Можна ли е независност за Косово?

Можна ли е Косово наскоро да добие независнот?

• Вкупно гласачи
    106
Статус
Затворена за нови мислења.

ALKAP0NE

Veni Vidi Vici
Член од
6 август 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
bitno amerika ke propadne....hahaha posle ke treba Branko da gi finansira..peleni...kafetini..socijalna pomosh hahaha :))))))))))))))))

ALKAP0NE

Veni Vidi Vici
Член од
6 август 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
ako kosovo ako bide nezavisno makedonija ke granici so indija

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Најдобро ќе биде да се залагаш за слободен и демократски референдум на Македонците во Пирин.
Извинјавам се за отклонјаването от темата но аз с'м с'гласен за референдум за Пиринска Македонија за да се успокоите. Аз с'м от Благоевград родом и много добре знам какво е самос'знанието на хората там - б'лгарско. :smir: А единственија шанс за С'рбија да запази Косово е ако Русија ги подкрепи но те в момента не са в много изгодна позиција. Според мен ште им б'де трудно срешту САшт и ЕС. Времето ште покаже. . .

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Извинјавам се за отклонјаването от темата но аз с'м с'гласен за референдум за Пиринска Македонија за да се успокоите. Аз с'м от Благоевград родом и много добре знам какво е самос'знанието на хората там - б'лгарско. :smir: А единственија шанс за С'рбија да запази Косово е ако Русија ги подкрепи но те в момента не са в много изгодна позиција. Според мен ште им б'де трудно срешту САшт и ЕС. Времето ште покаже. . .
До пред некоја година кога Македонскиот пасош беше малку попризнат од Бугарскиот таа хора за која кажуваш од Благоевград се декларираше во 90% како Македонска а сега наеднаш го смени мислењето.Зошто е тоа така можеш и самиот да заклучиш.За признавањето на Косово како држава Бугарија изигрува Тројански коњ на САД и ЕУ,зошто е малку посамостална од Србија за разлика од Македонија,сепак сите знаеме дека патот на Бугарија,Грција па нормално и Македонија кон ЕУ води преку Србија.Тоа е факт од кој нема бегање иако за воља на вистината Србите и Бугарите одамна ја имаат поделено Македонија во своите хегемонистички цели на влијание за разлика од Грција која се плаши да го направи тоа затоа што би ризикувала да создаде малку поголема територијална целина населена со Македонци и обединета би можела многу лесно да си побара отцепување со што од Грција би останале само неколку карпи со полуострови.:)

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Наистина б'лгарските политици са за запазване целостта на С'рбија. Но това нјама значение заштото нашата позиција е ништо за ЕС и САшт. А п'тја и на Македонија и С'рбија е к'м приемане в ЕС. А моја дјадо и баба ми и техните с'седи на в'зраст между 70-90 години с'што са с б'лгарско самос'знание а и надали им пука за нјакакви паспорти. Те са македонци и аз с'м македонец но не заштото сме наследници на Александ'р Македонски а заштото сме от македонскија крај на Б'лгарија. Ако на нјакој в Сандански или Благоевград му кажеш че не е б'лгарин надали ште ти се зарадва много.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
До пред некоја година кога Македонскиот пасош беше малку попризнат од Бугарскиот таа хора за која кажуваш од Благоевград се декларираше во 90% како Македонска а сега наеднаш го смени мислењето.Зошто е тоа така можеш и самиот да заклучиш.
Кој кого учи :) која финта

За признавањето на Косово како држава Бугарија изигрува Тројански коњ на САД и ЕУ,зошто е малку посамостална од Србија за разлика од Македонија,сепак сите знаеме дека патот на Бугарија,Грција па нормално и Македонија кон ЕУ води преку Србија.Тоа е факт од кој нема бегање иако за воља на вистината Србите и Бугарите одамна ја имаат поделено Македонија во своите хегемонистички цели на влијание за разлика од Грција која се плаши да го направи тоа затоа што би ризикувала да создаде малку поголема територијална целина населена со Македонци и обединета би можела многу лесно да си побара отцепување со што од Грција би останале само неколку карпи со полуострови.:)
Лол??

Ко прво, свесен си кој ја поделил Македонија, и пак ги сакаш?
Ко второ, update... 21 век, Бугарија, и Грчка веќе СЕ во ЕУ....без Србија. Да не си се збунил нешто?

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Б'лгарија никога не е искала да разделја Македонија а да ја освободи. С'рбија и Г'рција са тези които искат да ви разделјат. Ако искахме Македонија да се разпадне и с'ответно и ние да намажем штехме ли да ви дадем в'ор'жение да размажете албанците?!? Трјабва да разберете че говорим един език и че ние сме ви нај-големите пријатели в целија свјат. А споровете за историјата са глупави заштото Б'лгарија и Македонија имат обшта историја до 1945 когато ви завземат с'рбите.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Б'лгарија никога не е искала да разделја Македонија а да ја освободи. С'рбија и Г'рција са тези които искат да ви разделјат. Ако искахме Македонија да се разпадне и с'ответно и ние да намажем штехме ли да ви дадем в'ор'жение да размажете албанците?!? Трјабва да разберете че говорим един език и че ние сме ви нај-големите пријатели в целија свјат. А споровете за историјата са глупави заштото Б'лгарија и Македонија имат обшта историја до 1945 когато ви завземат с'рбите.
Абе ти доста. Не сакала да раздели Македонија, камо букурешки договор, кој е потписник таму, мајка ми да не е?

Член од
18 јули 2007
Мислења
107
Поени од реакции
0
Е ајде де

што, през Рум'нија и Унгарија пак си в Европа, ама србите и тука са промивали моз'ци. А за времето на војната и грцката блокада, дека пеше патот - през албанија, е ама колку брзо гурате доброто во заборав. Памтите - док сте здраво повезани со србите, ништо добро неке видите. Ово е нихова политика - конфликти кај соседите и манипулисане. Па сите знајат кој спровоцира конфликтот 2001г., шиптаре не су били, то е нај-сигурно.

Член од
18 јули 2007
Мислења
107
Поени од реакции
0
опаа

Ехо РИМЗИ-и погледај добре Букурешткијат договор - там е Б'лгарија от една страна, като победена д'ржава и сите други. Кој дели, ти сега кажувај, а началото на Междус'јузническата е била заради издевателствата на грци и срби над б'лгарите в т.н. "спорна зона", којато е оставена на руски арбитраж. то е вистината. Ако Бугарија не беше јурила срешту србите и грците зарад бугарите во Македонија, сега Егеја и Тракија до Мидија-енос биха били бугарски. Ама брат, брат не храни, ама го брани. за ова мала територија сме загубили всичко. И това ни е обеца на ухото, затова сега сме против всјакакви териториални промени. Косово обаче де факто е независимо (бил сам многу пати там по бизнис), де јуре - не, ама ке биде...

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Абе ти доста. Не сакала да раздели Македонија, камо букурешки договор, кој е потписник таму, мајка ми да не е?
И една част да се освободи пак е нешто! Но ти си знаеш твоето. С'с здраве!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Кој кого учи :) која финта

Лол??

Ко прво, свесен си кој ја поделил Македонија, и пак ги сакаш?
Ко второ, update... 21 век, Бугарија, и Грчка веќе СЕ во ЕУ....без Србија. Да не си се збунил нешто?
Тие што ги сакам веќе имаат деца од мене.:)
A Србија ќе влезе во ЕУ пред Македонија и цел Западен Балкан,тоа е неминовен факт иако помалку ми е жал за тоа,пред се оти не ги искористивме шансите што ги имавме или пак нашите влади намерно ги анулираа.Точно дека Бугарија и Грција се веќе во ЕУ но нивниот статус веќе започнува да се маргинализира за разлика од Хрватска која не е во ЕУ ама статусот и се фаворизира токму затоа што ја нема Србија пред себе како природен бедем кон интеграцијата во ЕУ.Значи без Србија во ЕУ џабе ќе бидат сите топорења дека се членки кога од тоа ќе имаат само "ронки" корист.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Otkako Rusija se zalozhi za Kosovo - nema nezavisnost! Kosovo e staveno vo grupata najgorlivi problemi vo svetot zaedno so Iran, Irak, borba za nafta i energensi, itn.

Zatoa pred nekoj den Veton Suroi napishal pismo do chlenovite na shiptarskiot pregovarachki tim da zazemt stav na shto se bidejkji se zbuneti od situacijata i ne znaat shto da pravat. A shto kje bide po izborite vo Noemvri, nikoj ne znae.

Najverojatno kje proglasat nezavisnost ednostrano na 28mi, a sega se dogovaraat kako da nastapat mediski i diplomatski. So toa propagja megjunarodniot sistem vostanoven so Obedinetite Nacii 1945/48 god.

Istovremeno Srbite obelodenija deka imaat tapija na ~60% od teritorijata na Kosovo. Najgolem del od katastraskite podatoci se prefrleni od Prishtina pred da zapochne agresijata na SRJ i se digitalizirani za da mozhe sekoj da gi vidi.

P.S. I ushte eden, za mene interesen podatok: odredena Hatidze Berisha
doktorirala na tema "Narkomanijata i narko- terorizmot na Kosovo i Metohija".

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И покрај се,деновиве читам по некои Српски стручни историски податоци дека историјата како да се менува во корист на Македонија благодареќи и на Косово.На големо се исправаат историските податоци за постоењето и континуитетот на Македонците од овие простори кој со векови биле мета на разни освојувачки походи,преселби,угнетувања,асимилации,тортури и поробувања,се пронаоѓааат Македонски писма кој чмаеле скриени по архивите на големите сили за да се исфорсира тезата дека Македонците се Словени населени на Балканот пред 15 века пропагирана од Грчките власти.Деновиве налетав на нешто што Српските историчари вешто го криеа се до овие години кога соочени со фактот дека ќе го изгубат Косово срамежливо започнаа да објавуваат кој од каде потекнува и кога Албанците и од каде се населени на Балканот.
Таков еден прастар документ е и таканаречената Велесова книга(оргинал пишувана на брезови штици) од кој ви постирам еден извадок,напишан на "непознат јазик",колку тој јазик е непознат пресудете и сами:

Во самиот извадок се споменува "Иде црвената зора" a книгата е пишувана уште пред официјално Словените да го населат Балканот и во долниот дел се споменуваат Грци како посебен народ.

Attachments

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Ако нешто ни значи експертско мислење и анализа,
’’Поделбата на Косово може да предизвика поделба на Македонија, федерализација или нов, порадикален Охридски договор, вели професор Владо Поповски, ..’’
....Дневник

Јас сум помалку скептична за вакви хипотези и претпоставки- никогаш не знаеме што може да се случи за година или пет, и кои се интересите и што навистина големите сили спремаат, но она што ме загрижува е она непишано правило по кое секогаш кога нешто големо и проблематично се спрема, да прво се пушти патка меѓу народот-како оваа за поделба на Косово, и да се види како народот ќе реагира.

И за да убрзаме на рефлекси- да заборавиме на Љубчо и гранати, и да се слушне нашето мислење за ова, сакав да го извадам ова на аџик.:)
Да научиме од Грците, они се шампиони во џева кревање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom