Divider
Seraphim
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 27.337
- Поени од реакции
- 3.062
Оф топик, што ти се сите оние симбноли? Не можеше да кликнеш на соодветно смајли??Има луѓе шо неќат полигамија бре човече... шо си запнал... Како што рече имаш право на избор што и кој ќе бидеш во животот... Ама понекогаш тие работи треба за себе да си се задржат ако неќеш да добиваш критики од страна... Пошто како шо има луѓе што ќе те поддржат во мислењето и ставовите околу полигамијата, има и некои што ќе речат бљак одвратно, неморално, или некој ко мене што ќе се умира од смеење на истото... тоа е тоа... а кога веќе ти се осудуваш да си се декларираш себеси некако бред поширок аудиториум, очекувај секакви критики. значи се е ок друже... ама мене не ми личи баш како само изнесување на твое мислење околу оваа тема... туку и баш како убедување од твоја страна али ај ја така перцепирам, не е битно... јас кога би изјаснил принципи околу некоја тема и некој ме линчува вербално заради истите ми се појавува една огромна полова болест во врска со тоа негово судење за мојата индивидуа... во слободен превод, ме заболе пајпата шо мисли и како мисли ќе живеам како што сакам... ама ич не би се ни потрудил да го разубедувам и докажувам нешто... али јебига детс ми...
А околу темата... кратко и јасно.... не ми се навлегува ептен... сум за моногамија и практикувам и во врска а и во брак ќе биде така... и така и ќе остане... (иначе сум апсолутно нерелигиозен така да ако ми се закачите за тоа не пали да знаете ) Иначе јас мислам дека сум тотално во право и дека само моногамијата е правилна how about that? (за оние шо ќе се закачат за последново.... мајтап... сарказам... алоооо )
Он топик: Види вака, културно, симни ми се :pusk:, не те љубам доволно
Јас свој стѕав кажав, бев нападнат, од вербални напади, а и секакви, се бранам.
Биди моногамен, ама стани првин и полнолетен.
Јас не сум полигамен, кога ќе научите што е полигамија, тогаш ќе дискутираме.
Реков што имам да речам на темата.
јасен сум. Се додека никој директно мене не ми реплицира, ме цитира, напаѓа итн или ми :pusk: нема да одговарам.
Моето е кажано.
Штета, поставувачот на темата не ја стокмил соодветно и анкетата. Фали опцијата која во претходе пост ја напишав.
Повелете, терајте. Џизс лавс ју ал.
П.С. Хомиславе, моето ако не е на ако во врска, туку како сврзник, ако забележа, ако видиш и така натака.
Ќе ти објаснам ако сакаш, ама да не ја дефокусираме темава, биѓаа.
Во меѓувреме, гугл ми дис, гугл ми дет, вај ар алл афрејд оф тхе биг бед кет? И не сакаат да дефинираат моногамија, полигамија итн, туку даваат паушални квази дефиниции?!