Милан - Јувентус 25.02 [20:45]

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
ЈУВЕНТУС СЕ ВРАЌА !!!

Сакате или не сакате.. ТАМУ КАЈ ШТО МУ Е МЕСТОТО ..

Да не останеш поразен од овие гостувања , Интер, Милан , Рома ,Лазио , Наполи , Удине , еј нарооде !!!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.281
Поени од реакции
14.620
А бидете среќни со резултатов сега пошто ова горе доле беше реално према играта.Може за нијанса Милан подобар ама и 1-1 е фер резултат.А ако збориме за фер судење и помош од судии, ајде да се кладиме и да почнеме да бориме за кого ке има повеќе судиски грешки во нивна корист до крај на првенствово.Ако нема +5 во корист повеќе за Милан, кажи шо сакаш за кладбава тоа добиваш.
Не збориме тука за тоа дали некој ебан фаул отишол на една или на друга страна или некој аут, како не сваќате дека се работи за гол за водство за 2:0!?

И како што му објасни Бобан на Конте, не можеш да ги споредуваш двете работи... голот и офсајд... погледни го клипчето во ваш фан клуб го има...

Не можеш да споредиш поништен гол за водство од 2:0 и досуден офсајд, кој после снимки и пуштање линија може да се пресуди дали е офсајд или не е! Не е исто значењето на двете ситуации, не е иста тежината. Значењето кое со себе носи предност од два гола во дерби е посебна приказна, колку вие да докажувате спротивно... Колку имаш офсајди кои се на линија се судаат или не си судат во зависност од судската проценка во секое коло? Компензација е да исклучат играч на двете екипи во краток временски интервал, но и тука би станало збор за тоа колку кој играч е важен. Не можеш во спорт вака да ги изедначуваш работите и да кежеш еве исто сме сега и на нас ни погрешија нешто.

Саше, не се мачи да објаснуваш работи кои што не идат. Нормално е да си го сакаш клубот и да се трудиш да ги гледаш работите во контекст кој ќе оди во корист на твојот клуб. Но, гледај што пишуваат медиумите по Европа, на крај, погледни што напишаа сите други кои што не се за Милан и Јувентус. Вие треба да си се ситите и да си го дигнете во вис, но не мојте да се трудите да не убедувате дека на крај се се сведува на исто и никој не бил оштетен!

С

сашенко

Гостин
Да ги гледам работите во контекст кој ке оди во корист на мојот клуб? Му предложив да ги броиме грешките на судиите во корист на Милан и на Јувентус до крајот на сезоната.Да видиме кој во италија ја има наклонетоста на судиите стварно.Се слагам дека ова му оди во користн а мојот клуб пошто Милан годинава си доби бааги поклончиња од нив.А ова беше првата утакмица годинава каде Јувентус како така имал корист од погрешна одлука на судии.Може не прва, ама ретки се вакви работи откако искочи тој скандалот од 2006.А не споредував ништо, и голот и офсајдот беа грешки и не би коментирал за тоа јас.Ова што си го пишав си е сосема друга работа, незнам како можеше ваков пост да извадиш како коментар за тоа шо го пишав јас мајке ми...

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Нека провери некој што се напиша за Таљавенто како судија во фан клуб Јуве . Ќе види дека се најлошо за него се зборуваше. Се потврди тоа денес . Ја уништи утакмицата (неговите линиски помошници) . Ако судеше нормален судија со нормални помошници можеше Милан да победи 2,3 -0 А можеше и да биде 2-2 и 2-3 .... Јуве одвај некако собра бод . И немојте да кажете незаслужено . Греота е . Со нормален судија се можеше да се деси. Со овој ебиветар и помошници идиоти толку. 1-1 . До сега е изедначено. Кој сака титула ќе треба да победува до крај.

С

сашенко

Гостин
Да се надоврзам.Гајле ми е мене дали компензирал или не судијава, и така се избрука до максимум.И уште еднаш да ја повторам веста на денот.БЕВТЕ ОШТЕТЕНИ и у курац со тоа.Да ви давав редни бројчиња на сите што рековте дека ни е тешко да го признаеме ова ти ке беше во двоцифрените бато.А милион пати повторив и ми се смачи веќе.Бевте оштетени и требаше да тепате.Ама нема смисла фан на Милан да ми збори за помош од судии пошто вие го имате на тони повеќе од нас тоа од 2006 навака...

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Да се надоврзам.Гајле ми е мене дали компензирал или не судијава, и така се избрука до максимум.И уште еднаш да ја повторам веста на денот.БЕВТЕ ОШТЕТЕНИ и у курац со тоа.Да ви давав редни бројчиња на сите што рековте дека ни е тешко да го признаеме ова ти ке беше во двоцифрените бато.А милион пати повторив и ми се смачи веќе.Бевте оштетени и требаше да тепате.Ама нема смисла фан на Милан да ми збори за помош од судии пошто вие го имате на тони повеќе од нас тоа од 2006 навака...
Грешка си...Милан и на двата фронта бил оштетуван и тоа многу,и во Европа и во Италија.Постојат ретки исклучоци што биле во наша полза,а тоа се негде 2-3 макс. ;)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.281
Поени од реакции
14.620
Мирен, Саше, не се нервирај бе... :)

С

сашенко

Гостин
Грешка си...Милан и на двата фронта бил оштетуван и тоа многу,и во Европа и во Италија.Постојат ретки исклучоци што биле во наша полза,а тоа се негде 2-3 макс. ;)
2-3 максимум? Па да ако броиш вака::pos:
  1. Пеналите
  2. Картоните
  3. Офсајдите
СЕ ШАЛАМ (нормално).Во однос на Јуве беше тоа иначе, не на сите фронтови за Милан.А и не сте само вие во таа статистика пред нас.Од 2006 ние сме тимот против кого не е грев за судија згреши.Фрчеа на сите страни пенали и картони против Јуве али еве преживеавме изгуркавме некако и дојдовме до шанса за борба за титуалта и еве една ваква работа и одма удрија по нас.Како дежурни виновници да сме во калчово ние.А големите тимови увек биле фаворизирани и тоа не само во калчото туку и во сите лиги.Јуве ја загуби таа привилегија и со тоа Милан е каде каде во корист повеќе од нас од судиите.Така да смешно ми е да се жали сеа некој.Нашите маки само ние си ги знаеме.Низ што се требаше да мине Јуве за да изгради пак асален тим.Ама ајде, простено им е :pos:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Исто е (двата тима беа оштетени), ама не е исто (зошто едниот тим оштетен за водсвтво од 2-0 во 25 мин. а другиот за израмнување во 75 мислам)....

Црвен требаше за нокаутот што му беше даден на Бориело, чист црвен за играчот на Јуве..и уште еден требаше, за старт 5 мин после тој, жут што доби.

Миланезите многу кукаат, разбирам поништен гол (кој ќе го сменеше текот на натпреварот)....ама пак, да беа кадарни, како што ги прават фановите на форумов, ќе брцнеа пак гол...ама тие во второ паднаа...јаката средина на Јувентус се покажа и доминираа во вториот дел, кои патем треба да бидат среќни со нерешен резултат, зошто да беше 2-0 резултат во 25 мин. тежок плен ќе беше за Јуве нерешен, камоли победа.

П.С. Зошто сите го ругате Таљавенто, кога линискиот изиграваше примадона на аут линија, наместо да признае гол. ТОА КО*ИЛЕ Е КРИВО!!!!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.071
Поени од реакции
45.891
И Таљавенто е крив, он е главен судија а он веќе покажа кон центарот за да подоцна се реши да го послуша линискиот. Под дифолт не мора тоа да го направи, може да верува и на она што самиот го видел без разлика што имаше лош агол, и тој агол беше доволен за да се уочи дека е чист гол бидејќи и самиот Буфон беше влезен во голот, затоа и првично си покажа типот кон центарот за да подоцна испадне класична пичка, односно, малечок, минорен судија кој дефакто не го заслужуе знакот на ФИФА.

Фрла кал овој преседан не само на ова дерби туку и на целото калчо, последен пат ваков преседански потег од првенствава други не памтам, значи зборам за меч со вакво значење инаку нормално е дека насекаде се дешаваат малоумни судиски одлуки. Ова едноставно не смееше да се дозволи денес, односно вчера, не смееше.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јасно ми е мене дека покажа на центар, јасно ми е дека требаше да си го послуша својот вид, ама ако можеш да видиш, тој погледна одма кон линискиот...а тој беше до корнер знаменце...и мирен ко да медитира типот...и затоа продолжи со игра....што ќе се случеше, да си го послушаше инстиктот а да беше грешка...ќе го изедеа, како тоа он си носи одллуки на своја рака...а линискиот не реагирал. Јасно ми е дека е оштетен, се солгасувам дека треба бесилка..али повеќе за линискиот него за Таљавенто...

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Еве ви уште еден непризнаен гол и шо сега,светот се сруши.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Ама не, ова се судиски грешки и нема никакви теории на заговор а Јуве се местачите!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.071
Поени од реакции
45.891
Јасно ми е мене дека покажа на центар, јасно ми е дека требаше да си го послуша својот вид, ама ако можеш да видиш, тој погледна одма кон линискиот...а тој беше до корнер знаменце...и мирен ко да медитира типот...и затоа продолжи со игра....што ќе се случеше, да си го послушаше инстиктот а да беше грешка...ќе го изедеа, како тоа он си носи одллуки на своја рака...а линискиот не реагирал. Јасно ми е дека е оштетен, се солгасувам дека треба бесилка..али повеќе за линискиот него за Таљавенто...
Епа тоа е разликата од еден судија и друг судија, затоа има големи судии и малечки, минорни ... ко Таљавенто кој е преценет од страна на италијанците, сме биле сведоци во многу наврати кога главниот не се согласил со она што го санкционирал линискиот.
А за линискиот ноу комент, и он у пакет со Таљавенто суди и во ЛШ и на ЕП и на СП, со знакот на ФИФА е, аголот беше преидеален за него, не е изводливо судија од било кое големо првенство ова да не го види, не само што аголот беше одличен, туку и Буфон беше влезен у гол што е доволно за судијата да укапира каде е и топката.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Епа тоа е разликата од еден судија и друг судија, затоа има големи судии и малечки, минорни ... ко Таљавенто кој е преценет од страна на италијанците, сме биле сведоци во многу наврати кога главниот не се согласил со она што го санкционирал линискиот.
А за линискиот ноу комент, и он у пакет со Таљавенто суди и во ЛШ и на ЕП и на СП, со знакот на ФИФА е, аголот беше преидеален за него, не е изводливо судија од било кое големо првенство ова да не го види, не само што аголот беше одличен, туку и Буфон беше влезен у гол што е доволно за судијата да укапира каде е и топката.
Го имаше Италија легендарниот, човекот со МАДИЊА, да не го именувам, срамота е во овој контекст да се спомне неговото име. Те разбирам што сакаш да кажеш и се согласувам....а за линискиот...ја пуштил за 20 евра Х на пат накај стадион...па решил да си игра играчки...абе куршум за такви, метак и у чело....СРАМОТА се....срамота...многу се нервирам за судски грешки..а уште повеќе кога ги исправаат тие нивни грешки. Ај со голови, добро...ама некогаш и со стартови тактизираат, некој може и кариера да изгуби, зошто типот не видел, па сеа ќе тактизира...гоВна се, гоВна....

П.С. Сеа ти го прочитав банерот во потпис што ти е ставен, од смеа се превртев од столче...:pos:(y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom