- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
У принцип мнозинството одредува што е нормално. Во друштво на илјада лудаци ако си сам нормален, ти си луд. Никаква нова вистина не е тоа.
У врска со болдираното: Како тоа не се непромислени и не би го спречило ништо за да го добие тоа што го сака? Баш тоа ги праве хедонистите -хедонисти, дека се непромислени, само им е важно да се задоволат и тоа. Ако не се непромислени значи имаат некој осет за моралот,што значи дека би го спречиле правилата, предрасудите и слично..во добивањето на она шо го сака. Хедонистот како шо рече сама не би го спречило ништо поготово не самиот тој..Не може да се повлече јасна граница помеѓу некои работи чисто од причина што сите ние имаме различна претстава за хедонизам и лудило.
Не мислам дека хедонистите се непромислени, треба добро да размислиш за да можеш нешто да добиеш.
Разликата е во тоа што хедонистот не би го спречило ништо за да го добие тоа што го сака.
Моралистот би го спречиле многу работи, од правила, осудувања и некои замислени стандарди за добро и лошо.
Еххх, да размислеше малку повеќе ќе ти беше јасно.У врска со болдираното: Како тоа не се непромислени и не би го спречило ништо за да го добие тоа што го сака? Баш тоа ги праве хедонистите -хедонисти, дека се непромислени, само им е важно да се задоволат и тоа. Ако не се непромислени значи имаат некој осет за моралот,што значи дека би го спречиле правилата, предрасудите и слично..во добивањето на она шо го сака. Хедонистот како шо рече сама не би го спречило ништо поготово не самиот тој..
Со тоа не мислев дека хедонистите не размислуваат.хех, у некое од предходните твои мислења пишеше:
"Ако си хедонист битно ти е само да се задоволиш, ако си моралист битно е ти е како ќе дојдеш до тоа задоволство."
Не го пишев тоа без основа.
Јас делувам како некој кој има недостаток на етички мерила?А Сатори, ти аморална си?
Па во време на тотално изместени вредности...Абе сеа кој може да каже што е лудило а што нормално денес ?
Секако дека имаат среќа, успех, богатство ... се што ќе го направи хедонистот задоволен.Па во време на тотално изместени вредности...
Едно прашање - имаат ли хедонистите некои вредности кон кои се стремат? Или, задоволството им е единствената "вредност"?
Јас не мислам така, ама ти некако стално ми се окупираш со тоа задоволство и како те гледаат луѓето па некои фридоми пишуваш по потписи ко чуда да праиш кога пред илјадници години наводно цивилизирани општества поддржувале секс со деца, животни и убивање како пат до задоволство. А може и ти тоа го правиш. Шо те знам, Велес = син сити.Јас делувам како некој кој има недостаток на етички мерила?
Е да во Младински, се жртвуваа животни на времето, па ритуали се правеа со кецови и двојки и по некој тромадол.Јас не мислам така, ама ти некако стално ми се окупираш со тоа задоволство и како те гледаат луѓето па некои фридоми пишуваш по потписи ко чуда да праиш кога пред илјадници години наводно цивилизирани општества поддржувале секс со деца, животни и убивање како пат до задоволство. А може и ти тоа го правиш. Шо те знам, Велес = син сити.
Мнозинството неможе да им одредува на хедонистите норми и законитости.Тоа се група ебано болни нарциси кои јас лично отсекогаш сум ги мразел.Интересни се за проучување.Како трчкаат наоколу и си играат со концептите и законите на светот.Како си создаваат филмови и бајки во глава.Како со оргазам се уништуваат самите себеси.И како на крај голем дел од нив умираат како бедници.Истрошени,изебени...грди.У принцип мнозинството одредува што е нормално. Во друштво на илјада лудаци ако си сам нормален, ти си луд. Никаква нова вистина не е тоа.
But it does feel good.The splendour of the cold needle in your skin.The unknown dick going in you while your boyfriend is sleeping in the next room.Raping a five-year old girl whille you have her parents tied up on a chair watching.Isn't it magnificent?Skin од Сканк Енанси пееше вака:
"Just because you feel good,
doesn't make it right..."
Имаше повеќе епизоди со ритуали и жртвувања во младински.Ама мислам оти знам за која епизода поточно ми збориш.Тогаш реално ќе ти кажам дека не се работеше за хедонизам,туку за чиста,едноставна глупост.Глупа дечурлаана која не го правеше тоа од задоволство,туку од лесноумност и благоглаголивост.Лично сум ги прашувал какви ритуали правеле,во чие име...и ми се смееја во фаца.If that had anything to do with hedonism,call me Duckey.Е да во Младински, се жртвуваа животни на времето, па ритуали се правеа со кецови и двојки и по некој тромадол.
Знам и јас што беше работата, али тоа беше кажано со голема доза на иронија, баш поради тоа.Имаше повеќе епизоди со ритуали и жртвувања во младински.Ама мислам оти знам за која епизода поточно ми збориш.Тогаш реално ќе ти кажам дека не се работеше за хедонизам,туку за чиста,едноставна глупост.Глупа дечурлаана која не го правеше тоа од задоволство,туку од лесноумност и благоглаголивост.Лично сум ги прашувал какви ритуали правеле,во чие име...и ми се смееја во фаца.If that had anything to do with hedonism,call me Duckey.