Минатото и врската

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
не ми пречи,бидејки секој има свое какво такво минато.само што не би сакала да го знам,бидејки е минато и нема допирна точка со мене.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Тоа е некако банално, што има вреска неговото/нејзиното минато со вашата моментална сегашност (зависи од ситуацијата, но во поголем дел нема некое значење) таа особа е моментално со тебе, ти си успеал да бидеш со неа, и ако ти пречело минатото си можел/а да размислиш на време. Од сегашноста неможеш да се вратиш во минатото, ама пак чекориш кон иднината.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
минатото не ми е пречка во врската..со било какво минато јас ке го прифатам таков каков што е затоа што сега се наогаме во сегашноста..поволно би било да знам нешто за неговото минато да и ако тој би сакал и јас истотака би му кажала зашто партнерите не треба ништо да кријат мегусебе..но сепак тоа не е никаков фактор за врската во која сме јас и тој..минатото си е минато..сегашноста си е сегашност:pipi:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Што знам би било пречка минатото ако е ептен забегано болно и такво некое. Инаку ништо друго не би пречело

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Никогаш не ме загрижува минатото на партнерот доколку е минато.Но ако е минато кое он дозволува да влијае на сегашноста и иднината тогаш најнормално ќе ми пречи.Мене ми е важна сегашноста и иднината а за да постои важно е јас да го знам неговото минато.А дали ќе го прифатам или не тоа е веќе друго.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
voopsto ne mi preci sto bilo pominalo sekoj ima minato pa i jas i mnogu normalna rabota i ne gledam pricina zosto ne bi mozela da bidam srekna so decko mi zaradi nasite minata sto zavrsile:toe:

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Никогаш не ме загрижува минатото на партнерот доколку е минато.Но ако е минато кое он дозволува да влијае на сегашноста и иднината тогаш најнормално ќе ми пречи.Мене ми е важна сегашноста и иднината а за да постои важно е јас да го знам неговото минато.А дали ќе го прифатам или не тоа е веќе друго.
Same here!.. Сепак ако вистински го сакам ќе го прифатам таков каков што е..:back:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
ако ме сака ќе ме сака каков што сум
а јас секогаш нејзе ќе ја перцепирам и сакам таква каква што е
ич не ми е гајле дали била светица или грешница, знаеме што е битното:smir:

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Нормално дека ме интересирало што имал пред мене многу ме копка во тој поглед и сакам да сум на чисто со особата со која почнувам врска :pipi:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Ако има сакање доволно нема да има потреба од минатото да ми се меша во сегашноста.Само се разбира да биде во граница на нормалата.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Dali minatoto na vasiot\vasata decko\devojka vi e precka vo vrskata?
I obratno dali vaseto minato mu preci na deckoto\devojkata?
Gi ocekuvam vasite mislenja:tv:

Не ми е никаква пречка и не се плашам затоа што без разлика за чие минато се работи мое или негово, некогаш сакам да "ѕирнам" во него и да извлечам поука. Сепак треба да се искористи на добар начин сето тоа што го има поминато за да можеме заедно да ја подобриме сегашноста. Зашто често се отвараат можности да се повтори истата грешка, ама ако сме научиле нормално дека ќе бидеме чекор напред со искуството.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Работите што некој ги има во минатото не ми се некое мерило и правило за тоа каква личност е, затоа што луѓето се менуваат во сите правци и постојано. Ниту ми пречело минатото на одредена моја девојка, освен кога имало влијание и врз сегашноста.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Kolku pomalku znaes tolku podobro za tebe, no tesko da se zadovolis so malo znaenje za partnerot, sekogas sakas da doznaes nesto poveke. Najmnogu bi mi precelo ako koristel droga vo minatoto ili ako bil nekoj kriminalec, za se drugo mozam da progledam niz prsti.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Ако би му пречело тогаш немаше ни да ми биде дечко. Знае речиси се за мене, а она што не го знае секако треба да остане минато, како и секој друг изминат момент.
И плус, немам некакво криминалистичко досие па да не го знае моето минато. Едноставно, некои работи не заслужуваат беспотребно да им се навраќаш и да губиш драгоцено време од сегашноста за да ги раскажеш.
Пречка би можело да биде ако јас или тој почнеме да ја тупиме со нашите бивши... Е тогаш стварно би ми пречело, барем мене. И тоа е чекор 1 до крај на врската. Премногу податоци не се потребни, нема полза кога веќе тоа поминало. Ако било како што треба, би траело и во сегашноста. :)

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Од минатото само вадам некој поуки инаку го живеам моментот и не дозволувам тој да ме живее мене бидејќи се што се случува е во моментов што било,било сега е убав или неубав спомен и поука за понатаму .А што допрва ќе дојде нетреба да ме загрижува бидејќи животот е за да го живееш на ваков или онаков начин без страв.Секако дека се интересирам за минатото на дечко ми на тој начин се зближувам со него и отркривам многу работи за него но не барам детаљи.Поентата ми беше дека неможе да ми пречи минатото на дечко ми бидејќи и да ми пречи неможам да го изменам и обратно.

Kajgana Shop

На врв Bottom