Мигрантите низ Македонија

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.474
Поени од реакции
28.833
Најпаметно ќе им е да го колонизираат целиот тој појас со сиромашни Срби како заштита од дивите орди. Можат например, од крајина да почнат.
Неможат зашто буљашите од ЕУ ке им покажат слики од Аркан, Милошевиќ и чича Дража и одма на Хрватите помили ке им бидат дивљациве отколку народ со кој имаат 90% иста ДНК.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.682
Поени од реакции
88.618
иди ти живеј во Иран, Пакистан Сомалија и слична боранија од држави, чим нема војна сигурно е милина.

целата идеја да се пуштаат само од Сирија и Ирак е бесмислена, прво постојат критериуми за азил кои немаат врска со војна и треба да се решава на case by case основа. второ нели терористите од таму доаѓаа, нели од нив се плашиме?

а тоа дека ако ги пуштиме мигрантите, па србите ќе ја затвореле границата, па ќе останеле кај нас и сега што ќе правиме се небулози. они сакаат да идат нагоре и нем да се откажат. и на српска граница ќе шијат усти и ќе фрлаат камења по српските џандари и ќе пробиваат кордони катадневно, се додека и србите не ги пуштат, и така натаму. не потценувајте колку се ова се очајни луѓе што немаат што да загубат за да дојдат до целта.

единствено решение е повеќе интеграција, и да, ќе има сигурно некои што ќе го јадат додека да се синхронизираат културите, можда тоа ќе бидам и јас, јебига, али подобро во секој случај од алтернативата којашто е целосно забарикадирање во сопствениот атар, раст на калифатизмот насекаде не само во исис (ама таму највеќе), и гледање преку нишан. затоа што тогаш војната на цивилизациите е неизбежна на долга стаза, и ќе го јадат многу повеќе луѓе. се работи за тоа кое е помалото од двете зла, и кој конфликт може да се контролира а кој не. ќар од ваквото поставување на работите моментално има само радикалниот ислам.
Европа ги отвори за сите вратите, и кога веќе снема простор реши само бегалците од најкризните места да доаѓаат.
Друго ова што си го пишал...

а тоа дека ако ги пуштиме мигрантите, па србите ќе ја затвореле границата, па ќе останеле кај нас и сега што ќе правиме се небулози. они сакаат да идат нагоре и нем да се откажат. и на српска граница ќе шијат усти и ќе фрлаат камења по српските џандари и ќе пробиваат кордони катадневно, се додека и србите не ги пуштат, и така натаму. не потценувајте колку се ова се очајни луѓе што немаат што да загубат за да дојдат до целта.
Тоа не е знак на очај, тоа е веќе знак на некултура и примитивност. Колку ли случаеви видовме кога мигрантите стигаат до Германија, Франција, Шведска (посакуваните нивни цели), а сеуште се однесуваат како да се од џунгла донесени. Со овој твој пост само докажуваш дека даваш поддржка на вакви нецивилизирани луѓе...

Јас се прашувам каков ли ќе ти беше одговорот ако економскиве мигранти минуваа низ Албанија, и постојано го напаѓаа тамошното население и полицијата... одма за 360 степени ќе го сменеше мислењето.

Нема врска, едно е сигурно... на Европа не и требаат вакви луѓе, нека си седат во своите земји. И мене не ми е по ќејф како живеам во државава, но тоа не значи дека треба да урлам на граница, да мавам со камења и да изигравам угнетуван ради тоа што нема да ме пуштат во другите земји без лични податоци.

Ради овие доселенициве, сега секој европски град е под полициско и армиско обезбедување, веќе нигде не е безбедно за живеење. Македонија веќе го осети Куманово, а еве и ова со бегалскава криза на што се способни луѓето доле (од НЕКУЛТУРА и ПРИМИТИВНОСТ) да направат се со цел да направат беља во Европа.

Реков јас, колку побрзо се помириш со ова, толку подобро за тебе. Ова важи и за Ланѓа и за Агдичот

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.423
Eднаш пишав поназад, замисли што ќе биде Брејвик за 20 тина год.
Брејвик упати силна порака кон Европа и денешната ситуација во која се наоѓа Европа среде бегалската криза укажува на тоа дека бил во право. Сепак тоа беше толку радикално што повеќето ја промашија неговата поента.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Како нема одговор, криви се европјаните, колонизаторите, САД, ЕУ, масоните, сите се криви, само тие кутри племиња што не може да се цивилизираат и нивната заостаната религија не се.
ако со иронијава сакаш да кажеш дека колонијалната историја нема ништо со ова, и 100 проценти вината е на исламот тогаш стварно не знаеш што збориш. јас не викам дека исламот нема вина исто така, дефинитивно има удел. меѓутоа не е дискусијата овдека зашто нивните општества се назад, туку зашто оние што не сакаат да живеат во тие општества пошто се назад не им е дозволено тоа. ако решението е да ги оставиме позади тие што не достигнале исто ниво на развој како нас и да ги изолираме, тешко дека некогаш ќе го достигнат тоа ниво.

Ако не грешам, создавањето на гета , проповедувањето и охрабрувањето на идеи кои се спротивни од постоечкиот поредок во една држава не се сметаат за интеграција.
Ме мрзи да барам сеа дефиниција.....
а кој ги создава гетата? имигрантите се систематски дискриминирани во Европа поради боја на кожа или религија, кога станува збор за добивање работа, образование итн. да не се лажеме, дури и Балканците се дискриминирани, и покрај тоа што се бели христијани, па да не правиме муабет за тие што не се. да, тоа е зачаран круг, спирала на дискриминација од едната страна и радикализација од другата, циклус кој што постојано се зголемува, ама никој не се обидува да го прекине циклусот, пошто сите се зафатени со обвинувања кој прв почнал.

Европа ги отвори за сите вратите, и кога веќе снема простор реши само бегалците од најкризните места да доаѓаат.
Друго ова што си го пишал...

Тоа не е знак на очај, тоа е веќе знак на некултура и примитивност. Колку ли случаеви видовме кога мигрантите стигаат до Германија, Франција, Шведска (посакуваните нивни цели), а сеуште се однесуваат како да се од џунгла донесени. Со овој твој пост само докажуваш дека даваш поддржка на вакви нецивилизирани луѓе...

Јас се прашувам каков ли ќе ти беше одговорот ако економскиве мигранти минуваа низ Албанија, и постојано го напаѓаа тамошното население и полицијата... одма за 360 степени ќе го сменеше мислењето.

Нема врска, едно е сигурно... на Европа не и требаат вакви луѓе, нека си седат во своите земји. И мене не ми е по ќејф како живеам во државава, но тоа не значи дека треба да урлам на граница, да мавам со камења и да изигравам угнетуван ради тоа што нема да ме пуштат во другите земји без лични податоци.

Ради овие доселенициве, сега секој европски град е под полициско и армиско обезбедување, веќе нигде не е безбедно за живеење. Македонија веќе го осети Куманово, а еве и ова со бегалскава криза на што се способни луѓето доле (од НЕКУЛТУРА и ПРИМИТИВНОСТ) да направат се со цел да направат беља во Европа.

Реков јас, колку побрзо се помириш со ова, толку подобро за тебе. Ова важи и за Ланѓа и за Агдичот
сакаш да кажеш дека кога толпа од бели христијани протестира, тие никогаш не користат камења и урлање? wow, ова е некст левел расизам:) па нас не ни треба ни полиција ондак во бели и христијански земји...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ако со иронијава сакаш да кажеш дека колонијалната историја нема ништо со ова, и 100 проценти вината е на исламот тогаш стварно не знаеш што збориш. јас не викам дека исламот нема вина исто така, дефинитивно има удел. меѓутоа не е дискусијата овдека зашто нивните општества се назад, туку зашто оние што не сакаат да живеат во тие општества пошто се назад не им е дозволено тоа. ако решението е да ги оставиме позади тие што не достигнале исто ниво на развој како нас и да ги изолираме, тешко дека некогаш ќе го достигнат тоа ниво.

а кој ги создава гетата? имигрантите се систематски дискриминирани во Европа поради боја на кожа или религија, кога станува збор за добивање работа, образование итн. да не се лажеме, дури и Балканците се дискриминирани, и покрај тоа што се бели христијани, па да не правиме муабет за тие што не се. да, тоа е зачаран круг, спирала на дискриминација од едната страна и радикализација од другата, циклус кој што постојано се зголемува, ама никој не се обидува да го прекине циклусот, пошто сите се зафатени со обвинувања кој прв почнал.

сакаш да кажеш дека кога толпа од бели христијани протестира, тие никогаш не користат камења и урлање? wow, ова е некст левел расизам:) па нас не ни треба ни полиција ондак во бели и христијански земји...
На сите им одговори, само од мене бегаш...

:pos:[DOUBLEPOST=1448812795][/DOUBLEPOST]
Бидејќи овие кои до сега беа примени во Европа покажаа завидна моќ на адаптација на цивилизација и култура. Кому бе му продаваш мадиња за бубрези?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.474
Поени од реакции
28.833
+1

нема апсолутно никаква поента да се расправам со некој што сака да прати во гасни комори обични луѓе што бараат подобар живот, само поради тоа што веруваат во различен имагинарен пријател од неговиот, или затоа што имаат потемна кожа од него. некој што смета дека поради горенаведените причини, тие луѓе се помалце луѓе од него.
Прекини со глупите хипи цитати за некаква замислена Утопија. Неможе 2 суштества со разлика oд 60 IQ да живеат на исто место.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.704
Поени од реакции
9.307
Кога се толку воинствени и храбри да фрлаат камења по европските полиции и да го тероризираат домицилното население, зошто таа своја воинственост не ја искористиле за одбрана на својот дом и сопствената држава?

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Бидејќи овие кои до сега беа примени во Европа покажаа завидна моќ на адаптација на цивилизација и култура. Кому бе му продаваш мадиња за бубрези?
мнозинството покажале, и покрај препреките. оттаму и тие милијарда донер локали и остала радничка класа. нормално, за нив не се збори во медиумите, тоа не е newsworthy, се збори за малцинството што прави срања од типот на силувања и слично. мислам, први сте за како медиумите не ја покажувале вистинската слика, и после ќе извадите група од 20 души како протестираат за шеријатски закони во Британија. кај се останатите два милиона?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.704
Поени од реакции
9.307
а кој ги создава гетата? имигрантите се систематски дискриминирани во Европа поради боја на кожа или религија, кога станува збор за добивање работа, образование итн. да не се лажеме, дури и Балканците се дискриминирани, и покрај тоа што се бели христијани,
Како тоа само Арапите и Црнците да се дискриминирани, како не се дискриминирани Јапонците, Корејците, Кинезите поради бојата на кожата или религијата?

Кажи ми како ќе ги цивилизираш овие што фрлаат шишиња со вода за пиење? Па таква неблагодарност не може да се сретне ни меѓу човекојадците во Папуа Нова Гвинеја.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.682
Поени од реакции
88.618
Џабе не разбираш... сега ги вртиш тезите. Кај си видел ти некој народ (во Европа) да протестира и мава со камења на полиција и население од друга држава?

Овие мигрантиве кај доаѓаат непоканети, без лични индетификации, сакаат така да се протнат, одбиваат хуманитарна помош, па и згора на се провоцираат, маваат по полиција, го малтретираат локалното население.

Е за тоа зборам, а не за обични протести кои се организираат во една држава, прави малце разлика мајкому стара.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
мнозинството покажале, и покрај препреките. оттаму и тие милијарда донер локали и остала радничка класа. нормално, за нив не се збори во медиумите, тоа не е newsworthy, се збори за малцинството што прави срања од типот на силувања и слично. мислам, први сте за како медиумите не ја покажувале вистинската слика, и после ќе извадите група од 20 души како протестираат за шеријатски закони во Британија. кај се останатите два милиона?
Кое мнозинство покажало? Она мнозинство кое се дружи само со себе, кое не се образува, кое верува во 72 девици во рајот? Кое иако живее во држави каде стандардот за имање деца е едно или две се коти по 5-6?

Тие се интегрираните? Блазе си и на Европа со вакви интеграции. Не знам како да ти објаснам поинаку, исламот како религија е во спротивност со цивилзациските норми на западот. За муслиманите нема место во Европа. Се работи за идеологија која сака да се наметне над државата. Знаеш колку крв е пролеана во Европа за да се дојде до денешните секуларни општества?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Од една страна повикуваш на интеграција, од друга страна домородното население ви е виновно за расна дискриминација и покрај тоа што емигрантите на товар на државата, а со тоа и на самите граѓани, се прифатении во истата.
Зборувам за социјални и здравствени бенефиции и опфатеност во образовниот систем во рамки на истата држава.

Не можеш ти мене да ме убедиш дека земји како Шведска,Германија,Франција,Англија дискриминираат некого на основа на бојата на кожата. Знам доволно луѓе кои на товар на некоја од горенаведените држави го имаат завршено образованието , истите да се вработат во компанија во државата и да напредуваат во работата. Станува збор за македонци во Франција, Белгија и Англија и нивни колеги кои случајно (или не) потекнуваат од Алжир,Индија и Брегот на Слоновата Коска.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
е овие немаа среќа....
Епа ќе ги тепа пошо ако му се пикнале без да знае може да го крка ни крив ни должен. Фамилија си рани а во затвор ќе иде за шверц.
Еве јас имам роднини мои блиски во Гермија што работат во универзитети државни. Тоа ли е дискриминација тој солџер? Или јапониците зошто никој не ги дискриминира. Имаат нивни ден во Германија со карневали огномети, чуда дури и германците идат да гледаат со нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom