Милан-Рома, 18.12.10 - 20:45

Кој ќе биде победник?

• Милан

Гласови: 42 58,3%
  • Нерешено

Гласови: 13 18,1%
  • Рома

Гласови: 17 23,6%

• Вкупно гласачи
    72
  • Гласањето е завршено на .

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.346
Поени од реакции
2.237
Ќе биде интересно многу, сепак навивам за Рома на овој натревар :D

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Победа на Милан нормално,тоа што се случувало пред неколку години е заборавено се гледа ваа година..

Член од
17 декември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
1
there is only one team and its Red and Black
AC MILAAAAAAAAAAN
mora pobednicki da ja zavrsat godinata :eek:jea:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
рома има доста проблеми. серџо нема да брани вучко се повреди но затоа има две позитивни страни се враќа рисе и....... КАСЕТИ НЕМА ДА НАСТАПИ :) а среќен би бил ако бориело и менез постигнат голови против милан :) на менез некако му тргна со милан речиси секој меч постигнува гол :) тешко е да се очекува победа но сепак надежта последна умира

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.386
Ќе биде интересно многу, сепак навивам за Рома на овој натревар :D
Сакаш пак изглеа наредна сезона у четврток фудбал да глеаш на канал 5 :pos: :pos:

4-1 конечен, 1 автогол на Бориело по нафрлен корнер од Пирло.

После гол на Ибра од пенал, кој ќе биде направен од Мексес (пошто на лето ќе иде у Милан ) над Робињ.

После Бурдисо ќе напрае црвен за да му ја олесни работата на Милан пошто го избркаја од Интер.

И до крај Милан рутински ќе даде уште два гола а стрелци ќе бидат Пирло од слободен кој ќе го направи МелбергII заш изнервиран што натпреварот е наместен од Силвио и Росела а он дознал тек на полувреме !

И на крај Роналдињо чисто онака куречки ради реда заш му се може ќе им шибне еден за појќе да плаче Пупоне после утакмица !

И Тоти ќе даде гол у 90-та кога Неста ќе се смилува и ќе го пушти да пројде да даде гол но овој ќе сака да испадне за прв пут у живот добар соиграч и ќе му подаде на Бориело, кој да беше добар уште ќе беше у Милан и пошто толку може од толкав гол ќе ја погоди стативата но за среќа за пупоне да плаче помалку топката пак ќе дојде до Тоти кој со сета сила ќе ја забие у гол.

Е да, ќе даде и Адриано гол, но овој пат ќе му биде поништен поради очигледно играње со рака !

Фала на внимание !

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.675
Поени од реакции
22.783
^ :zver: :):):)
Јас очекувам Милан да биде за нијанса подобар и во играта и во резултатот.
Миланезите се во страшна форма, а кај Рома ќе недостасуваат некои играчи, ама ова е дерби и таму моменталната форма нема значење.
Мој тип: Милан 2-1 Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.932
Поени од реакции
8.820
Сакаш пак изглеа наредна сезона у четврток фудбал да глеаш на канал 5 :pos: :pos:

После гол на Ибра од пенал, кој ќе биде направен од Мексес (пошто на лето ќе иде у Милан ) над Робињ.

После Бурдисо ќе напрае црвен за да му ја олесни работата на Милан пошто го избркаја од Интер.

И до крај Милан рутински ќе даде уште два гола а стрелци ќе бидат Пирло од слободен кој ќе го направи МелбергII заш изнервиран што натпреварот е наместен од Силвио и Росела а он дознал тек на полувреме !

И на крај Роналдињо чисто онака куречки ради реда заш му се може ќе им шибне еден за појќе да плаче Пупоне после утакмица !

И Тоти ќе даде гол у 90-та кога Неста ќе се смилува и ќе го пушти да пројде да даде гол но овој ќе сака да испадне за прв пут у живот добар соиграч и ќе му подаде на Бориело, кој да беше добар уште ќе беше у Милан и пошто толку може од толкав гол ќе ја погоди стативата но за среќа за пупоне да плаче помалку топката пак ќе дојде до Тоти кој со сета сила ќе ја забие у гол.

Е да, ќе даде и Адриано гол, но овој пат ќе му биде поништен поради очигледно играње со рака !

Фала на внимание !
ова веројатно си го сонувал:pos::pos:

А Неста на времето многу пати знаел да се "смилува" еднаш кога играше во Лацио на еден натпревар против Рома се смилува дури три пати:pos::pos:

а јас се надевам Боатенг дека ќе го извадат околу 60-та бидејќи само тој може да трча по Менез, останатите се како расипани волва што би рекол Бенитез:pos:

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
се очекува многу интересен натпревар, и двете екипи се соочуваат со големи проблеми, т.е. повреди...

повредени кај Милан се:
Сократис,Тиаго Силва,Огучи Ониеву,Џанлука Замброта,Матеа Фламини,Пипо Инзаги и Александре Пато.

МИЛАН (4-3-2-1)
Кристиан Абиати; Игназио Абате, Алесандро Неста, Даниеле Бонера, Лука Антонини; Џенаро Гатусо ,Андреа Пирло, Масимо Амбросини, Кевин-Принц Боатенг; Златан Ибрахимович, Робињо.
Клупа Марко Амелиа ,Марио Јепес, Масимо Оддо ,Бруно Монтелогно, Кларенс Сидорф ,Родни Страсер, Роналдињо.

Не знам кој се повредените кај Рома, но еве со кој состав би можеле да играт

РОМА (4-4-2)
Дони; Бурдисо, Мексес, Јуан ,Рисе; Симплисио, Де Роси, Бриги, Менез, Бориело, Тоти.

Клупа Сергио, Сисињо, Кастелини, Пизаро, Тадеи, Леандро, Адриано.

Мој тип - 1
конечен резултат 3-1

:)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.932
Поени од реакции
8.820
наш Ранко со затворена формација, без Тоти во нападот само Менез и Бориело... ц ц ц пичка!!!

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

Фала на внимание !
:pos::pos::pos::zver:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
MILAN : Abbiati, Abate, Nesta, Bonera, Antonini, Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Boateng, Ibrahimovic, Robinho.

ROMA : Doni; Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Simplicius, De Rossi, Brighi, Menez, Adriano Borriello.

Kajgana Shop

На врв Bottom