Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Да. Ти да посакаш некој да присилиш на нешто одвратно и да го повредиш треба да си ментално болен.
Не зборам јас за ментално заостанати луѓе, луѓе со ретардација или одредени синдроми, шизофренија итн.
Другите тоа го прават при здрава СВЕСТ.
Да беше како ти што кажуваш, немаше да одат во затвор, туку во установа за ментално болни.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Не зборам јас за ментално заостанати луѓе, луѓе со ретардација или одредени синдроми, шизофренија итн.
Да беше како ти што кажуваш, немаше да одат во затвор, туку во установа за ментално болни.
Зошто толку омраза во тебе одма да ги казниш или затвориш па луѓето само прават тоа што им е убаво o_O

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ова е парола од протести против дискриминација на силуваните и оправдување на силувачите, го имам опишано во првиот пост на темава, а не некоја реклама.
Кој ги оправдува силувачите?
Не станува збор за силувачите, него за силуваните.
Силувачите се болни, тоа не е проблем. Останатиот дел од приказната е некако нејасен.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
.
Не зборам ни јас за такви луѓе. Мислам дека знаеш што сакам да кажам, затоа те замолувам не ми ги извртувај зборовите.

Претпоставувам дека јас имам здрава свест. На сама помисла на вакво нешто стомакот ми се превртува, не знам каков човек би требало да бидеш за да направиш вакво недело.

Постојат лоши луѓе во светот Вештице. Еве на пример имам запознаено Англичанец кој е силуван од група мажи. Што го прави него и неговите злосторници различни од жените кои се исто така нападнати. И не, јас не би ги пратил во установа за ментално болни.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Не зборам ни јас за такви луѓе. Мислам дека знаеш што сакам да кажам, затоа те замолувам не ми ги извртувај зборовите.

Претпоставувам дека јас имам здрава свест. На сама помисла на вакво нешто стомакот ми се превртува, не знам каков човек би требало да бидеш за да направиш вакво недело.

Постојат лоши луѓе во светот Вештице. Еве на пример имам запознаено Англичанец кој е силуван од група мажи. Што го прави него и неговите злосторници различни од жените кои се исто така нападнати. И не, јас не би ги пратил во установа за ментално болни.
"Постојат лоши луѓе во светот Вештице"
:pos:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Не ти ги превртувам зборовите, само сакам да ти укажам на разликат меѓу ментално здрав и ментално болен човек.
Уште еден мит е дека само жените се силувани, тука секако се согласувам. Јас не ставив ниеден маж зошто многу ретко кој ќе изјави дека бил силуван а камо ли да излезе вака на протест, не можев да најдам слика.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Не ти ги превртувам зборовите, само сакам да ти укажам на разликат меѓу ментално здрав и ментално болен човек.
Уште еден мит е дека само жените се силувани, тука секако се согласувам. Јас не ставив ниеден маж зошто многу ретко кој ќе изјави дека бил силуван а камо ли да излезе вака на протест, не можев да најдам слика.
Сакав да кажам дека ако некој поседува желба да изврши ваков чин, да понижи особа(по мое мислење силувањето освен нанесување повреда е и понижување, деградирање на една личност врз друга) тогаш нешто не е во ред со него. Тие акрепите што се изживуваа врз девојчето од Украина, според тебе тие нормални ли се. При здрава свест ли се? Зарем секој маж е способен такво нешто да направи?

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Сакав да кажам дека ако некој поседува желба да изврши ваков чин, да понижи особа(по мое мислење силувањето освен нанесување повреда е и понижување, деградирање на една личност врз друга) тогаш нешто не е во ред со него. Тие акрепите што се изживуваа врз девојчето од Украина, според тебе тие нормални ли се. При здрава свест ли се? Зарем секој маж е способен такво нешто да направи?
Се при здрава свест ама не е нормално однесувањето. Нешто не е во ред со него во однос на оштеството во кое живее. Јас те разбирам, ама ако кажеш дека тие не го направиле тоа при здрава свест, тогаш им се намалува одговорноста кога ќе одат на суд.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Едно лето на одмор надвор од границите на Македонија,се запознав со една девојка,бомбастична србинка.Се договоривме да се собереме на тераса во хотелот и да пиеме цело друштво.Јас се напраив камен-камен 750мл ракија.Моментот кога се појави беше мн јака,а и цела вечер ме провоцираше со погледи.Пошо сум срамежлив малце јас,тоа ракијата на екс ја дигав цело време.
Одма мислев дека сум добитен,башка и другариве ми дадоа 1.05 коеф за победа.Ама кога останавме у соба сами,нешо како да несакаше.Прво почнав на сила,заклучив и клучот под плакар.Нешто на почетокот се противеше,ама немаше кај да бега,и на крај виде невиде,се подаде.После тоа дојде у Скопје неколку пати.

Ете ова беше нешто најблиску до силување,мада не беше онаа стара класика.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Едно лето на одмор надвор од границите на Македонија,се запознав со една девојка,бомбастична србинка.Се договоривме да се собереме на тераса во хотелот и да пиеме цело друштво.Јас се напраив камен-камен 750мл ракија.Моментот кога се појави беше мн јака,а и цела вечер ме провоцираше со погледи.Пошо сум срамежлив малце јас,тоа ракијата на екс ја дигав цело време.
Одма мислев дека сум добитен,башка и другариве ми дадоа 1.05 коеф за победа.Ама кога останавме у соба сами,нешо како да несакаше.Прво почнав на сила,заклучив и клучот под плакар.Нешто на почетокот се противеше,ама немаше кај да бега,и на крај виде невиде,се подаде.После тоа дојде у Скопје неколку пати.

Боже дете оди избриши си ги трагите од млеко околу устата прво, па после дојди да пишуваш на форум... Србинка, па насила, па немала кај да бега и на крај ти дала, а ти таков бик за расплод, со литар ракија во себе кога си завршил, после три дена на газ си неможел да си седнеш...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:pos:

Клецкаше со 750 мл ракија во тебе?

Партали ја имаш направено...

:)

L

Ligeia

Гостин

Како ти текнало клучот под плакар да го остаиш...јас би под дипличе или саксија...плакар...и така викаш...после кога дојде во Скопје што ти вика а?-Сакам да ме расцф'таш,расцф'таш...рацфтасдкфцас...убави спомени...брао!:D

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Аха ..... љубовна игра.:)
Од кај мотивите за таа игра?
Ама ај да не одиме на долго и на широко, а и мрза ме фаќа...:)
Мотивите?
-желба за доминација, поседување, целосна контрола врз играта, фетиш...
А кои се моивите за силување?Дали се истите? Не заборавај го фактот дека голем дел од силувачите имаат ментални пореметувања, општо се склони кон насилство и најчесто не се способни на нормален начин да добијат секс...

Има разлика другар. Кога сакам да доминирам врз партнерот прво ги истражувам границите до кај смеам да одам и строго се држам до тие граници, а и да незаборавам да напоменам дека тој знае што сакам да му правам и предходно се согласил на истото... додека не е исто ако начекам некое момче во некое темно ќоше и го злоставувам без да сака и нормално притоа да немам граница...

Инаку со задоволство би прифатила Антонио Бандерас да ме силува, ама затоа што јас сакам и под услови кои јас ке ги одберам
(ова се случува во една таква фантазија)

I

Iblis

Гостин
Како ти текнало клучот под плакар да го остаиш...јас би под дипличе или саксија...плакар...и така викаш...после кога дојде во Скопје што ти вика а?-Сакам да ме расцф'таш,расцф'таш...рацфтасдкфцас...убави спомени...брао!:D
расцф'таш сигурно не му кажала, не верувам дека го познавала тој збор, а иначе треба да земам лекции од детено, 750 мл ракија и ја растурил девојката, машла, машала, па памти и детаљи, аплауз.
А да не е било пиво:cautious:

L

Ligeia

Гостин
расцф'таш сигурно не му кажала, не верувам дека го познавала тој збор, а иначе треба да земам лекции од детено, 750 мл ракија и ја растурил девојката, машла, машала, па памти и детаљи, аплауз.
А да не е било пиво:cautious:
Е чуден човек...расцф'таш ти е бугарски сленг.

Kajgana Shop

На врв Bottom