Мизогинијата денес

Член од
14 август 2006
Мислења
45.324
Поени од реакции
84.502
da razbirase nesto ke razberese deka zenite imaat dusa.
vaka...
И ти тргна, со цел ум, на некој кој мисли дека жените немаат душа, да му докажуваш дека не е така и дека имате.
...

Може некој стварно мисли дека немате.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653
... мизогенија како презир, гнев, лошотилок и антипатија кон женскиот пол без разлика дали е млада, средна или стара, го има тука на форумот, не мора да пишуваме за светски рамки,
... ете чисто како школски пример го имаме токму коментарот од членот билбо багинс кон членката топол поздрав - кажано е све, да не се надоврзам и со примери кон моја маленкост!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.751
da razbirase nesto ke razberese deka zenite imaat dusa.
vaka...
Navistina me iritira koga nekoj ke kaze deka zenite nemaat dusa. Vo posledno vreme gledam poveke luge kako zboruvaat za toa deka zenite nemaat dusa i navistina me povreduva.
Ti ne si Gospod pa da odreduva koj ima dusa a koj ne. Ok?
Jas imam dusha, jas sum zena, i sum gorda na toa.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Navistina me iritira koga nekoj ke kaze deka zenite nemaat dusa. Vo posledno vreme gledam poveke luge kako zboruvaat za toa deka zenite nemaat dusa i navistina me povreduva.
Да, да. И шпагети чудовиштето постои.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653
...ај ма па ти не се нервирај, не го знаеш берик дека се зеза и помалку провоцира, погледни го новиот аватар и никот тоа укажува сосема спротивно што пишува, за него жената не една туку две души има ;)

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.761
Мизигонијата можам да го прогласам за умрено.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.751
...ај ма па ти не се нервирај, не го знаеш берик дека се зеза и помалку провоцира, погледни го новиот аватар и никот тоа укажува сосема спротивно што пишува, за него жената не една туку две души има ;)
Kako i da e, mislite deka e smesno toa?
Neka se izvini.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653
Kako i da e, mislite deka e smesno toa?
Neka se izvini.
..тој ќе се извини со ,,тргање за коса,, таков е пргав,
мажите имаат простата, ама пак ние немаме, ама ние имаме матка, а пак тие немаат све друго ни е заедничко исто, па и душата, нема потреба да бидеш вознемирена за тоа! :)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.487
Поени од реакции
11.407
Имам огромна почит за Германските жени. Не само затоа што се бели ко сирење и онака баш цицлести (ова не е мизогинија, секоја жена има право и мене да ме тумачи ко секс објект),
туку заради фактот што имаат огромна самоинцијативност.
Не е мизогинија, а ги почитуваш заради тоа што се цицлести? :unsure:
Подобро да не ги почитуваш ако ги почитуваш заради тоа што ги сексуализираш Византиец.
Океј е сексуално да бидеш привлечен од спротивниот пол, ама да изјавиш дека ги почитуваш германските жени заради тоа што се цицлести, хм...не.

Синоним за дечко е девојка, а за девојче е дете. Замисли некој 30 годишен лик 1,90м, 100кг некој да му се обраќа со "дете" или низ муабет да споменува "детето вака и вака" :icon_lol:
Ова е феномен од поново време, порано не паметам да беше случај.
Девојче пример со две родени деца.......не знам, језа е некако:angel:
Не ти е чудно некој да ти се обрати со "девојче"?
Јас те разбирам што сакаш да кажеш, ама некогаш едноставно се случува да не знаеш ништо за мажот/жената на кој сакаш да му се обратиш. Од каде да знам јас дека има +30 години и дека е мажена и дека има две деца? Едноставно младолика изгледа, па си земам за право така да се обратам, понекогаш. Никој до сега не ми земал за зло. А и мене постари ликови ми се имаат обратено со девојче, госпоѓо, сине, снашке.....амм, едноставно не мислам дека имаат лоша намера, кога не ме познаваат.

Меѓу дете и дечко има разлика да, ама често си земам за право на помлади од мене да им се обратам со дете/детенце мило/душо. Дечко многу често го користам, за генерациски приближно со мене, па и за помлади често. М, до сега не сум била погрешно сфатена или прекорена заради тоа. :oops:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Da zaokruzime deka 99% od rudarite se mazi.
Rudarite se vrabotuvaat poradi fizicki kapacitet.
Mazite se fizicki posilni od zenite.

Dali moze da se zakluci deka ova e maska profesija bidejki mazite se prirodno pokompetentni vo nea?

(Zimam rudadi bidejki policija i vojska ke izvadi pogolem haos)

Nekoi raboti se ednostavno takvi kakvi sto se poradi nasata priroda.
Зошто за вработување во полиција/војска физичките тестови се полесни кај жените?
Дали за време на војна, или за време на некаков грабеж/конфликт агресорите ќе им попуштаат на жените, знаејќи дека истите биле привилегирани, и физички послаби од нивните колеги мажи?
Зошто свесно оставаме пропусти во општата безбедност, на сметка популнување на проценти и лечење на нечии комплекси?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.487
Поени од реакции
11.407
Зошто за вработување во полиција/војска физичките тестови се полесни кај жените?
Дали за време на војна, или за време на некаков грабеж/конфликт агресорите ќе им попуштаат на жените, знаејќи дека истите биле привилегирани, и физички послаби од нивните колеги мажи?
Зошто свесно оставаме пропусти во општата безбедност, на сметка популнување на проценти и лечење на нечии комплекси?
Сте се фатиле за физичката сила, како да е тоа единствената особина на добар војник/полицаец. Па не е све во физикусот, менталниот склоп и интелигенцијата и те како имаат улога и во таа професија. Жената не би можела да му парира на физички способен маж во тепачка, без употреба на ладно или огнено оружје, но и те како може да биде еднакво добар стрелец како мажите. И дека може да имаат еднаква желба и жар за борбеност, победа и успех и те како можат. Не може да ги поистоветуваш борбените перформанси со машкоста. Успехот во војна не е резултат на машката сила и храброста, туку на воена тактика, развиена преку обука, учење, вежби. Тоа нема врска со полот.

Да не зборам дека и сите мажи не се еднакво физички спремни. И меѓу нив има физички послаби кои многу лесно може да бидат мета на агресорот.

Али да, можеби физичките перформанси кои се бараат од мажите и жените војници/полицајци, треба да бидат еднакви. Но исто така еднакви треба да бидат и менталните перформанси. Да се постави одреден минимум и секој кој што ги исполнува барањата, да си биде полицаец/војник. Така би се заштитиле од овие глупи муабети дека на жените не им е местото во војна затоа што се физички послаби.

Kajgana Shop

На врв Bottom