M
Mr.InF3ction
Гостин
А како да го вратам ресајкал бин
идеш run>gpedit.msc >Administrative tools> Desktop>Remove recycle bin from desktop> i pravis Disable
А како да го вратам ресајкал бин
Бидејќи овој процес бара едитирање на Регистерот, како и секогаш најпрво направете бекап на System.dat и User.dat, кои се сокриени во Windows директориумот.А како да го вратам ресајкал бин
Поврзан си со други компјутери во мрежа (дека ова важи само за компјутерите во мрежа поврзани меѓусебе) ?6. Играјте си со компјутерите во мрежата. Значи ако сте поврзани меѓусебе.
Во "cmd" внесете "Net view"
Ова ги покажува сите компјутери во мрежата. Кога ќе ја најдете "жртвата" запишете го името на компјутерот. Би требало да изгледа нешто како:
//045kajgana-05
Потоа може да го исклучите,да го рестартирате или да поставите тајмер за исклучување и сето ова да биде проследено со одреден коментар.На пример:
shutdown -m //Името на комп. -Исклучување на компјутерот
shutdown -m -c "те заебав" //Името на комп. -Исклучување на компјутерот со коментар
shutdown -l //Името на комп. -Log out на јузерот.
shutdown -r //Името на комп. -рестарт на компјутерот
итн.
kako da go storam ova?
ај ако мозе вака малце попросто ова објаснето плс10.Заклучување на одреден фолдер без никаков програм само со код.
cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%==password goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End
Значи копирајте го кодов во notepad и во линијата каде што пишува
if NOT %pass%==password goto FAIL
зборот password сменете го во кој сакате збор кој и нели ќе биде пасвордот за фолдерот.Зачувајте го како .bat и All Files.
Ќе добиете .bat фајл.Стартувајте го. Ќе ви се отвори заклучениот фолдер.Ставете ги фајловите внатре. Oткако ќе завршите и ќе сакате да го заклучите фолдерот кликнете двапати на .bat фајлот кој претходно го креиравте.Следува прашање дали сакате да го заклучите и внесете "Y"(тоа значи дека се заклучува.Кога ќе сакате да го отклучите фолдерот кликнете 2пати на .bat фајлот,ќе биде побаран пасвордот,внесете го,и....Voila
lelele brat alal da ti e
me spasi
mislam brat mi mi cacka po folderi
imav folder lock
ama koa smeniv antivirus
ne mi go primaes
mi go javuvase ko virus
fala ti
НАЈПРОСТО > симни ја програмава и шибај :wink:ај ако мозе вака малце попросто ова објаснето плс
Па alt+ tab е тоа што мислам дека го барашДа не има некоја финта (т.е. може има и шорткат на тастатурата ама јас сум мутава и не гледам), кога на пример јас немам маус и некој ќе ми пише на мсн и прозорецот е мал. Има некој шорткат од тастатура да го зголемам прозорецот, maximize?
Таа бара да го максимизира т.е на цел екран ако сваќаш.Па alt+ tab е тоа што мислам дека го бараш
Не не, тоа е за шетање помеѓу прозорци, на пример ако имам мсн, мозила, медиа плеер и да шетам меѓу нив кога ми се минимизирани. Јас барам да максимизирам прозорец просто кажано
aj ako moze ova program4evo da mi akes kako rab tocno falaНАЈПРОСТО > симни ја програмава и шибај :wink:
Да да ова ке ми треба фала зш додека да ми се изгаси компјутерот помине 1 саат!!:salut:Brz Shutdown na pc
1.desen klik i new shortcut potoa pisuvas
"shutdown -s -t 04 -c" za isklucuvanje
se isklucuva za 4 sekundi
se nadevam deka ke vi pomogne :baeh:
P.S: bez navodnici