Митарства

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
bog e kriv za sve, na edni im se javil preku pravoslavie, na drugi preku katolicizam, na treti po protestantizam, preku islam, preku bramizami trista i peeset veri i sea site mislat samo oni se u pravo, se samo sa da imaat slobodna volja ljudite, a ovie pa go branat vikaat iame slobodna volja a ke umrat ne po svoja volja ja nezna vise sto se obiduvam da ubeduvam nekogo na kogo ne mu e do toa da svati deka se po negovo da bide, pa dobro aj ima slobodna volja, ama pak ne mozam da letam, ne mozam da stvoram pari nego niz nos ke mi izlezat ako sakam da gi zarabotam.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Prvo te molam nemoj nikogo da zalis zasto na nikoj ne mu treba tvoeto sozaluvanje. Vtoro vistinskiot pat e relativna rabota i e za sekogo razlicen t.e. sekoj sam si go bira patot i toj e za nego vistinski i treto imam cuvstvo deka vo postovive im sudis na onie koi imaat sprotivno mislenje od tebe - nemoj zasto nikoj nema pravo da sudi na nikogo.
I za kraj te molam nemoj da go sfatis ova kako navreda zasto ova e samo objektivno mislenje. Pozdrav.
Точно можеби моето сожалување не им треба но од господ сигурно, Различни се патиштата на едната и апсолутна вистина и само тие можат да се наречат прави патишта а за тие другите „прави патишта‘‘ кај што секој си има свои филозофии на живеење тој пат е индивидуален но не значи дека е вистински, е сега не знам дали мојш да напрајш разлика..а за то дали му судам на некој не би го нарекла судење можеби повеке критикувам со цел да докажам нешто иако сум свесна дека на лугето денес не можиш ништо да им докажиш во секој случај не ми е целта да навредам некого ниту пак јас се чуствувам навредена.Во борбата за вистината Често се прават и грешки, никој не е Совршен.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
da nikoj ne e sovrsen i bog ne e sovrsen zatoa se brani so molcenje, pa sto mozel eden nesovrsen bog (posto nikoj ne e sovrsen neli), da stvori sovrseni sustestva- ne mozel.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
da nikoj ne e sovrsen i bog ne e sovrsen zatoa se brani so molcenje, pa sto mozel eden nesovrsen bog (posto nikoj ne e sovrsen neli), da stvori sovrseni sustestva- ne mozel.
Немој да ме факаш за збор не е совршен човекот а бог е. Ок аку не е совршен од каде еден цел свет и природа и вселена да се одвива во совршена хармонија? ма мака ми стана да објасвам сјебани луге сјебан свет (самите си се сјебале) Гори во пеколот и ти и Ниче и маркс и енгелс и цела сјебана нивна филозофија

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Немој да ме факаш за збор не е совршен човекот а бог е. Ок аку не е совршен од каде еден цел свет и природа и вселена да се одвива во совршена хармонија? ма мака ми стана да објасвам сјебани луге сјебан свет (самите си се сјебале) Гори во пеколот и ти и Ниче и маркс и енгелс и цела сјебана нивна филозофија
sovrsena harmonija??????? Abe site nesreki vo svetot kako vikate sto se, Bozja volja visa sila, od kaj pa sega sovrsena harmonija? kakva sovrsena harmonija, ti si citala nesto istotija, sve vojna do vojna, a baska zemjotresi, cunami, rakovi, leukemii...a bog nisto on sve ostava na nasata slobodna volja... he he...a na ovie sto gi kaza bi gi dodal uste Diogen,Hegesija, Holbah,Volter,Foerbah,Sopenhauer, Vajninger,
Hajdeger, Sioran...i Anton Sandor La Vey so Satanic Bible.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
sovrsena harmonija??????? Abe site nesreki vo svetot kako vikate sto se, Bozja volja visa sila, od kaj pa sega sovrsena harmonija? kakva sovrsena harmonija, ti si citala nesto istotija, sve vojna do vojna, a baska zemjotresi, cunami, rakovi, leukemii...a bog nisto on sve ostava na nasata slobodna volja... he he...a na ovie sto gi kaza bi gi dodal uste Diogen,Hegesija, Holbah,Volter,Foerbah,Sopenhauer, Vajninger,
Hajdeger, Sioran...i Anton Sandor La Vey so Satanic Bible.
ха ха ..фала шо го дополни списокот со сјебаните. Не е секој способен да ја спознае вистината, ти си еден од нив.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
We who are not as others, We - a few outstanding individuals!
Сакам и за нешто што спомна пртходно да напишам... La vey Satanic Bible ??? Значи освен што го мразиш бог го обожуваш сатаната?? На ниедно нормално човечко битие не му е својствено да оди во сојуз со оној кој го мрази и кој сака да го уништи . Дали знајш дека Маркс не бил до таа мерка атеист како што денес тврдат поголемиот број научници .Во сектата во која членувал Маркс тие ја потврдувале својата омраза во бога во кого верувале отворено навредувајки го и обвинувајки го. Тие не го доведувале во прашање неговото постоење туку неговата надмокност. Дали можиш да дефинираш што конкретно застапуваш?
Се извинувам што забегав од темава.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Митарства - Средба со вечноста

Се работи за емисија направена пред 5-6 години одприлика.За еден дечко од Русија на кој што му се има случено едно посебно искуство(како шо кажува и самиот еден од 17сетте луѓе од цел свет на кои им било овозможено истото доживување),всушност како и насловот-"susret sa Vecnoscu".
Содржи одговори на многу прашања што се поставуваат околу христијанството и постоењето на бог и тоа што е правилно а што не и слично.
Само сакам да напоменам неколку работи.
Пожелно е СЕКОЈ да ја погледа емисијава и важно е да се догледа до крај,а не еден клип,и..демек глупости.Сакам да прокоментираме околу емисијава.
http://www.youtube.com/watch#!v=ZJZazBNAN0g&feature=related

Пријатно гледање :smir:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Ја имам гледано одамна. Многу добра емисија. Само не очекувај од форумов некој да ти прави квалитетна дискусија на темава. Одма ќе се појават сега атеистите,и скептиците да те исмејуваат.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ја имам гледано одамна. Многу добра емисија. Само не очекувај од форумов некој да ти прави квалитетна дискусија на темава. Одма ќе се појават сега атеистите,и скептиците да те исмејуваат.
хехе ... а ти ете си ја гледал да кажеше нешто .. да пробаше да издискутираш а не да наведуваш на неквалитетна дискусија ..

патем добро би било некој да напише вовед и да раскаже нешто .. за да може да остане посебна тема .. овака само наведува на мистерија и демек гледајте ќе видите ... религиска промоција ... ќе ја оставам денеска ..

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Хехе, еве јас ќе објаснам на кратко.

Значи вака. Дечково (не ми текнува како се вика) е од Русија, и е еден од 17 луѓе(така вика) во светот што ја виделе вечноста. Што значи тоа. Значи, во еден момент "Умира“ на земјава, или еве попросто, е во клиничка смрт, и во тоа време, доаѓа ангел, го зема, и го прошетува низ рајот и пеколот, и патот до нив. Детално го опишува патот, пеколот и рајот. Одприлика тоа се расправа, меѓутоа препорачувам да го гледате, бидејќи се е објаснето во детали. Е сега, нормално како што спомнав претходно, ако го гледате документарецов со скептицизам, има еден куп простор за исмејување.
Иначе, мојот прадедо, на од мајка ми татко и, татко, Данило се викаше, го има доживеано истово искуство, и јас се запрепастив кога ја гледав емисијава, бидејќи се што имаше прадедоми раскажано за привидението, буквално, до детал, истово го кажува дечково.
Ако се разгори дискусија, ќе ви ја раскажам приказната и за прадедоми.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Како мал дедео ми има расказжувано за Данило...мислам дека станува збор за истиот случај....ќе пробам да си го освежам сеќавањето :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Како мал дедео ми има расказжувано за Данило...мислам дека станува збор за истиот случај....ќе пробам да си го освежам сеќавањето :)
Данило е прадедоми, баш тој за кој што пишував во претходниот пост :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ne go gledav flimov, ama od kratkiot uvod sto go procitav (fala Dee_Jay :smir: ) sakam da komentiram:

Jas, licno, veruvam vo NDE (Near Death Experiences) sto se desavaat nekogas so klinicka smrt. Ali isto taka mislam deka osobata gleda stvari sto se paralelni so nejzinite/negovite veruvanja. Taka da - za hristijani moze ke go vidat Isus, budisti nesto dr itn. Ova ne go kazuvam da se omalovazi znacenjeto na iskustvoto.

Kajgana Shop

На врв Bottom