Колку глупо и едносмерно размислувате сфака ви част.
Со тие пари што ги дале за до Европа,да речеме околу 6-7000 евра за да стигнат до Германија,фино лепо можеа да отидат во најблиската безбедна земја,да ги бутнат парите во џеб и да бидат во бегалски кампови.Па од таму прва можност да отидат во Германија,ќе им средеше Меркел за авиони и бродови.
Мислам дај малку уклучете ја логиката,не ја траскајте тастатурата со глупости.
Бегалец од војна како прво и прво најпрво бега кон најблиската безбедна земја,не оди 5000 километри далечен пат преку копно и море каде има огромни шанси да умре.А имаше такви случаи мал милион.
Следно,во војната во Украина украинците не му ја дувнаа одма за Америка,туку скоро сите отидоа во безбедните градови во Украина кој не се зафатени од војна,а голем дел замина и во Русија,која условно кажано им беше преку пат и Русите не правеја никакви проблеми да ги примат.
Како сега јас на пример,тука почнува војна и мене ми текнало одма да отидам за Шведска,зошто таму можам да бидам паразит и да не работам,туку државата да ми дава социјална помош и да ми додели стан.
Без да размислам за последиците околу тој пат,колку може да биде опасен за мене и моето семејство,сите може да не снема за момент.
Ептен,ептен глупо размислувате дел тука што се правите Мајки Терези и либерали,а уствари само можете да го издувате до грклан.