Мигрантите низ Македонија

?

..........

Гостин
А да ми се качиш на к....?
Не ви е првпат избеглици да одбиете на граница, кои бегаат од колење.
Ајде да бевте фашисти јак народ некој, низ историјата ниту една бележана битка, абе п.... сие п....
Тоа е тоа, да ја чуваме државата која не знаеме како ја добивме, не знаеме да ја водиме, и не знаеме кон што сме насочени, од избеглици кои бегаат од колење, од деца кои плачат на граница.
П......
Што се силиш бе мочко? за која држава јадеш гомна ? што си добил ти што водиш ти? за што се сметаш ти во оваа држава? дедоти дошол од кавказ овци да паси тука со сестра му заедно ве створиле вас, затоа сте како чворови во фаците, ти си емигрант во оваа држава, мака ви е дека се муслимани бегалците па сочуствувате со нив вие шиптарето, вашите први логор им направија ги тепаа и ги ограбуваа, кај живееш ти под мантијата на мајка ти? Или ве боли што полека народот во европа ве замрзува смртно вас сечените љубители на педофилот мухамет? ке ве требат како лебарки европјаните се заебани, секоја толеранција има граница, во Германија армијата ги чува бегалците народот(германците) се накурчени живи ке ги запалат, полека полека цел свет виде каква стока сте ти и твоето педофилско племе, ќе ве прават сапун натаму е тргната работава, гневот од глобалните преврти мора некаде да се истури...
прашање на време е кога некој од овие твои козоебачки братучеди ќе направи глупост па уште толку да порасне омразата кон вас, полека полека, ред по ред на крај сапун, нема место за џган како вас во модерниот свет.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Ајде да бевте фашисти јак народ некој, низ историјата ниту една бележана битка, абе п.... сие п....
Тоа е тоа, да ја чуваме државата која не знаеме како ја добивме, не знаеме да ја водиме, и не знаеме кон што сме насочени, од избеглици кои бегаат од колење, од деца кои плачат на граница.
П......
Begat od kolenje da! Ali i Tebe te pustivme preku Granica sirotinjo edna za da sega ni drzes predavanja kolku sme jak Narod i kakvi bitki imame vodeni. Ti koj si simnat od planina sto lecis uste frustracii od tvojte predci. Frustracii koj se vneseni vo tvojot genetski kod. Fustracii na srpska sluga. Vasiot Fashizam ili Veliko Albanizam e samo eftina kopija od onoj na Srbite vo 90ite od koj tolku se zalevte. Ali vistinata e deka bas im zaviduvate na srbite i sakavte da bidete kako niv. Vie patite od stokholmskiot sindrom. Pocnavte i da crtate karti so teretorii kako niv togas. Kade ste avtohtoni celiot balkan e vas. Nebeskiot Narod od Ilrida slusam sega e najnoviot trend. Ova e samo Period mozda i vasite 5min vo istorijata koj znae. Ke pominat tie veruj mi. Nie pak ke ostaneme tuka pokraj vas nema da ne snema ke bideme tuka da ve potsetime koj ste i sto ste.

pozdrav drugarce

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
П......
Типично шипо лицемерие. Да се потсетиме само на првиот пост од темава:

http://forum.kajgana.com/threads/Мигрантите-низ-Македонија.78397/
Пошо ме мрзи да пишувам само ќе ви го пастирам текстот дословно:

http://bcove.me/uqk0o1p8 Изгледајте го видеово обавезно

Преку видео ви ја пренесуваме застрашувачката репортажа на британскиот тв Канал 4, која известува за организирана криминална група која оперира во Македонија и која секојдневно киднапира мигранти и ги држи како заробеници, барајќи им да платат откуп.

Соговорниците на телевизијата (бегалци од Сирија) кои биле држени во заробеништво успеале да ја снимат куќата во селото Ваксинце во општина Липково, како и да ја зачуваат локацијата преку ГПС на својот мобилен телефон. Нив им било побарано да платат по илјада евра за да ги пуштат.

ГПС координатите на куќата

Телевизиската екипа успеала да ја пронајде куќата во Ваксинце, која ја посетиле, што се гледа од репортажата. Куќата е обезбедувана од повеќе чувари, а операцијата ја водел човек кој сите го знаеле како Алибаба, кој бил Авганистанец, но кој соработувал и со криминални групи во Македонија, и се фалел дека ја потплаќал и македонската полиција, па затоа никој не можел да им помогне на мигрантите.

– Можам да ве убијам и никој да не дознае. Или ќе платите, или ќе ве убијам – им се заканил тој на соговорниците на телевизијата.

Куќата во Ваксинце каде се чуваат заробени киднапираните мигранти

Кога телевизиската екипа се приближи до куќата, од таму излегоа неколкумина кои велеа дека внатре нема мигранти, и дека треба да си заминат.

Киднапирани мигранти во дворот на куќата во Ваксинце

Мигрантите обвинуваат дека во операцијата се вмешани и луѓе од македонската полиција, граничари, како и луѓе од железницата.

Фотографија од соба во куќата каде се чуваат заробените мигранти

Вообичаено, контактот со групата, мигрантите го остваруваат кога од Грција ќе влезат во Македонија. Тие барајќи луѓе кои ќе ги пренесат низ Македонија и ќе ги однесат до Србија, налетуваат на оваа криминална банда. Ветувајќи им дека ќе ги пренесат за одредена сума пари, тие ги заробуваат и ги носат во оваа куќа во Ваксинце.

Од телевизијата стапиле во контакт и со македонската полиција и им укажале за сознанијата до кои дошле. Добиле ветување дека ќе проверат за што се работи.

Член од
1 јуни 2015
Мислења
95
Поени од реакции
13
Bon soire madam Michelle,ne im obrnuvaj mnogu vnimanie na forumdzite, ovie zemat plata tuka samo ta propagirat vo polza na drzavata ,ova e kategoriata imbecili sto se vraboteni kako drzavni administratori da zemat po 150 evra i da sedat doma a ne znaat kade im e rabotnoto mesto,celo vreme se vrtat istite iminja vo istite temi.dzabe da gubis nervi,zar ne gledas deka odgovarat vo bilo koe vreme denje ili noke,gledat samo Sitel,kanal 5,alfa ,ponekogas stranski tv ako im odi vo polza a ako ne gi psujat i vregat,pa zatoa nemojbda gubis vreme .SEGA GLEDAJ KONTRA NAPAD VRZ MENE

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.499
Поени од реакции
18.191
Нема никаква критика за третманот на „бегалците“ во Ваксинце.
Битно у еден пост ја сублимираше омразата и презирот кон сопствената држава и народот кој не е негов. И се соголе кутриот иако се мачи да се претстави како црната овца. Не ќе да е лесна ситуација да бидеш помирен и да живееш во нешто што ти ствара непријатности, на граница на хронична анксиозност. Секако, не смее да се пропушти ниедна прилика за критика на Македонците, зачинето со потсмев и девалвација, нешто како запакувано дека критиката не е насочена баш кон Македонецот туку кон сите нас, иако е така, баш кон Македонецот исклучиво.

И суптилни навреди кои константно проаѓаат незабележано на форум, како да спијат модераторите.

Позната тактика која го краси нивниот овчарски менталитет.

Ти сериозно мислеше дека ќе пише нешто за Ваксинце?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Битно у еден пост ја сублимираше омразата и презирот кон сопствената држава и народот кој не е негов. И се соголе кутриот иако се мачи да се претстави како црната овца. Не ќе да е лесна ситуација да бидеш помирен и да живееш во нешто што ти ствара непријатности, на граница на хронична анксиозност. Секако, не смее да се пропушти ниедна прилика за критика на Македонците, со потсмев и девалвација, нешто како запакувано дека критиката не е насочена баш кон Македонецот туку кон сите нас, иако е така.

И суптилни навреди кои константно проаѓаат незабележано на форум, како да спијат модераторите.

Позната тактика која го краси нивниот овчарски менталитет.

Ти сериозно мислеше дека ќе пише нешто за Ваксинце?
Не сега, туку тогаш. Искрено, барем срамежливо постче очекував, а наместо тоа ad hominem тролање од негова страна. Неговите имаат право и да убиваат муслимани, пошто они се муслимани. Ја имаат дозволата.

Нејсе, овој негов пост многу збори за расположението што го има кај нив, генерално. Па сега кој како сака нека го толкува.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.405
Ме интересира нешто... Факт е дека од толку народ ќе се најдат одвратни луѓе, полни со омраза и задни намери. Зошто никој не коментира за тоа како беа нападнати, истепани и ограбени дел од емигрантите уште додека ситуацијата беше мирна? Да не заборавиме дека истиот тој џган што е од страната на емигрантите и по кој плукаме, го има и кај нас. Да не ја префрламе топката само кај едните... Не завземам страна! Ми смета генерализирањето.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Ме интересира нешто... Факт е дека од толку народ ќе се најдат одвратни луѓе, полни со омраза и задни намери. Зошто никој не коментира за тоа како беа нападнати, истепани и ограбени дел од емигрантите уште додека ситуацијата беше мирна? Да не заборавиме дека истиот тој џган што е од страната на емигрантите и по кој плукаме, го има и кај нас. Да не ја префрламе топката само кај едните... Не завземам страна! Ми смета генерализирањето.
Тука јас на пример, никад не сум зборел против луѓето што мигрираат низ Македонија. Мене мирните луѓе не ми сметаат, ако прочиташ од почеток на темава голем дел од луѓето тука сочувствуваат со нив и нивната судбина. Греота е и ти да генерализираш. Моментот беше за некои нелогичности што се појавуваат кај бегалците.

На пример, целата криза и реакција на полицијата беше поради фактот што нашите предложија прво да се префрлаат жените и децата, тоест најзагрозените, а они на тоа одговорија со каменување на полицијата. И очигледно се собраа група мажи кои го пробија кордонот и избегаа. Дали ти мислиш дека таква беда од луѓе кои не им дава предност на жени и деца (кои патем речено се само 20% од миграните) заслужуваат поинаков третман?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.499
Поени од реакции
18.191
Па баш џган од типот на сечачи на глави, силувачи и јадачи на човечки срца немаме.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
@Agda Beata
Ај види го видеово, јас да бев таму џандар и да го фатев копилето кој и избега на женава а ја остаи нејзе со дете во ничија земја, џигерот ќе му го извадев низ гз.
За таа зборам на 1:50 што плаче дека и избегале.
[DOUBLEPOST=1440445132][/DOUBLEPOST]
Па баш џган од типот на сечачи на глави, силувачи и јадачи на човечки срца немаме.
Ова ти е избрзана реакција, ај размисли и пак кажи.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.405
Тука јас на пример, никад не сум зборел против луѓето што мигрираат низ Македонија. Мене мирните луѓе не ми сметаат, ако прочиташ од почеток на темава голем дел од луѓето тука сочувствуваат со нив и нивната судбина. Греота е и ти да генерализираш. Моментот беше за некои нелогичности што се појавуваат кај бегалците.

На пример, целата криза и реакција на полицијата беше поради фактот што нашите предложија прво да се префрлаат жените и децата, тоест најзагрозените, а они на тоа одговорија со каменување на полицијата. И очигледно се собраа група мажи кои го пробија кордонот и избегаа. Дали ти мислиш дека таква беда од луѓе кои не им дава предност на жени и деца (кои патем речено се само 20% од миграните) заслужуваат поинаков третман?
Не можам да знам што точно се случило и зошто имало такви реакции после таков предлог, на медиуми не можам да верувам, така да не можам добро да ја проценам ситуацијата и да дадам коментар за тоа дали заслужиле таков третман. Сега баш гледав едно видео и се згрозив, гаѓаа по една фамилија. Страшно!
Сепак поентата ми беше да не се користат такви одвратни зборови наменети за сите луѓе, одбивам да верувам дека баш сите заслужија таков третман, а највеќе ме здоболе кога видов детски солзи, срце ми пукна! Кој сака нека биде крив, не оправдувам кога страдаат деца.
И не генерализирам, таман работа, знам дека помеѓу оваа толпа исплашени луѓе, ќе се најде некој разумен со срце. :)

E

Epsilon

Гостин
Кратко и јасно: Зошто не одат Израел, Саудиска Арабија и слично? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom