Моделарство

С

сашенко

Гостин
Од каде се снабдувате со материјал? На тие дрвцата мислам.Купувате некаде или од дома што имате такви материјали сечете?

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Започнав нов проект со трска.

Се е трска освен нападната ивица кој е 1х1.5мм балза, накосена 45степена.

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
...

Ќе изработам нов панел, од овој не сум баш задоволен. Сега-засега се зафатив со изработка на трупот, па ќе почека некој ден крилото.

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Нешто повеќе за трупот и новиот среден панел од крилото.

Штета шо толку малце моделарска активност има по форумов. Очекував поќе интерес и активност, ама ко шо велиме во Битола, ТО Е! :)

Член од
17 ноември 2011
Мислења
25
Поени од реакции
29
Јаки се моделиве... ама немате ништо RC стаено. Ја имам еден модел дома , да го дотерам малце и ке ставам слики... :D

B

Black Guard

Гостин
Јаки се моделиве... ама немате ништо RC стаено. Ја имам еден модел дома , да го дотерам малце и ке ставам слики... :D
Можеш да го модифицираш,ја имам далечинско на инфраред имав хеликоптер РЦ али го подарив па далечинскиот управувач го чувам онака.

Член од
17 ноември 2011
Мислења
25
Поени од реакции
29
Greshno si me razbral... Imam cel model sose 3 kanalna stanica (dalinsko) samo skrseno mu e kriloto... Kako i da e fala na pomosh:)

B

Black Guard

Гостин
Имам и книга за правење модел Сокол,издадена од битола тој е на радио бранови и се спремам полека да го правам али сакам и малку акцелерација ракетна од канистри со фосфор и рѓа а може и нешто ракетно гориво..би било тоа мислам добар тјун ап??

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Имам и книга за правење модел Сокол,издадена од битола тој е на радио бранови и се спремам полека да го правам али сакам и малку акцелерација ракетна од канистри со фосфор и рѓа а може и нешто ракетно гориво..би било тоа мислам добар тјун ап??
.....lagnsam, полецка....................со фосфорот, рѓата и нешто ракетно гориво..;).. а што е тоа ракетно гориво...??????.:unsure:

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Изгуглај "Jetex powered model aircraft" и ќе видиш дека многу, многу повеќе од тјун-ап е цела таа работа.
А за на двоканален РК Сокол модел, тоа ти е како да ставаш неонки на машина за сечење дрва. Слободнолетачките едрилици се правата намена за то. :)
А и доста импресивно изгледаат во лет. Здравје боже ќе напраам и еден таков некој ден, ако начекам Jetex мотор.
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 20:10 ---
Не ме сваќај погрешно, јас те охрабрувам да почниш со работа - само не оди директно на голем проект почни пополека. Баш би ми било драго да знам дека има уште моделари на форумот.

А за книгата од Битола, батали ја и земи си ја Peanut power од Bill Hannan. Не велам дека не чини, само велам дека оваа од Бил ќе те научи како вистински да правиш модели, импровизираш и дизајнираш твој модел итоа да лета. Барем мене ми послужи.

Kajgana Shop

На врв Bottom