Можете ли да го прочитате ова ?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Хах, го прочитав како од шала!

Абе кој си знае добро англиски, без проблем ќе го прочита :pipi:

aLeKsAnDaR-aKi

The Duke
Член од
29 октомври 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
да да на прв поглед тешко, ама кога ќе почнеш зборовите сами доаѓаат и сега тоа значи дека сум чуден хехехе ...не е баш добар показател овој тест

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Има некоја логика:) jako e :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Интересно истражување на Кембриџ универзитот, со пример -:)
Услов нормално, да знаете англиски. Take a Look at this...

Fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too.

Cna yuo raed tihs? Olny 55% of plepoe can.

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you cn sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!
Сеа коа ке размислам малце,фактички не треба да се фалиме дека може да прочитаме,пошто со тоа докашуваме дека одредени работи ги читаме напамет,и мозокот не се труди да ги чита(не ја врши потребната работа),паметен човек,т.е. поинтелегентен од нас,треба да има проблем читајќи го ова,пошто тој е способен да чита чита.
Не да мавне напамет (шаблонски).
Мое мислење.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Или интелегентен мозок одма може да ги дешифрира комбинацииве на буквите и да свати за шо збор се работи

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
па лесно се читаше, а искрено, на прв поглед не очекував да бидам способна! ама ете, зборовиве сами ми идеа.. по инерција..ME TOO е ај побркај ги овие а?!?!НАКУ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ГОРЕНАВЕДЕНОВО

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
ha ha ha itneresting, itneresting jsut i was aamazed how i mkae it srtange barain inst'

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
ја не знам што да изкоментирам...дека се чита лесно, тоа да, ама шо е работава...или испитанициве на факултетов биле екстремно глупи, па само 55% се снашле...или нашава нација е ИЗВОНРЕДНА...:):):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom