Кога се пушти првиот воз после инцидентот. Има наназад видеа, можеш да побараш. Баш побарај колку жени и деца идат во тој воз. Нема ниту едно. Имам впечаток, дека жените и децата се едни те исти кои седат во ничија земја, а оние кои мигрираат се претежно мажи. Значи медиумите можеби лажат, ама има премногу видеа. Види...Не можам да знам што точно се случило и зошто имало такви реакции после таков предлог, на медиуми не можам да верувам, така да не можам добро да ја проценам ситуацијата и да дадам коментар за тоа дали заслужиле таков третман. Сега баш гледав едно видео и се згрозив, гаѓаа по една фамилија. Страшно!
Сепак поентата ми беше да не се користат такви одвратни зборови наменети за сите луѓе, одбивам да верувам дека баш сите заслужија таков третман, а највеќе ме здоболе кога видов детски солзи, срце ми пукна! Кој сака нека биде крив, не оправдувам кога страдаат деца.
И не генерализирам, таман работа, знам дека помеѓу оваа толпа исплашени луѓе, ќе се најде некој разумен со срце.
Ova e isto kako da vikas ,zasto albancite od Kosovo vo '99 ne otidoa vo Bugaria ili vo Grcia ili pak zasto ne primili makedoncite albanski migranti doma,me svakas ??Кратко и јасно: Зошто не одат Израел, Саудиска Арабија и слично?
Тролаат и @puno и @Michelle Aline ...Типично шипо лицемерие. Да се потсетиме само на првиот пост од темава:
http://forum.kajgana.com/threads/Мигрантите-низ-Македонија.78397/
Искрено прашуваш? Кој од троловите што се активни на темава би имал макар и приближно искреност и доблест, за да одговори искрено на твоето прашање...? Па тогаш тие не би биле тролови, туку соговорници во дискусија.Зошто никој не коментира за тоа како беа нападнати, истепани и ограбени дел од емигрантите уште додека ситуацијата беше мирна? Да не заборавиме дека истиот тој џган што е од страната на емигрантите и по кој плукаме, го има и кај нас. Да не ја префрламе топката само кај едните... Не завземам страна! Ми смета генерализирањето.
А што, ако отидеа во Грција или во Бугарија, што ќе им направеа? Сапун? Дај бе лечи се.Ova e isto kako da vikas ,zasto albancite od Kosovo vo '99 ne otidoa vo Bugaria ili vo Grcia ili pak zasto ne primili makedoncite albanski migranti doma,me svakas ??
Ne e isto.Ova e isto kako da vikas ,zasto albancite od Kosovo vo '99 ne otidoa vo Bugaria ili vo Grcia ili pak zasto ne primili makedoncite albanski migranti doma,me svakas ??
Поставив јас повеќе прашања такви, одговор сеуште нема. Не се само Курди во прашање.Пример, сосема легитимно прашање е зошто Курдите не бегаат и се борат до последен човек, и машко и женско?
И јас слично прашав. Ваков одговор добив, за кој мислам дека е прилично реаленКратко и јасно: Зошто не одат Израел, Саудиска Арабија и слично?
А нашиве полицајци не смеат ни да ги пипнат, лоши сме билеНие нема да ги убиеме,а тамо можат како ништо да бидат убиени,ако вака нелегално влезат. Почни да ги стрелаш на граница,па види дали ке смеjaт и помислат да приближат
Баш ме интересира пуно што има да каже во врска со ова.Од кажувањата на мигрантите на видеото очигледно е кој има добар ќар од нив
http://telma.com.mk/vesti/eksluzivna-reportazha-na-telma-golgotata-na-migrantite
E pa prasaj si sebesi ,STO AKO OTIDEA ??,a spored tvojata logika sto barat evropskite zemji da vojuvat vo arapsite zemji,im nosat cveke ?? Pa se ova sto se slucuva e rezultat na evropskite drzavi sto se stacionirani vo bliski istok gi ubivat,gi kradat,e pa togas trpete si gi doma ova vie bumerang,ova e tek pocetok evropa ke se sooci so uste polosa situacia.i nemoj da mislis so emocii,sfakaj gi rabotite kako sto se ,a ne kako sakas tiА што, ако отидеа во Грција или во Бугарија, што ќе им направеа? Сапун? Дај бе лечи се.
Па што кур бараат по твоја логика овие во Европа? Нека одат во КСА, или друга муслиманска земја ебате тоа лицемерот глуп.
Ајде де, да не сакаш да кажеш исто ко што ве искористија вас меѓу другите да направите хаос тука кај нас? Вие сте исто миленичиња на Европа, на сите ли ментори после извесно време вака плукате ?E pa prasaj si sebesi ,STO AKO OTIDEA ??,a spored tvojata logika sto barat evropskite zemji da vojuvat vo arapsite zemji,im nosat cveke ?? Pa se ova sto se slucuva e rezultat na evropskite drzavi sto se stacionirani vo bliski istok gi ubivat,gi kradat,e pa togas trpete si gi doma ova vie bumerang,ova e tek pocetok evropa ke se sooci so uste polosa situacia.i nemoj da mislis so emocii,sfakaj gi rabotite kako sto se ,a ne kako sakas ti