Можна ли е независност за Косово?

Можна ли е Косово наскоро да добие независнот?

• Вкупно гласачи
    106
Статус
Затворена за нови мислења.
N

n/a

Гостин
Samo da vi se nasmeam...hehe :)
Na site 52-ca. :smir:
Nemoj uopshte da se cudite posle max 5 god. koga i oni so prst nema da mrdnat!
Koga gi gledam rezultatite od anketata...jasno mi e deka sepak u prasanje e kompleksniot odnos i pred se neslogata pomegju slovenskite drzavi koj sto opstojuva kako takov i e podrzuvan so aktivna propaganda od `zapad` od sekogas.
Pa taka i denes :toe: .
Inaku...pa jebi ga...nie ke gi napagjavme germancite i francuzite,ne oni nas! (imam predvid da postoese cvrsta panslovenska ramka koja sto onevozmozuva megjusebni sudiri i spored koja sto sekoj zaseben narod e dolzen da pomogne koga nekoj e seriozno i direktno zasegnat i e vo nevolja).
Pri takvi uslovi...e Boga mi...site ke begaa od toa da se zakacaat so nas.I francuzi i englezi,i germanci...site do eden.

I najgolemata vina,za postoenjeto na vakvi uslovi kakvi sto imame denes pomegju slovenskite drzavi :toe: ,koi sto sami po sebe ovozmozuvaat koj stigne da ni ebe mater...se RUSITE.
Da,da...dragi moi...bas rusite!Oni se edinstvenite koi sto bile vo moznost da sozdadat malku porazlicni uslovi,a ne varsavski dogovor.
Oni forsiraat odredena slovenska drzava na racun na drugite okolni takvi...pa posle smenuvaat politika i drugite...onie zasegnatite od prethodnite postapki gi forsiraat na smetka na dovcerashnite glavni igraci...i se taka u krug...sozdavajki omraza,antagonizmi i potpolen razdor pomegju slovenskite drzavi!

A toa...vo razlicno vreme i po razlicni prashanja...ne koshta mnogu site!

Pri neprifatlivo reshenie za Kosovo...:toe: hehehe...jas znam deka i mene me ceka edna pushka koja shto i te kako silno ke ja baknam.Zosto?

Rade Serbedzija -Necu protiv druga svog

Evo vec drugi poziv ide u rat
neki novi mladici idu u rat
i brane zemlju od zemlje
i narod od naroda svog
i brane more od kopna
i kopno od mora svog

A ja necu necu i necu
necu protiv druga svog
a ja necu necu i necu
ne mogu protiv naroda mog

Godiste 72. tisina pustinja
godiste 72. rodna je godina
zelenog stola orgije
ubice silnici
godiste 72.
rodna je godina

A ja necu necu i necu
necu protiv druga svog
a ja necu necu i necu
ne mogu protiv naroda mog

Godiste 73. na desno ravnaj se
godiste 73. ostav i vrati se
branis zemlju od zemlje
i narod od naroda svog
branis more od kopna
i kopno od mora svog

A ja necu necu i necu
necu protiv druga svog
a ja necu necu i necu
ne mogu protiv naroda mog .

Najdete si ja i simnete si ja od ovde:
http://www.radiomk.com/Mp3_Download_Samo_Na_www.RadioMk.com_1_5/
u ex YU 20 000 e.
Pozdrav slozni brakja sloveni...:vozbud:
Ne...nemojte!Nikako nemojte :nenene: da imate griza na sovest za vashata odluka!Toa nikako! Vie ste samo del od celokupnata splacina koja sto se slucuva.....
Nisto novo,posebno ili nesto sto ne e vekje videno.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Исчисти ја убаво пушката зошто инструкторите веќе се во Албанија официјално и во Бонд-стил неофицијално.Пред некој ден им стигна и шефот да им влее малку кураж.

N

n/a

Гостин
Исчисти ја убаво пушката зошто инструкторите веќе се во Албанија официјално и во Бонд-стил неофицијално.Пред некој ден им стигна и шефот да им влее малку кураж.
Fala ti brate....:pos2:
Ali ima edno vazno i glavno pravilo:
Ne puka pushkata...tuku rakata.
A Djurishliite...tradicionalno dobro se spravuvaat. :vozbud:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Само немој после да испадне онаа:"Р`џавом курцу и длаке сметају".:)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Srbi ...nato zlikovci ako im e mame im ebem ...a Cento , Ace ciganot , a branko Postarot ... eve im go Kosovo sea ...neka crknat kopilinjata muaaahahahhahaahahaha

Член од
13 септември 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Луѓе гледајќи ги резултатите од анкетата можам само да кажам алал нека ни е на мислењата.... само што сега засега не се знае ништо... немој да заборавите дека половина од европските земји имаат свое косово а да не заборавиме дека и за нивна несреќа нивните се малку пообразовани од нашите балкански браќа... а тоа доведува до прашање една занимлива работа... во меѓународното право занимливо е тоа што ако нешто се случило некаде и не било протовправно е правно подржано и тотално легитимно во сите наредни случаеви кои се идентични со оној кој е одобрен со премолчување. Така да ако Тони Блер ни ги честита за новите соседи немој да заборавите да му честитате за неговите идни нови соседи ( Ирска ).

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Zatoa i evropa i pogolemiot del od megjunarodnata zaednica ne zaborava da spomene deka kosovo e unikaten slucaj :0
iako smetam deka toa povekje go pravat poradi toa sto rusija go ima na um da go pravi niz bivsite SSSRrepubliki otkako kosovo bi dobilo nezavisnost.

I anonimus ako nesto ja maci Britanija vo mmentov okolu dobivanje gubenje teritorii, toa ne e irska tuku skotska !

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Srbija rece Kosovo je nase 99.
Den denes ne popusta pa citam pred nekoj den se pojavile Vojvoganski pasosi.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Abe sto se zaebavate KOSOVO E SRPSKA SVETA ZEMJA

da se potrgnat malce ovie USA da se dade zeleno svetlo

so kuki i motiki ke go izborat Kosovo chetnicite koi gi ima bar 30 posto.

Ako ne ste znaele Srbija ima jako selo a tie se malce priprosti i im paga mrak na ochi koa ke se napijat sljivovica , dovolno e Ceca u toj moment da naprai edna pesna Kosovo ne daja ga Milane moj i da im straknat zickite na site tie koi bile po ratista 10 tici godini. Ne se zaebavajte najgolemo ratno iskustvo ima Srpskata armija ... racunajte sami od koga vojuvaat prakticno ... pa posle prasujte se dal bi mozele da gi razbijat na Kosovo Sponovite ako za toa dojdat uslovi...

Ne e isto ko so drugite prostori... samo sto sega ne e vreme ama zivi bili pa videli...

Sea Srbija igra na karta da se konsolidira posle site ratovi sankcii bombardiranja da vleze u EU , da napravi ekonomski bum potpomognat od Rusija i dijasporski kapital a Kosovo koa ke dojde vreme .

Vistinski Srbin nikogas nema da se otkaze od Kosovo !

E taka a za nezavisnost ke se prashame

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
aaaaaaaahahahahha

Swe brat so osledniov post definitivno treba da ti napravime postenska marka so tvojot lik :)))))))

ucenite za mekosta na srbija za kosovskoto prasanje po odnos i korelacija na vojvodina traat nekoe vreme vekje...isto kako sto bese za vreme na ucenite na vemeto cvo bosna po odnos na kosovo.. nivnata diplomatska diletantnost gi cinese premnogu dosega..

Nekolkupati me prozva dali imam pasos.. mora da ti kazam deka cvrsto razmisluvam za pasos od nezavisna vojvodina :)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Samo ti razmisluvaj ... sto pocvrsto toa podobro

Kakva be nezavisnost pa uste i na Vojvodina ... i zasto aj u Vojvodina zasto po koj praven osnov

edino moze po referendum ama pak ima zaebancija

tamu tepale paradoksalno pak RADIKALI i ima procentualno poveke Srbi

toa nikad nema se desi

Nisto ne im e povredeno ko pravo , se bunat samo radi finansiite oti se bogati rodna zemja a skoro sve ide u Beograd ama pravno nema mehanizam da se ostvari toa

A za Kosovo ...vidi labuda

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Abe sto se zaebavate KOSOVO E SRPSKA SVETA ZEMJA

da se potrgnat malce ovie USA da se dade zeleno svetlo

so kuki i motiki ke go izborat Kosovo chetnicite koi gi ima bar 30 posto.

Ako ne ste znaele Srbija ima jako selo a tie se malce priprosti i im paga mrak na ochi koa ke se napijat sljivovica , dovolno e Ceca u toj moment da naprai edna pesna Kosovo ne daja ga Milane moj i da im straknat zickite na site tie koi bile po ratista 10 tici godini. Ne se zaebavajte najgolemo ratno iskustvo ima Srpskata armija ... racunajte sami od koga vojuvaat prakticno ... pa posle prasujte se dal bi mozele da gi razbijat na Kosovo Sponovite ako za toa dojdat uslovi...

Ne e isto ko so drugite prostori... samo sto sega ne e vreme ama zivi bili pa videli...

Sea Srbija igra na karta da se konsolidira posle site ratovi sankcii bombardiranja da vleze u EU , da napravi ekonomski bum potpomognat od Rusija i dijasporski kapital a Kosovo koa ke dojde vreme .

Vistinski Srbin nikogas nema da se otkaze od Kosovo !

E taka a za nezavisnost ke se prashame
31 година wanna be филозоф...не си ти крив..дрогите се...:tapp:.

он топик:Косово е СВЕТА ЗЕМЈА...а за тоа српска ке се прашаме.

едит:србин си,затоа со тебе не се мачам...(за оваа тема)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
pravni diletanti slusaj vamu

Eve Vi kaza detevo u kratki crti

a ajs da pojasnam ako se sluci nezavisnost na Kosovo toa e praven presedan kako izvor na megunarodnoto pravo... koj sto nas ke ni se lupne od glava . Nie sme malite Anglija ke prati SASovci ke im jebat mater na Irci i Skoti ako se pobunat nie ke go ispusime u Makedonija.

Zasto eve pravno ke Vi pojasnam

Po sistem na analogija koj ke gi sprechi koaga nastanal izvor za resavanej na prasanja teritorijalni kako ovoj KOSOVO , dakle koj ke gi sprechi Shokovite da baraat otcepuvanje i nezavisnost u Zapadna Makedonija ???

Nikoj ke imaat praven osnov sto do sega go nemale u Megunarodno pravo

Po taa analogia ke trgnat i Bugarite ke recat abe cim vaka daj da pokeneme nasite 300 000 drzavjani vo Makedonia i ke baraat i tie nezavisnost u IStocna Makedonija...

I Makedonceto zbuneto sardisano ke rece mame mu ebam daj bolje ke vlezam u EU preku Bugarija i ke se pise i toj na takov referendum Bugar i taka del po del Makedonija ke ja snema posto ke ima praven MEGUNARODEN OSNOV i mehanizam da se stori toa !

Ostanatoto ke go lapne Grcija posto na site ke im bide preku kur a saakaat EU ke se pripojat samoinicijativno kon Grcija i ete ti .

Zatoa ne se radujte na nezavisno Kosovo ne radi Srbite radi nas i otvaranje na mala vrata moznost za cepenje de fakto i de jure na RM.

Zatoa i RM e u ekonomski kolaps za da se zaslabne duhot i koa ke pocne sve da se rusi ko kula od karti na site preku kur ke si baraat podobro utre vo EU...

Koj misli deka Kosovo nezavisno e OK toj e najgolem neprijatel samiot na sebe i na idninata na svoite deca vo nezavisna Makedonija ... ako ne veruete procitajte malce megunarodno pravo pa ke sfatite

E taka diletanti mili na bato:nenene:

Луѓе гледајќи ги резултатите од анкетата можам само да кажам алал нека ни е на мислењата.... само што сега засега не се знае ништо... немој да заборавите дека половина од европските земји имаат свое косово а да не заборавиме дека и за нивна несреќа нивните се малку пообразовани од нашите балкански браќа... а тоа доведува до прашање една занимлива работа... во меѓународното право занимливо е тоа што ако нешто се случило некаде и не било протовправно е правно подржано и тотално легитимно во сите наредни случаеви кои се идентични со оној кој е одобрен со премолчување. Така да ако Тони Блер ни ги честита за новите соседи немој да заборавите да му честитате за неговите идни нови соседи ( Ирска ).

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Kosovo najverojatno ke se podeli na dva dela. Pogolemiot ke stane nezavisen a pomaliot (srpski) del ke se spoi so Srbija.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Eve Vi kaza detevo u kratki crti

a ajs da pojasnam ako se sluci nezavisnost na Kosovo toa e praven presedan kako izvor na megunarodnoto pravo... koj sto nas ke ni se lupne od glava . Nie sme malite Anglija ke prati SASovci ke im jebat mater na Irci i Skoti ako se pobunat nie ke go ispusime u Makedonija.

Zasto eve pravno ke Vi pojasnam

Po sistem na analogija koj ke gi sprechi koaga nastanal izvor za resavanej na prasanja teritorijalni kako ovoj KOSOVO , dakle koj ke gi sprechi Shokovite da baraat otcepuvanje i nezavisnost u Zapadna Makedonija ???

Nikoj ke imaat praven osnov sto do sega go nemale u Megunarodno pravo

Po taa analogia ke trgnat i Bugarite ke recat abe cim vaka daj da pokeneme nasite 300 000 drzavjani vo Makedonia i ke baraat i tie nezavisnost u IStocna Makedonija...

I Makedonceto zbuneto sardisano ke rece mame mu ebam daj bolje ke vlezam u EU preku Bugarija i ke se pise i toj na takov referendum Bugar i taka del po del Makedonija ke ja snema posto ke ima praven MEGUNARODEN OSNOV i mehanizam da se stori toa !

Ostanatoto ke go lapne Grcija posto na site ke im bide preku kur a saakaat EU ke se pripojat samoinicijativno kon Grcija i ete ti .

Zatoa ne se radujte na nezavisno Kosovo ne radi Srbite radi nas i otvaranje na mala vrata moznost za cepenje de fakto i de jure na RM.

Zatoa i RM e u ekonomski kolaps za da se zaslabne duhot i koa ke pocne sve da se rusi ko kula od karti na site preku kur ke si baraat podobro utre vo EU...

Koj misli deka Kosovo nezavisno e OK toj e najgolem neprijatel samiot na sebe i na idninata na svoite deca vo nezavisna Makedonija ... ako ne veruete procitajte malce megunarodno pravo pa ke sfatite

E taka diletanti mili na bato:nenene:
ок,вака...постот (аборам за овој конкретно) ти е за SWEDEN филозофија...
друго,пошо си србин сигурно си запознаен со тоа што србите им го напраја на косоварите (зборам за цивилите) за време на војната така да,ако ти бараш,и ако мислиш дека треба да се вратат назад србите и да живеат заедно со косоварите...епа шфедо,ме разочара...
соживот помеѓу косовари и срби ке нема НИКОГАШ!!!
ако американциве се глупи и сакат пак војна во регионов..ке ги пуштат внатре србите...и тогаш не се чуди и ако Красниќи со дружинава пука тука...и пак балканов хаос...толку...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom