Мигрантите низ Македонија

Член од
7 ноември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
1.007
@Holy Temple ова се изузетци, останатите муслимани се супер, душички.
Барем кога ке дојдат у Европа да те утепаат ке ти дадат избор на каков начин сакаш да умреш (со бомба да те дигнат, со сабја глава да ти исечат, да те каменуваат) а не ко овие исис само знаат да фрлаат луѓе од зграда.
Таквите ми се омилени искрено.
Тие се тие што мислат дека од Исис страдаат само националисти и исламофоби.
На исис не им е гајле дали убиваат белец,црнец,геј,стрејт итн.
Они не идат од врата на врата да прашуваат шо политички погледи имаш и како се чувстуваш.
Ко демек
Шо си ти?-Ја сум македонски патриот,и се борам за мкд.Ајде летна главата
Шо си ти?-Ја сум white pride борец.Ајде главата.
Шо си ти?
Ја брат сум анархо комунистички астрално спиритулаен будист,транс полиномо сексуален мрмот и се борам против капиталзимот,злобните белци,патријархатот и исламофобија.
...аа чим така ајде слободен си.
Топ кек.
Ваквиве дегенрици на 21век најболно ќе го јадат од истите тие што ги бранат сега :)

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Истото се случи со албанициве, ама сиријциве не се албанци.

И ние ја имаме затворено границата или "не-отворено" ама пак по 10.000 сиријци поминуваат дневно.
Нека ја затвори Германија границата, ке се соберат 500.000 или повеќе сиријци на граница па ке ја отворат one way or another.
Не би останале тие во балкан зошто неможеме да дозволиме социјална помош и куќи за илјадници мигранти , а и не му сме приоритет на ISIS.
Не би рекол дека не сме му приоритет... западна Европа ја нема во мапите на калифатот, а Балкан го има...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
МОТИКА: Што им прават другите затвореници на терористите

https://www.youtube.com/watch?t=62&v=cazLq8ZKgTI

Подетално

VIDEO: Jailed Jihadist Receives Beat Down For Trying to Convert Inmate to Islam.
“It first started with some friendly requests for him to convert to Islam and be a soldier of Islam, and my client was having none of it,” Giancaterino said. “It escalated to the point where threats were starting to be made that my client would be killed in his cell if he didn’t convert. That was followed up by another threat that my client’s family would be killed by someone on the outside if he didn’t convert.”

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Еве го домино ефектот на Германското затварање на Границата:
http://www.telegraf.mk/aktuelno/region/304578-ungarija-utre-ja-zatvora-granicata-so-srbija-vojnicite-smeat-i-da-pukaat
Унгарија утре ја затвора границата со Србија, војниците смеат и да пукаат

Вооружени со автомати околу 4.300 унгарски војници ќе ја чуваат границата со Србија која утре целосно ќе биде затворена, а премиерот Виктор Орбан најавува дека секој што ќе успее да влезе ќе биде вратен во соседната земја.

Војниците дури имаат и наредба да пукаат доколку почувствуваат дека им е загрозена безбедноста од напливот бегалци што ќе се создаде на границата.

Од границата со Унгарија, пристигнуваат вести дека бројот на мигранти се зголемува бидејќи тие сакаат да ја минат шенгенската граница пред 15 септември, за кога Унгарија го закажа целосното затворање на границата за бегалците.
------------------------------------------

Следно ќе биде Србија да ја затвори границата со Македонија...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А ние па да не сме од шарената крава, и ние ќе ја затвориме, нека одат преку Албанија или преку Бугарија, шо кур од тука минуваат, како да има само еден пат за Германија.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
А ние па да не сме од шарената крава, и ние ќе ја затвориме, нека одат преку Албанија или преку Бугарија, шо кур од тука минуваат, како да има само еден пат за Германија.
Србите имаат капацитет да ја затворат границата, мала граница имаме со нив, претежно е планинска, имаат бројка на војска и полиција што може да ја затвори границата. Ние колку војска и колку полиција имаме? Границата во голем дел ни е рамнина и лесна за преоѓање.... Има веќе уходани качачки банди кои вршат илелаголен внес на мигранти.... Како што стојат работите ние од шарена крава ќе да сме.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Србите имаат капацитет да ја затворат границата, мала граница имаме со нив, претежно е планинска, имаат бројка на војска и полиција што може да ја затвори границата. Ние колку војска и колку полиција имаме? Границата во голем дел ни е рамнина и лесна за преоѓање.... Има веќе уходани качачки банди кои вршат илелаголен внес на мигранти.... Како што стојат работите ние од шарена крава ќе да сме.
Само што во случајов не се работи за шверцерски банди од десетина луѓе, такви имало и секогаш ќе поминуваат, сега дневно минат по неколку илјади бегалци, таква бројка не може незабележано да помине и да се движи по државата. Ако ги затвориме најкритичните точки на и околу Богородица ќе го сопреме поголемиот бран. Не смееме да се доведиме во ситуација Маџарите и Србите да ги затворат границите а ние да останеме со отворени порти.

За жал ќе не притискаат од горе разни ЕУ-НАТО емисарчиња и пак ние ќе изиграваме држава бегалски камп како 1999.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Па около 17 000 веке живеjaт во Бугариja и им е доделн статут на бегалци.
На 60 000 са били спречени на границата да влезат.

Не плакjaме данок за тугото мислене. Това,дали вие или некоja невладина ке ни ставите етикета е без везе,кога станува прашане за нешто толкова битно - прашане за националната безбедност на државава.
Само да припамтам,како германски невладини пробаха да режат оградата со Турциja :D
Ова е проблематика во која сите треба заеднички да се постават. Поединечно себично себезаштитување, кое ги минира дејствата на другите држави, ја нарушува рамнотежата и прави отвор во заштитниот систем.
Секогаш во секоја ситуација треба да биде важно праведната поставеност независно од искушението. И во 2 светска војна не ви беше битна етикетата, битна ви била националната безбедност. Но денес не ви се допаѓа тоа што Бугарија испадна фашистичка.​

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Не би рекол дека не сме му приоритет... западна Европа ја нема во мапите на калифатот, а Балкан го има...
Една исправка, во мапите на ИД се сите територии кадешто живеат муслимани. Калифот се смета себеси за водач на цел Ислам, бара поддршка од сите муслимани и не признава никаков друг авторитет. Крајна цел на ИД е обединување на сите муслимани во еден калифат, со милост или со силост. Не гледам зошто муслиманите од западна Европа би биле изземени.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.618
Поени од реакции
5.257
Како се продава пропагандава за одбивањето на помошта од црвениот крст заради крстот е чудо невидено.
Глупоста нема граница дефинитивно.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
'We can't take any more!' Germany stops ALL trains from Austria as they reintroduce border controls and temporarily suspend Schengen Agreement

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3232744/We-t-German-authorities-call-urgent-action-migrant-crisis-locals-say-Munich-brink-humanitarian-disaster.html#ixzz3le4ANDTH

Клик на линкот. Иако ДМ се сензационалистички медиум сепак изгледа и на Германија и дојде преку глава. Вовеле пасошка контрола и со тоа шенген режимот е прекршен.
Цело време се плашам кога ќе речат ние не можеме повеќе да примаме, останатите ќе ги сместиме во државите на влезот од ЕУ.
Нешто ми е чудно со бројките. Европскиот комесар Јункер прави план за распоредување на 160 000 бегалци. Самата бројка не е ништо за Европската Унија. Но од друга страна се известува дека само од Африка се дојдени 432 000. Од Сирија и Азија во целина бројката е многу поголема. Што планираат со останатите кои се над 160 000?
Ќе глумат гостопримливост за одредена бројка на бегалци и после ќе речат: „ајде останатите ќе ги сместиме кај вас во западен Балкан. И вие покажете гостопримливост, а ние ќе ви дадеме пари за камповите и нивното оддржување“. Со оглед на балканските политичари од поодамна тупажа избрани таленти, ќе се чудиме како тоа може да го прифатат и како со присила ќе ни ги тутнат.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Како се продава пропагандава за одбивањето на помошта од црвениот крст заради крстот е чудо невидено.
Глупоста нема граница дефинитивно.
А зашо ја одбија,што ти кажаа пријателите тебе ? не им се свиѓа храната ? што беше причината што не ги зимаа пакетите ? нели се уморни,изнемоштени,напатени,кој кур одбиваат храна и вода ? зашто не одбијат бездомниците храна и вода ?

Kajgana Shop

На врв Bottom