Млади надежи на македонскиот ракомет?

Член од
11 август 2017
Мислења
567
Поени од реакции
514
Давид Трајкоски лево крило од РК Прилеп, роден 2005-та година, доста добро напредува последниве две сезони, особено оваа.

Интересен играч е, добра конституција има, висок е за крилен играч и тоа му овозможува да игра како халф.
Карактеристики кои се и тоа како барани во последниве неколку години во ракометот.
Брз е и поседува солидна лепеза на шутеви.

Не би ме чудело да заврши во некој од тимовите кои подобро котираат на табелата во следната сезона.
Против Бутел имаше 5/6, три гола му беа од контри, брз е многу, ланската сезона против Еурофарм Пелистер во Битола и против Вардар дома одигра без грешка, мислам на двата натпревари имаше по 7-8 гола, а беше и меѓу најдобрите стрелци во младинската лига.
Штета што не доби шанса во репрезентација, беше само на поширок список, доста интересен играч е.

Член од
4 март 2017
Мислења
2.265
Поени од реакции
6.560
Против Бутел имаше 5/6, три гола му беа од контри, брз е многу, ланската сезона против Еурофарм Пелистер во Битола и против Вардар дома одигра без грешка, мислам на двата натпревари имаше по 7-8 гола, а беше и меѓу најдобрите стрелци во младинската лига.
Штета што не доби шанса во репрезентација, беше само на поширок список, доста интересен играч е.
Супер игра, го спомна Мојсов во некое интервју пред некоја сезона и од тогаш ми влезе во „списокот“.

Јас го немам видено до сега на ниту еден репрезентативен список, во која возрасна категорија бил на поширок список?

Последно уредено:
Член од
11 август 2017
Мислења
567
Поени од реакции
514
Д
Супер игра, го спомна Мојсов во некое интервју пред некоја сезона и од тогаш ми влезе во „списокот“.

Јас го немам видено до сега на ниту еден репрезентативен список, во која возрасна категорија бил на поширок список?

Член од
4 март 2017
Мислења
2.265
Поени од реакции
6.560
Не сум го видел. Според мене, на долг рок има поголем потенцијал да прерасне во сериозен играч во споредба со Субашевски и Стојановски. Можеби ќе добие предност сега, со оглед на тоа што Стојановски има огромен пад во формата заради неиграњето во Вардар.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.146
Поени од реакции
8.110
овај фудбалер беше едно време..солиден беше незнаев зошто се откажал
а тој на ракомет да ти се префрлил..можи да е надежен..одлично граден- висок, силен
au kakvo mislenje mi lajkna @chef_cook
13 godini prethodno sme go razbirale rakometot :D:D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.738
Поени од реакции
25.156
ti kengur ne si svesen nebiten kolku si, bukvalno aut od se pokje ni tvoite ne te sakaat
bt vozduh... :icon_mrgr: kutriot za mene se sekiral dali sum biten ili ne :oleee:

vo red e peer, mene toa nisto ne mi znaci ama eve ako tebe ti menuva nesto u zivot taka neka bide

Kajgana Shop

На врв Bottom