Мигрантите низ Македонија

B

Bafra

Гостин
Tи си баче, скаран со фактите:
https://en.wikipedia.org/wiki/Indian_Rebellion_of_1857
^^
И тоа е само еден пример, но убаво покажува дека многу работи не ги знаеш (иако љубиш да објаснуваш). Имаш многу примери на целосно кооперативни индогени американски племиња, кои сеедно биле целосно уништени од властите на САД. Едноставно не им требале како човечки ресурс, пошто имале и повеќе од доволно имиграција.
Ај сега поздрав, во очекување на нови глупости од тебе... :)
Вии вака, глупости не глупости тоа зависи кој како си гледа. Ти ем читан ем не анализираш работите од повеќе аспекти. Ти си гледаш од некој си свој аспект и толку затворени очите. Полека малку, подразмисли што како зашто. Некако ептем примитивно ги обработуваш информациите.

А за Индија дигнале главата неколку пати ама ја изгубиле, па после не иделе со глава во ѕид, виделе дека стапот е доста силен па подобро да омекнат. Затоа сега имаш Индијци буквално низ целиот свет. А каде се црвената раса ... се коцкаат, пијанчат и ги снемува. Значи пошироко гледај на светот, границите се вештачки, нациите исто измислени ;) .
Само боја на кожа ти е вистинска работа и таа не треба да се меша. :D

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.578
Поени од реакции
35.373
А за Индија дигнале главата неколку пати ама ја изгубиле...
Ја изгубиле главата, ама колку можеш че се спасиш? ;)

...Затоа сега имаш Индијци буквално низ целиот свет. А каде се црвената раса ... се коцкаат, пијанчат и ги снемува.
Аха домородните Американци биле инат, се бранеле, и затоа владата на САД им направила геноцид.
Од друга страна во Индија Индијците правеле бунтови и востанија, едно 1000 пати поголеми и пообемни од племенските бунтови на домородните Американци, ама ете целосно куртулиле и „сега ги има буквално низ целиот свет“?

Значи тезата ти е дека кој се бори за своето, преживува да раскаже за тоа?
Или се збуни нешто? :D

Вии вака, глупости не глупости тоа зависи кој како си гледа. Ти ем читан ем не анализираш работите од повеќе аспекти. Ти си гледаш од некој си свој аспект и толку затворени очите. Полека малку, подразмисли што како зашто. Некако ептем примитивно ги обработуваш информациите.
Не знам како доаѓаш до заклучоците, и во твојов конкретен случај всушност не ни сакам да знам. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Аха домородните Американци биле инат, се бранеле, и затоа владата на САД им направила геноцид.
Од друга страна во Индија Индијците правеле бунтови и востанија, едно 1000 пати поголеми и пообемни од племенските бунтови на домородните Американци, ама ете целосно куртулиле и „сега ги има буквално низ целиот свет“?

Не знам како доаѓаш до заклучоците, и во твојов конкретен случај всушност не ни сакам да знам. :)
Баталете и Индијци и Индијанци, туку кажете што бидна, ќе ја менуваат стратегијата?

B

Bafra

Гостин
Баталете и Индијци и Индијанци, туку кажете што бидна, ќе ја менуваат стратегијата?
Ставрос што па тебе ти е важна стратегијата... Иди прашај си го Боки13, личност која ширела најмногу неморал ја ставивте во институција одговорна за фамилијарните и општествени вредности.

Почна со спинови и да наметнуваш заклучоци, не е убаво да правиш тоа што другите ги обвинуваш дека ти го прават.
Ама ако, се додека имаш вино, ракија и мезе, бори се со голи раце против лошата глобализација.
А кога ќе треба пензија да им се обезбеди на новите генерации а наталитет нема, нема кој да полни буџет, тогаш и марсовци ќе бараме да дојдат :вонзем:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ставрос што па тебе ти е важна стратегијата... Иди прашај си го Боки13, личност која ширела најмногу неморал ја ставивте во институција одговорна за фамилијарните и општествени вредности.
Чекај, сериозно ...? СЕРИОЗНО!?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
Ова се уште не е кај нас...ама
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/08/30/od-samog-pocetka-elita-je-uvijek-pokusavala-porobiti-covjecanstvo/
Vlast je oprezna da ne bi maltretirala migranata jer je pretrpio teškoće u Afganistanu
Sud u Švedskoj je odbio je deportirati afganistanskog migranta koji je sat i pol silovao petnaestogodišnju djevojčicu sa mentalnim poteškočama jer je bio u lošem raspoloženju i imao poteškoće u svojoj domovini.
Dvoje migranata su oteli i brutalno silovali djevojku vaginalno, oralno i analno u gradu Arlöv u Švedskoj. Djevojka je sada uplašena i ne izlazi van, te je ogorčena na muškarce.

“Ako poljubiš ili imaš seks sa nekim, ubit ću te”, stariji je migrant rekao žrtvi nakon silovanja.

Jedan od krivaca priopćio je kako ima 15 godina, čime je izbjegao kazneni progon, dok je 18-godišnji migrant optužen u svibnju i spreman za deportaciju, te mu je zabranjen ulazak u Švedsku na 10 godina.

Kao što smo ranije izvijestili, studija ‘Švedskog medicinskog nacionalnog odbora’ je otkrila da su tri od četiri tzv. “djeca izbjeglice” zapravo odrasli.

Međutim, stariji migrant je izbjegao deportaciju jer se žalio te su sudske vlasti odlučile da je on u “lošem mentalnom stanju” i da je imao poteškoća u svojoj domovini Afganistanu.

“Prema sudu, mora se uzeti u obzir da je silovatelj mlada osoba koja je nedavno navršila 18 godina, i prije je bila nekažnjena, te je bila u lošem mentalnom stanju – sa tri pokušaja samoubojstva u Švedskoj, te je patio od loše sigurnosne situacije u Afganistanu koja je ozbiljna”, izvještava Fria Tider.

Ovo nije prvi put da su migranti izbjegavali kaznu zbog seksualnog zlostavljanja zbog toga jer su se ljudi sažalili nad njima.

U 2015. godini, izvijestili smo o priči o švedskoj ženi koju je irački “izbjeglica” silovao u vlaku i koja je u početku odbila prijaviti incident policiji jer “joj je bilo žao” napadača.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.578
Поени од реакции
35.373
Јас би вдомил неколку згодни црнкињи ... (y)
Завршија тие (всушност не ни имаше), навака идат само машки и моментално од црнци имало само Банту црнци од племето Мандинго... Лоша среќа брат, ама пошто веќе се пријави доброволец, сега сепак мора нешто да ти пратат. :(

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Завршија тие (всушност не ни имаше), навака идат само машки и моментално од црнци имало само Банту црнци од племето Мандинго... Лоша среќа брат, ама пошто веќе се пријави доброволец, сега сепак мора нешто да ти пратат. :(
ене ги идат мигрантите куревите по земја им се влечат бегајте дпмнеовци ќе ве ебат

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.578
Поени од реакции
35.373
Добро е тогаш, значи јас барем да не му ја мислам?
Патем, мислам дека прво вие сдс-овци сте за онадење, а веднаш после вас и дпне-овците.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Добро е тогаш, значи јас барем да не му ја мислам?
Патем, мислам дека прво вие сдс-овци сте за онадење, а веднаш после вас и дпне-овците.
Па каде си ти? Те нема нешто на темава.

Што мислиш, треба стратегијата да ја смениме?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.578
Поени од реакции
35.373
Па каде си ти? Те нема нешто на темава.
Toa што тебе изгледа ти е професија, мене ми е хоби.
Патем како мачката, ја пушташ некогаш надвор од подрум? ;)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Aбе јас не сум ниту ДПМНЕовец ниту СДСовец и против двете партии лаам тука ако нешто не ми се допаѓа, некоја нивна полиитка ... ама вие од ДПМНЕ стварно сте чипувани бре деца зарем не гледате дека ви ги уништија мозоците во тоа тие талибанските ДПМНЕ штабови !
Има Африкаци па и Азијци кои се натурализирани Македонци со Македонски државјанства и со дебели државни плати кои се натпреваруваат за нашите спортски репрезентации ... кошаркари, фудбалери, ракометари, каратисти, борачи и.т.н. ама тоа било сосема ок така, а од друга страна се собираат некакви потписи и петиции против мигрантите оти биле од друга религија(претежно од Ислам) како и од други раси !
Зарем кошаркарот МекКејлеб не беше оригинал Црнец од Африка и даде за нашата репрезентација десетици кошови и Македонија стана 4та кошаркарска сила во Европа во 2011 година ... незнам од каде толку омраза и одбивност према небелците и воопшто према различните ![DOUBLEPOST=1504284549][/DOUBLEPOST]
Да ама јас од сигурни извори слушнав дека тие Банту црнците прво ќе ги онаделе ДПМНЕовците оти имале поубави посочни дупиња ... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom