kje ja vidish kjerka mi so Z vo krug, kje znaesh deka znae da se odbrani hepta i nema da probuvash da i davash knigi.... za tebe mi e da ne gubish vreme....
Ако јас или хепта го воспитуваме нашето дете дека секој избор треба да се почитува, тогаш нашето дете би требало да сфати дека и тоа треба да го почитува нашиот избор и да не очекува да бакнуваме, клекнуваме или поклонуваме на нешто во кое не се пронаоѓаме.

П.С. Не сум знаел дека требало да се учи детето да се ,,одбрани" од книги, учења, идеи што се различни од оние на мама и тато. Интересно.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Ти си гледај за твоите деца и семејство и учи ги дека има и вакви ко @ZoranC кој што го учи детето дека само неговото дете знае најдобро и е најдобро учено од дома! Другите се зло и немаат морал ! :pos:

Бидејќи моралот е статика и слабо движење! И тука грешат ... но наше е да гледаме и да се чудиме... :)

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Ти си гледај за твоите деца и семејство и учи ги дека има и вакви ко @ZoranC кој што го учи детето дека само неговото дете знае најдобро и е најдобро учено од дома! Другите се зло и немаат морал ! :pos:

Бидејќи моралот е статика и слабо движење! И тука грешат ... но наше е да гледаме и да се чудиме... :)
Vidish hepta.... jas moeto dete kje go ucam da gi pocituva drugite.... kjucniot zbor e POCIT...

Pocit e da mu otidesh na musliman na bajram, ne oti ti mu veruvash na Muhamed i so toa ti ne se poklonuvash Ipsa... pokazuvash pocit...

Pocit e i kum da bidesh na svadba iako i jas ne verovam vo jehove i pekol i raj i takvi raboti... no kje otidam i kje pokazam POCIT... zaradi covekot... bidejkji na nego mu znaci...

Toa e vrednost koja nosi do mir i stabilnost... balans... POCITUVAJ GI DRUGITE NE IM SUDI...

Dokolku ne mozete da go nadminete vasheto gadenje od krstot za da pokazete POCIT... togash ste SEBICNI...

No moeto dete kje go naucam da ne zima knigi od lugje koi NEMAAT POCIT....

Bidejkji da se razbereme... ne sekoja kniga treba da se procita... sekakvi raboti ima...

I vie dvajca toa ubavo go znaete i imate svoja lista na knigi shto vasheto dete nema da smee da gi procita... kako na primer Bibija i Kuran.....
Автоматски споено мислење:

Kje zaboravev... Z vo krug...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.327
Ок. Кој сум јас да ти се мешам како ти ќе го воспитуваш твоето дете? По ова што го збориш твоето дете повеќе ќе мрази отколку што ќе почитува, или ќе почитува колку да не се заморува... а тоа е лажење! Но, ти си родител - треба да знаеш како оди сето тоа...

Што има тоа јас што гледам ропство и поделба во старите религии со моралот? Ќе ме убедуваш дека грешам? Дека крстот е најдоброто нешто денес? И црквата? Ме зафркаваш нели? Каков анархист си ти? ХА - Христијански анархист :)

Оди во подфорум Религија и таму расправај за религии и крстови и полумесечини, што се губиш тука - не знам.
Ме убедуваш дека христијанството и ислам се најдоброто нешто од чии свети книги доаѓаат само морални поуки? А убаво ти велам дека многу од тие татковци христијани и муслимани би се откажале од детето ако појде во друга религија, бидејќи... вера! :)

Да, ако ги виткаме скоро до кршење, ќе најдеме нешто морално да го објасниме со наши зборови, да не го прифаќаме буквално...

Да ме читаше претходно ќе знаеше дека имам став дека моралот не доаѓа од богови! Но, кој да чита?
Ти си некој скриен христијански секташ и тебе ти е битно крстот и црквата, не моралот... 5 дена бладаш за да ни кажеш дека „крстот бацување и кум бидување е почит“ и тоа е тоа.
Марш :)

П.С. Многу си сигурен што знаат моите деца и што се книги прочитале... :) Но секој суди според самиот себе ...
Не би играл на таа карта ;)

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Ок. Кој сум јас да ти се мешам како ти ќе го воспитуваш твоето дете? По ова што го збориш твоето дете повеќе ќе мрази отколку што ќе почитува, или ќе почитува колку да не се заморува... а тоа е лажење! Но, ти си родител - треба да знаеш како оди сето тоа...

Што има тоа јас што гледам ропство и поделба во старите религии со моралот? Ќе ме убедуваш дека грешам? Дека крстот е најдоброто нешто денес? И црквата? Ме зафркаваш нели? Каков анархист си ти? ХА - Христијански анархист :)

Оди во подфорум Религија и таму расправај за религии и крстови и полумесечини, што се губиш тука - не знам.
Ме убедуваш дека христијанството и ислам се најдоброто нешто од чии свети книги доаѓаат само морални поуки? А убаво ти велам дека многу од тие татковци христијани и муслимани би се откажале од детето ако појде во друга религија, бидејќи... вера! :)

Да, ако ги виткаме скоро до кршење, ќе најдеме нешто морално да го објасниме со наши зборови, да не го прифаќаме буквално...

Да ме читаше претходно ќе знаеше дека имам став дека моралот не доаѓа од богови! Но, кој да чита?
Ти си некој скриен христијански секташ и тебе ти е битно крстот и црквата, не моралот... 5 дена бладаш за да ни кажеш дека „крстот бацување и кум бидување е почит“ и тоа е тоа.
Марш :)

П.С. Многу си сигурен што знаат моите деца и што се книги прочитале... :) Но секој суди според самиот себе ...
Не би играл на таа карта ;)
Aaaaa znaci imash deca.... dobro e napreduvame :)

Ne sum jas hristijanin hepta...

Jas sum samo covek....

I veruvam deka moralot doagja od vnatre... cuvstvo za shto e dobro shto ne.... ako go primenish ZLATNOTO PRAVILO....

Z vo krug

I mene sega Ipsa me interesira.... koi se argumentite za legalizacija na prostitucija ponatamu?

BIdejkji toa e temata... moralni vrednosti...

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Vidish hepta.... jas moeto dete kje go ucam da gi pocituva drugite.... kjucniot zbor e POCIT...

Pocit e da mu otidesh na musliman na bajram, ne oti ti mu veruvash na Muhamed i so toa ti ne se poklonuvash Ipsa... pokazuvash pocit...

Pocit e i kum da bidesh na svadba iako i jas ne verovam vo jehove i pekol i raj i takvi raboti... no kje otidam i kje pokazam POCIT... zaradi covekot... bidejkji na nego mu znaci...

Toa e vrednost koja nosi do mir i stabilnost... balans... POCITUVAJ GI DRUGITE NE IM SUDI...

Dokolku ne mozete da go nadminete vasheto gadenje od krstot za da pokazete POCIT... togash ste SEBICNI...

No moeto dete kje go naucam da ne zima knigi od lugje koi NEMAAT POCIT....

Bidejkji da se razbereme... ne sekoja kniga treba da se procita... sekakvi raboti ima...

I vie dvajca toa ubavo go znaete i imate svoja lista na knigi shto vasheto dete nema da smee da gi procita... kako na primer Bibija i Kuran.....

Kje zaboravev... Z vo krug...
Почитта е нешто кое се заслужува а не нешто кое следува по дифолт.
Заслужи ја мојата почит и ќе ја имаш. Не е точно дека ние немаме почит, имаме, за тие што треба да имаме.
Според тебе треба да имам почит кон религија што ми посакува смрт и страдање? Зошто? Објасни ми?
И не, нема никаква листа на забранети книги за моето дете, баш поради оваа причина - почитта се заслужува, а за да знаеш дали нешто ја заслужува твојата почит, треба да го запознаеш, проучиш.

ZoranC

Majmun so frizura
Член од
10 септември 2019
Мислења
631
Поени од реакции
682
Почитта е нешто кое се заслужува а не нешто кое следува по дифолт.
Заслужи ја мојата почит и ќе ја имаш. Не е точно дека ние немаме почит, имаме, за тие што треба да имаме.
Според тебе треба да имам почит кон религија што ми посакува смрт и страдање? Зошто? Објасни ми?
И не, нема никаква листа на забранети книги за моето дете, баш поради оваа причина - почитта се заслужува, а за да знаеш дали нешто ја заслужува твојата почит, треба да го запознаеш, проучиш.
Ipsa... dali stvarno ne me kontash ili ne sakash da me skontash....

Odenjeto na bajram kaj komshijata e pokazuvanje pocit prema covekot.... COVEKOT ti znaci ... a poshto na nego mu znaci i on saka da te vikne - ti odish...

Mozebi ti si gi nadminal religiite, ama on ne...

Eve ti primer... imam nov komshija....moler.... pieme pivo...

I taka ispi nekolku i izjavi... Mene gospod me donese tuka da znaesh, jas sum tuka so pricina ... i ocite mu se nasolzija...

On dlaboko si veruva vo toa...si vlegol u film.... i sega jas shto...

Da pocnam da mu praam muabet deka nema veze gospod ovo ono... mu pokazuvam pocit i moeto mislenje si go cuvam za sebe... znam deka on ne moz da go svati i go ostavam vo ekstazata da si uziva...

Ama on e needuciran star kov... a vie ste educirani mladi lugje....

Tuka e problemot... oni tebe te osuduvaat deka si gej i sega ti ne moz da gi gledash site po red....

Vi se brza... kje bide i za vas OK tuka... posle edna dve generacii... treba da si izumrat starite... toa e realnosta...

No ne veruvam deka Hepta kje im dade biblija da citaat na decata... i deka nema hepta da te boli shto kjerka ti bi stanala hristijanka za da se zeme so Miki... ili faktot shto Miki mozebi kje ti bide zet...

Zaboraviv... Z vo krug :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom