Моамер Гадафи убиен!

M

.:makedonec:.

Гостин
и овај норвежанецот беше христијанин, па ги скина таму колку деца ни криви ни должни. фундаментализмот во никоја вера не е добар и не носи ништо добро.
колку ние христијаните сме добри да ги прашаме босанците, тие од прва рака знаат.
да ги прашаме кинезите колку јапонците беа цивилизирани за време на окупацијата.
примери колку да сакаш.
ама нема врска со тоа муабетот, работата е со интервенциите на нато под закрила на демократијата, мешање во внатрешни работи на други држави посебно на оние кои имаат нафта или им се важни од друг интерес без разлика, а во други не. да не мешаме тука муслимани и христијани. како си врват сега христијаните во египет после демократизацијата???
Епа ако веќе сакаш да знаеш Андрес Брејвик ги уби тие луѓе таму во Норвешка во знак на револт од тоа што неговата држава беше вмешана во нападите на други суверени држави како СР Југославија 1999, Ирак 1991, Авганистан 2001 итн ..... до душа очигледно е дека човекот беше мрднат 99 % али па така им се стое и на американците некој таков да им напраи во сред Вашингтон или пак на Французите кои што мислам дека се нај агресивни али најмалку го кркаат (во поглед на човечки жртви) !
--- надополнето: Oct 22, 2011 10:59 PM ---
Грозно...Страшно..И после ваа кокошкава ќе раскажува прикаски за демократии,човекови права,заштита на животните,ќе се расплаче оти на некое куче накриво му мочало,оти некоја птица си го скршила крилото па немало да може веќе да лета,ќе вика пожарникари оти мачката не можела да се симне од покривот...

Ебати луѓето,ебати.. :notworthy:

Кога го гледав видеово добив желба да видам како она би си поминала кога би им паднала во раце на талибанците.
Стварно брат тие како што се луди и ментално ретардирани ...би и набиле нож у г'с и ќе ја тераат да трча шпринтови на 100 метра .......:pos: :pos: :pos:

S

Sagan

Гостин
Брејвик уби 69 деца и десетина други затоа што сметаше дека Норвешка е премногу толерантна кон муслиманите.
Прочитајте пред да пишете.

М

Мартин`

Гостин
Еве и ново видео (иако со ужас квалитет) како борците за “демократија“ му ставаат гранка во задникот на Гадафи :rolleyes:

Искрено секоја чест за Гадафи иако загина се виде дека навистина ја сака својата држава а не дека ја користи како “перална за пари“ кажете ми кој лидер остана како него до самиот крај со своите војници и го бранеше градот?

Не познавам таков, не е он како Бен Али и останата компанија диктатори кои веднаш откако малце спука летнаа со парите на некое друго место.. и Гадафи ако сакал можел да избега и ќе живееле 200 Гадафи генерации со тие пари ама не му е до тоа се гледа и ја сака Либија.

Од пустина под негово водство Либија стана модерна држава која со нафтата правеше огромни пари, во изградба беше и водовод кој ќе ја направи Либија и земјоделска земја, но не им одговара тоа на Ротшилд фамилијата зошто Либија би станала важен и брз увозник на храна/овошје за Европа наместо Индија која ја контролира токму Ротшилд фамилијата.

Знаат кај се парите луѓето не е само нафтата има нешто и во храната која сите ја купуваат/конзумираат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Епа ако веќе сакаш да знаеш Андрес Брејвик ги уби тие луѓе таму во Норвешка во знак на револт од тоа што неговата држава беше вмешана во нападите на други суверени држави како СР Југославија 1999, Ирак 1991, Авганистан 2001 итн ..... до душа очигледно е дека човекот беше мрднат 99 % али па така им се стое и на американците некој таков да им напраи во сред Вашингтон или пак на Французите кои што мислам дека се нај агресивни али најмалку го кркаат (во поглед на човечки жртви) !
колку да си знаеш еве го одговорот дека фундаментализмот во сите религии не носи ништо добро, без разлика дали бил мрднат или не.
--- надополнето: Oct 23, 2011 9:59 AM ---
Брејвик уби 69 деца и десетина други затоа што сметаше дека Норвешка е премногу толерантна кон муслиманите.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да знаете само колку луѓе имаат однесено во смрт Гадафи и Асад... САД во споредба со нив се ангели...
Мене ме интересира колку имаат убиено тие двајца и каде??

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Примитивци! Многу набрзо ќе увидат колку им било подобро со Гадафи.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Абе не ви личат овие борциве за човекови права во Либија на овие нашиве борци за човекови права од пред 10 години??? Коа ги масакрираа работниците и слично.. И ние живееме со такви талибанци.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

http://www.facebook.com/notes/sreta-dinic/zasto-je-morao-da-bude-ubijen-gadafi-evo-zasto/249174935134501

Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi ... dolara za isporučenu naftu !!! 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zapretio je ...da će u suprotnom da sklopi međudržavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranja Libije.

Da li je libijski građanin imao razloga da se buni protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije...
Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lep i lagodan život:
- Živeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a ima 14 miliona registrovanih automobila,
- Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mesečnu stipendiju od 2300 dolara,
- U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez kamata. - Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas.
- Ako hoćete da kupite auto, vi dajete 20-30% od cene, a ostalo dotira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo besplatna, 10kg hleba košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.
- Libijci ne idu da rade po belom svetu jer za to nemaju potrebe. U Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto zato što nije mogao vratiti kredit, što nije redak slučaj po ovim takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju a koje Srbija teži da sledi.
Iskreno, žalim Libijski narod jer će se pretvoriti u najamnu radnu snagu, radiće za 100 dolara i gde će im ove povlastice biti sve ukinute, a o lagodnom životu kakav su živeli moći će samo da sanjaju...

Par činjenica o životu u Libiji pod Gadafijem:
- beskamatni krediti;
- u toku studiranja prima se prosečna plata za to zanimanje,
- ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta, država plaća kao da radiš u struci,
- po stupanju u bračnu zajednicu, država poklanja stan ili kuću,
- kupovina vozila po fabričkoj ceni,
- nikome ne duguju ni centa,
- Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara!!!
- besplatno zdravstvo (medicinska sestra na svakog pacijenta) i obrazovanje,
- 25% ljudi visoko obrazovano.

Ми се допаѓа
· Сподели

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.088
Мене ме интересира колку имаат убиено тие двајца и каде??
Гадафи отворено поддржуваше терористички организации во Европа. Резултат на тоа се илјадници мртви низ Европа, особено во С. Ирска.
Беше во воен судир со САД. Војуваше со Египет и Чад. Имаше испратено војска да се бори против Танзанија (во војната со Уганда).
Учествуваше во еден од најголемите геноциди во светот, геноцидот во Етиопија.

Асад е релативно млад, но татко му и фамилијата се одговорни за смртта на 40 000 Сиријци.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Знаат кај се парите луѓето не е само нафтата има нешто и во храната која сите ја купуваат/конзумираат.
Швајцарските обвинители пристигнаа во Либија да и помогнат на новата власт да ги замрзе фондовите на Гадафи ставени во швајцарските банки. Се работи за 400 милиони долари, но обвинителите мислат дека тоа е само мал дел од парите што Гадафи ги тргнал на страна. Се смета дека ставил 80 МИЛИЈАРДИ долари на сстрана во северно-африканските земји.

Инаку Швајцарците многу го мрзеа Гадафи бидејќи знаеше дека нема тајност во банкарството т.е. дека Швајцарија отчукува кој, што, како и колку, и ги дупеше со мали влогови за да ги покрие големите во други земји. Изгледа тие сами се понудиле да дојдат во Либија.
Prosecutors fly to Libya to freeze Gaddafi's Swiss assets

http://www.independent.co.uk/news/business/news/prosecutors-fly-to-libya-to-freeze-gaddafis-swiss-assets-2374512.html

P.S. Гадафи умре машки, тие што го бодат пред да го убијат се оцрнети во цел свет засекогаш.

M

.:makedonec:.

Гостин
Toа е друго точно е и тоа али тоа друг дел пошто иначе он бил крстоносец ....а имаше и дел кај што каживање дека жалел бидејки во 1999 неговата држава била дел од земјите што ја нападнаа СР Југославија ....!
--- надополнето: Oct 23, 2011 5:18 PM ---
http://www.facebook.com/notes/sreta-dinic/zasto-je-morao-da-bude-ubijen-gadafi-evo-zasto/249174935134501

Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi ... dolara za isporučenu naftu !!! 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zapretio je ...da će u suprotnom da sklopi međudržavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranja Libije.

Da li je libijski građanin imao razloga da se buni protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije...
Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lep i lagodan život:
- Živeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a ima 14 miliona registrovanih automobila,
- Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mesečnu stipendiju od 2300 dolara,
- U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez kamata. - Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas.
- Ako hoćete da kupite auto, vi dajete 20-30% od cene, a ostalo dotira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo besplatna, 10kg hleba košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.
- Libijci ne idu da rade po belom svetu jer za to nemaju potrebe. U Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto zato što nije mogao vratiti kredit, što nije redak slučaj po ovim takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju a koje Srbija teži da sledi.
Iskreno, žalim Libijski narod jer će se pretvoriti u najamnu radnu snagu, radiće za 100 dolara i gde će im ove povlastice biti sve ukinute, a o lagodnom životu kakav su živeli moći će samo da sanjaju...

Par činjenica o životu u Libiji pod Gadafijem:
- beskamatni krediti;
- u toku studiranja prima se prosečna plata za to zanimanje,
- ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta, država plaća kao da radiš u struci,
- po stupanju u bračnu zajednicu, država poklanja stan ili kuću,
- kupovina vozila po fabričkoj ceni,
- nikome ne duguju ni centa,
- Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara!!!
- besplatno zdravstvo (medicinska sestra na svakog pacijenta) i obrazovanje,
- 25% ljudi visoko obrazovano.

Ми се допаѓа
· Сподели
Пишувај на македонски јазик ....не се глупирај !

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Гадафи отворено поддржуваше терористички организации во Европа. Резултат на тоа се илјадници мртви низ Европа, особено во С. Ирска.
Беше во воен судир со САД. Војуваше со Египет и Чад. Имаше испратено војска да се бори против Танзанија (во војната со Уганда).
Учествуваше во еден од најголемите геноциди во светот, геноцидот во Етиопија.

Асад е релативно млад, но татко му и фамилијата се одговорни за смртта на 40 000 Сиријци.
Само во Кореја и Виетнам имаат загинато скоро 5 милиони луѓе.Гадафи беше далеку од светец,ама Америка да ја наречиш анѓел е тежок дебилизам.Кога ја гледам Хитлери Клинтон како свршава на смртта на Гадафи ми се повраќа.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.088
Само во Кореја и Виетнам имаат загинато скоро 5 милиони луѓе.Гадафи беше далеку од светец,ама Америка да ја наречиш анѓел е тежок дебилизам.Кога ја гледам Хитлери Клинтон како свршава на смртта на Гадафи ми се повраќа.
Ако гледаме историски наназад, тогаш не само САД, туку сите сили убивале и вршеле масакри.
Споредбата тука е сосем друга. Гадафи поддржуваше убивање цивили, па и геноцид. Не се ни САД светци, ама Гадафи помалку.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.149
Поени од реакции
83.847
Еве и ново видео (иако со ужас квалитет) како борците за “демократија“ му ставаат гранка во задникот на Гадафи :rolleyes:
Meh, веќе видена финта од нашите борци за човекови права ослободени од одговорност во случајот "мавровски работници".
...деј хев л'рнд фром д' бест, него како...

Kajgana Shop

На врв Bottom