Милан - Јувентус 25.02 [20:45]

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
25 минута. 2-0 за Милан. Милан во налет а Јувентус не може 2 додавања да врзе на своја половина. И пак исто ќе било зошто Јувентус ќе се врателе.

Ма иди мочај у канта

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Колку е тешко во денешно време да си реален, макар било тоа и за ваква споредна работа. Како некој да ќе дојде и ќе ви ги исече рацете ако признаете дека Милан вечерва беше оштетен, а вие си терате некој свои теории кој немаат никава основа. Јас сум видел тврдоглави луѓе али како вас навивачиве на Јуве немало до сеа. Или тронка познавање од фудбалов немате или намерно терате инат.

Вечерва Милан покажа колку е само ментално силен и без 3ца првотимци без проблем се надигруваше со Јувентус кејф ми е што ги глеам во вакво издание. Ништо страшно што останаа само со бод само на подобро може да биде, играчите се веќе вратени некој потешки утакмици се одиграни полесно ќе биде понатаму. Во второ полувреме Јуветус заслужи при таков резултат од 1-0 да освои бод.

И само какви бисери можеш да прочиташ тука страшно нешто е тоа .. Првенството ќе биде очигчедно интересно до самиот крај.

Само едно ве молам да не сте писнале дека на Милан судиите му помагале. Фала.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.316
1.Шанса?не си сериозен ваљда збориме за директни удари во гол (што претставуваат закана а не голманот што си ги прибира лесно). Никој не те окриви, го негирам твоето тврдење со факти.
2.Те разбрав кај 40 многу јасно, пак не држи вода муабетот дека изиграле тооолку лошо кога добија бод,а изминатите две сезони губеле беаги.
3.Резервен убаво кажано барем Конте може да бира со кој да игра,Алегри нема таква среќа. Тачно дека имаат подобро индивидуалци, ама тимската игра, мотивацијата, спремноста, формата, одморот и катаљарда други фактори решаваат.
Мислам дека ти е јасно што сакам да ти кажам, дека ова не е цвикање плачење туку коментар подкрепен со факти.
.
1. Шанса беше, како настанала не е битно :icon_mrgr:
Убаво напишав дека првите 65 минути Јуве беше хаварија. Ама после тоа направија повеќе шанси од Милан на целиот меч. Истотака, факти ;)
Фановите на Милан викаат демек колку бил слаб Јуве, ама Јуве си иизигра 25 добри минути и си замина непоразен. Многу брзо забораваат дека они во Торино ништо не одиграа. Секој тим може да има слаб меч, а од еден меч неможе да се пресуди кој е кадарен за титула.
2. Верувај дека како во првиве 65 минути, никогаш друг пат не изиграле толку лошо. Денес имаа дсобар сплет на околности, поништен гол, грешно затварање на противникот, и си го искористија тоа. Го умртвија мечот на италијански начин, и на веќе мртвиот Јуве му дадоа шанса да воскресне :D
3. Имаше поголем ростер Конте денеска, тоа е факт. Како што они имаа несреќа со суспензии и повреди денес, така и ние на пример немавме среќа со "невремето" во Италија, па сто дерби средби во 9 дена ги игравме...
Тоа за купот го споменав колку да се знае дека и со резервен состав ги тепавме.
Конте премногу експериментираше денеска, али тоа е негова грешка, неможе да се спореди со фалењето на некои играчи во составот на Милан.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Првата во Торино играа и Касано и Ибра и Боатенг и Неста.

Милан ај шо изгуби изгуби туку вкупно имаа 4 шута од кои 1 во рамки на гол.

Сакате да ве потсетам со клипче или со торентче ?

С

сашенко

Гостин
Жути, Милан беше оштетен бато, избриши си ги солзите еве ти признававам:pos:.Али кажи ми само те молам каде у курац прочита некој да рече дека не бил оштетен а?Каде ги читате тие мислења за кои често коментирате а никој освен вас не ги гледа? Невозможни сте, мајке ми.Пред утакмицата ние сме го правеле Барзаљи бољи од Т.Силва а никој такво нешто од нашите не рече, после незнам таму кого сме правеле појак од некој од играчите на Милан и повторно никој такво нешто не рече.Сега еве не сме признале дека Милан бил оштетен :tapp:, а кога падна голот и после тоа сите рекоа дека било гол али имало штета и на двете страни, АЛИ ДА МИЛАН БЕА ПОВЕЌЕ ОШТЕТЕНИ.Вака така пак на крај испадна дека од ваша страна биле тие плачипичките кои ги спомнувавте пред утакмицава.....Дај ми линк и те молам демантирај ме, врска немате што зборите...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Како фан на Јуве си кажувам дека ова беше најочајната утакмица и игра на Јуве, кажав и претходно дека ја згреши Конте формацијата излезе со 3-5-2 тоа беше рамно на самоубиство од причини што робињо и пато и емануелсон правеа контри опасни.. Језда јуве тепаше во купот со оваа формација АЛИ тогаш играше Ибра, им ја успоруваше контрата и СЕ одеше преку него и одбраната на јуве само него ќе го затвореше и 80% завршена работа, но сега кога ибра не играше дефинитивно милан подобри беа, ја не видов шанса некоја сто процентна на Јуве освен Кваљарела од 5 метри кога шутна во Абијати, што се тиче до резултатот требаше 2-2 да биде (голот на мунтари и на матри што му свирнаа офсајд) ..

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
ve spasi taljavento,ama tek pocnuva sampionatot..sampioni najlmaku so +6 bodovi ..
Kaj bese toj famozen posed na topka so Milan B !!!!
Toj Kielini samo koga ne igra Ibra se kurci,(vo kup duelot trgna kaj sudite da place)
Pirlo whoooo!!!!

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
@Сашенко можеш мислењата да ги најдеш во темава, немам намера да барам најсериозно. Ретко некој од вас кој признава дека Милан е оштетен него си додавате дека спорната ситуаиција на Матри за поништениот гол како демек е компензација за чистиот гол на Суљо и као све е во најдобар ред, епа не е друже, далеку е од се најдобро .. немам потреба да се објаснувам и убедувам како што кажав при резултат од 1-0 на полувреме Јуве во вториот дел од утакмицата си заслужи да не си иде дома поразен тоа и се случи. Јас сум само среќен што глеам еден ваков Милан, ментално јак со победнички дух и кај некој играчи што сум ги хејтал и сум ги плукал можам да кажам дека играат супер и формата им е на ниво. Со толку отпадоци собрани во тимов и со толку малку потрошени пари боље од тимов неможам да очекуем ова е максимумот и репер дека не е се до стотиците милиони дека треба да се има и идеја нешто што Милан моментално го отсликуваво светот на фудбалот само малкумина го гледаат тој факт. ;)

Ајт поздрав сеа па се читаме за реваншот од полуфиналето во купот.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Никој не може да претпостави како би бил текот на утакмицата.. Можеби 2-0 на полувремето па ќе притиснеа Јуве повеќе и ете Матри голот од офсајд немаше да се свири, па после тој за 1-1 што го даде ќе го дадеше пак и ќе беше 2-2 и можеби Видал немаше да добие црвен картон туку Мексес и пенал ќе имаше за Јуве и 2-3 ќе завршеше ... Ова само онака ти го кажувам, бидејќи НИКОЈ не може да претпостави како би било, или српски кажано "шта би било кад би било" ...
Го пишав ова во фан клуб Јуве го кажувам и тука ...

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
ех вака со Slide show со Power point презентација, со семинарска, со успорени снимки лесно е да се види ама иди биди судија пред више од 40 000 публика каде што сите галамат има многу гужва пред гол сите во движење топката се движи многу брзо види тогаш што се дешава, како и да е ископензираа убаво судиите со непостоечкиот офсај на Матри, како и да е доста слаба игра од двете екипи, милан дадоа еден гол од поклон, јуве во прво ја имаа најслабата игра во цела сезона, кога влегоа Матри и Пепе доста се подобри играта, бориело има констатно лоша фризура... тоа е тоа

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
1. Шанса беше, како настанала не е битно :icon_mrgr:
Убаво напишав дека првите 65 минути Јуве беше хаварија. Ама после тоа направија повеќе шанси од Милан на целиот меч. Истотака, факти ;)
Фановите на Милан викаат демек колку бил слаб Јуве, ама Јуве си иизигра 25 добри минути и си замина непоразен. Многу брзо забораваат дека они во Торино ништо не одиграа. Секој тим може да има слаб меч, а од еден меч неможе да се пресуди кој е кадарен за титула.
2. Верувај дека како во првиве 65 минути, никогаш друг пат не изиграле толку лошо. Денес имаа дсобар сплет на околности, поништен гол, грешно затварање на противникот, и си го искористија тоа. Го умртвија мечот на италијански начин, и на веќе мртвиот Јуве му дадоа шанса да воскресне :D
3. Имаше поголем ростер Конте денеска, тоа е факт. Како што они имаа несреќа со суспензии и повреди денес, така и ние на пример немавме среќа со "невремето" во Италија, па сто дерби средби во 9 дена ги игравме...
Тоа за купот го споменав колку да се знае дека и со резервен состав ги тепавме.
Конте премногу експериментираше денеска, али тоа е негова грешка, неможе да се спореди со фалењето на некои играчи во составот на Милан.
Само на едно ќе ти реплицирам бидејќи ти повеќе си им реплицирал на другиве фанови што пишуваат одколку на тоа што јас го пипшав.

21.02 Atalanta - Juventus 0:2
24.02 Juventus - Roma 3:0
28.02 Juventus - Udinese 2:1

Ова се 100те дерби средби во 9 дена?
И џабе ќе биде да се обидеш да реплицираш за ова, распоредот на Милан е далеку позгуснат (посебно овој месец) и да не заборавиме дека Милан игра во ЛШ.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Само на едно ќе ти реплицирам бидејќи ти повеќе си им реплицирал на другиве фанови што пишуваат одколку на тоа што јас го пипшав.

21.02 Atalanta - Juventus 0:2
24.02 Juventus - Roma 3:0
28.02 Juventus - Udinese 2:1

Ова се 100те дерби средби во 9 дена?
И џабе ќе биде да се обидеш да реплицираш за ова, распоредот на Милан е далеку позгуснат (посебно овој месец) и да не заборавиме дека Милан игра во ЛШ.
Мислам дека тоа му е пишано за одложената со Наполи што си играше кон средината на Декември. Тука имавме згуснат распоред на дерби мечеви.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
ех вака со Slide show со Power point презентација, со семинарска, со успорени снимки лесно е да се види ама иди биди судија пред више од 40 000 публика каде што сите галамат има многу гужва пред гол сите во движење топката се движи многу брзо види тогаш што се дешава, како и да е ископензираа убаво судиите со непостоечкиот офсај на Матри, како и да е доста слаба игра од двете екипи, милан дадоа еден гол од поклон, јуве во прво ја имаа најслабата игра во цела сезона, кога влегоа Матри и Пепе доста се подобри играта, бориело има констатно лоша фризура... тоа е тоа
Дај нека се затвори темава и секој по свој фан клуб нека си кажува кој требал да победи.Од вакви постови може само да се испоубиеме...

Член од
7 ноември 2008
Мислења
50
Поени од реакции
42
Колку е тешко во денешно време да си реален, макар било тоа и за ваква споредна работа. Како некој да ќе дојде и ќе ви ги исече рацете ако признаете дека Милан вечерва беше оштетен, а вие си терате некој свои теории кој немаат никава основа. Јас сум видел тврдоглави луѓе али како вас навивачиве на Јуве немало до сеа. Или тронка познавање од фудбалов немате или намерно терате инат.

Вечерва Милан покажа колку е само ментално силен и без 3ца првотимци без проблем се надигруваше со Јувентус кејф ми е што ги глеам во вакво издание. Ништо страшно што останаа само со бод само на подобро може да биде, играчите се веќе вратени некој потешки утакмици се одиграни полесно ќе биде понатаму. Во второ полувреме Јуветус заслужи при таков резултат од 1-0 да освои бод.

И само какви бисери можеш да прочиташ тука страшно нешто е тоа .. Првенството ќе биде очигчедно интересно до самиот крај.

Само едно ве молам да не сте писнале дека на Милан судиите му помагале. Фала.
Абе друже што те чуди... каков клуб-такви навивачи ( лешпери :D ) - таков и фудбал играат...
Затоа и не можат да освојот надвор од италија ништо...
Иако има повеке од два часа по завршувањето на натпреварот, на нивната официјална веб страна стои дека Буфон уствари го одбранил ударот на Мунтари, а и тој самиот вели дека е задоволен од арбитражата на судиите...
Ништо ново од нив, историјата се повторува, секогаш во италијанското првенство, во клучни и одлучувачки натпревари добивале помош од судиите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom